Eşcinsel olduğu için görev verilmeyen hakem Halil İbrahim Dinçdağ’ın 16 Ekim 2012′de görülecek olan davasından önce dayanışmak adına 13 Ekim Cumartesi günü onun yöneteceği bir futbol maçı organize ediliyor. Lambdaistanbul öncülüğünde yapılacak organizasyonu; : İstanbul LGBT, Kaos GL, Lambdaistanbul LGBT Dayanışma Derneği, LGBT Aileleri İstanbul Grubu, luBUnya-boğaziçi, Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği, Siyah Pembe Üçgen ve Spod gibi oluşumlar destekliyor.

MAÇ VERİLMEMİŞTİ

Trabzon'da 14 yıl futbol hakemliği yapan Halil İbrahim Dinçdağ, Trabzon İl Hakem Kurulu'nun kendisinden askerlikle ilgisi olmadığına dair belge istemesi üzerine Trabzon Askerlik Şubesi'nden "askerliğe elverişli değildir" ibareli bir rapor almıştı.
Raporu İl Hakem Kuruluna vermesinden sonra Trabzon İl Hakem Kurulu üyelerinden birisi, Halil İbrahim Dinçdağ ile birebir konuşmuş, kendisine artık maç verilmeyeceği söylemiş ve hakemliği bırakmasını istemişti.
Trabzon İl Hakem Kurulu da Dinçdağ'a maç vermemeye başlamıştı. Olay Futbol Federasyonu'na yansımış ancak bu süreçte Dinçdağ'ın cinsel yönelimi basına yansımıştı.