EUR0 2016 Şampiyonası elemeleri A Grubu ilk maçında İzlanda’ya 3-0 mağlup olan A Milli takımın file bekçisi Onur Recep Kıvrak’a yönelik eleştiriler, Trabzonspor camiasında sert tepkiyle karşılandı.

Bordo mavili taraftarlar sosyal medyadan gönderdikleri mesajlarla kaptan Onur Recep Kıvrak’a destek verdi, futbolcular da Onur’un yanında yer aldı.

Özer Hurmacı, ''Onur’umuzun kimsenin desteğine ihtiyacı yok. Şenol Güneş’ten sonra Trabzonspor’da yabancı kaleci ön yargısını kırmıştır. Dünyanın en iyilerinden birisin Onur'' mesajıyla kaptanın yanında yer alırken, Kayseri Erciyessporlu Barış Memiş ise, ''Onur Recep Kıvrak der susarım'' ifadelerini kullandı. 

ONUR’A TAM DESTEK
Bazı futbolcuların Onur’a yönelik destek mesajları şu şekilde: 

Salih Dursun: ''Dünya’nın en iyi kalecilerinden birisin Onur. Aynı zamanda çok iyi insansın, karakterlisin, Onur’lusun adın gibi.'' 

Çağdaş Atan: "İlk geldiğin gün belliydi kaliten. Üzerine dünyaları koydun ve bana göre bu ülkenin açık ara son üç sezondur en iyisisin. Başını eğme Onur’um." 
Serdar Gürler: "Onur Recep Kıvrak Türkiye’nin en iyisi" 

Anıl Taşdemir: "Onur Recep Kıvrak hem adamlığıyla, hem de mesleğiyle dünyanın en özel adamlarından birisi." 

Mustafa Akbaş: "Türkiye’nin en iyi kalecisi Onur Recep Kıvrak."

Zeki Ayvaz: "Trabzonspor’un karakterini yansıtan adama, ciğeri 5 para etmez, hayvanların eleştirisi zerre umurumuzda olmaz." 

Musa Nizam: Onur Recep Kıvrak

Zokora: Onur'un fotoğrafını koyarak Captain yazdı

"BÜYÜK KALECİSİN ONUR"
Trabzonsporlu yöneticilerde Onur’a sahip çıkarken, Trabzonspor İdari Menajeri Serkan Ünver de sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda, "Milli takımın 10 tane yürüyeni değil de sen günah keçisi ilan ediliyorsan harbiden büyük kalecisin Onur Recep Kıvrak" ifadesine yer verdi. Trabzonspor Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Sadıklar da, Onur Recep Kıvrak’a yönelik sert eleştirilere tepki göstererek, "Çok şükür bizim onurumuz var. Onur’u olmayanlar düşünsün. Üzülme Onur, sen camiamızın Onur’usun. Biz var olduğumuz sürece onurumuzu kaybetmeyiz" dedi.