61SAAT SPOR- Fenerbahçe maçı öncesi Trabzonspor’da yaşanan açıklama gerilimi bugünde devam etti. Onursal Başkan Yılmaz’ın Trabzonspor yönetimini ve Teknik Direktör Şenol Güneş’i sert bir şekilde eleştiren açıklamalarının ardından Trabzonspor yönetimi de resmi siteden aynı sertlikte bir açıklama yayınlamıştı. Taraftarların da dahil olduğu sürtüşme bugün yeni bir boyut kazandı.
Onursal Başkan Yılmaz’ın adına avukatı Abdullah Buladı bir açıklama yayınlayarak Trabzonspor yönetimine yine sert eleştirileri sürdürdü…

GERÇEKLERİN ÜSTÜ BALÇIKLA SIVANMAK İSTENİYOR
Trabzonspor yönetiminin resmi siteden yayınladığı açıklama baz alınarak yapılan ve Trabzonspor yönetimine diye başlayan yazılı açıklamada Avukat Buladı; “kulübün internet sitesinden de yayımlanan açıklamada, mülakatta dile getirilen gerçeklerin üstünün balçıkla sıvanmak suretiyle kamuoyunun dikkatinin gerçek olmayan ilgisiz başka konulara yöneltilmek suretiyle kasıtlı olarak karmaşa yaratılmak istediği müşahede edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

HUKİKİ YOLLAR AÇIKTIR
Onursal Başkan Yılmaz’ın bir Trabzonluya yakışmayacak ifade ve ithamlarının olmadığını savunan Avukat Buladı, şöyle devam etti:
“Müvekkil Mehmet Ali Yılmaz’ın bir Trabzonluya yakışmayacak ifade ve ithamları olmamıştır. Sayın Yılmaz tam da gerçek bir Trabzonlunun yapması gerektiği gibi acı ama gerçek olayları kamuoyu ile paylaşmıştır. Çünkü kamuoyu ve sade Trabzonlular, müvekkil Mehmet Ali Yılmaz’ın bildiği ve üzülerek izlediği bu vahim tabloya ve sonuçlarına müdrik ve vakıf olmayabilir. Olay bundan ibarettir. Kulüp Yönetiminin bahsi geçen radyo mülakatındaki konuşmanın neresine ve ne sebeple itiraz ettiğini anlayabilmek mümkün olamamıştır. Mülakattaki eleştirilere itirazı olanlar varsa ,bunun için hukuki yollar açıktır”

YILMAZ KULÜBÜ ALTIN YUMURTALAYN BİR TAVUK HALİNE GETİRDİ
Yılmaz’ın kulübü “Altın yumurtlayan bir kulüp” haline getirdiği ileri süren Avkuat Buladı, “Sayın Mehmet Ali Yılmaz , son başkanlığı döneminde,ekonomik ve sportif açıdan son derece iyi bir kulüp teslim etmiştir.Bunun aksini iddia etmek hezeyandır,iftiradır.Müvekkil Yılmaz kulübe ilk kez başkan seçildiğinde takımı Adanademirspor deplasmanına götüren otobüsün ücretini Sayın A.Suat Özyazıcı ödemiştir. Müvekkil böyle bir mali yapıdaki Kulübü altın yumurtlar halde haleflerine teslim etmiştir. Kulübün gelir sorunu yoktur,harcama sorunu vardır.Bunu eleştirmek müvekkilimin hakkı ve görevidir. Aksini düşünenlere meydan açıktır” dedi.

ŞİKE SÜRECİNDE ONURSAL BAŞKANLIK MAKAMINA BAŞVURULMADI
Onursal Başkanlık makamının bir danışmanlık makamı olduğunu kaydeden Avukat Buladı, “Onursal Başkanlık bir danışma ve istişare makamıdır.Şike sürecinde Yönetim tarafından müvekkilimden ne zaman ne şekilde fikir ve düşünce sorulmuş veya yardım talep edilmiş te karşılık bulmamıştır?
Şike sürecinde mevcut yönetimin olaylar ve gelişmeler karşısında aldığı tavır ve pozisyon, okyanusun ortasında dümeni çalışmayan, kaptanı da olmayan bir geminin yalpalaması ile eşdeğerdir. Şike sürecinin başından beri Trabzonspor Yönetiminin rotasını ve olaylar karşısındaki kısa ve uzun vadeli pozisyonlarını tam olarak anlayan varsa izah etsin ..Haklı olunan ve kamuoyunca da sempati ve destek verilen konularda dahi kulübün hak ve hukuku layıkı ile savunulamamıştır. Lüzumsuz açıklama ve angajmanlar ile kulüp gereksiz maceralara sürüklenmiştir. Bütün bunları eski bir başkan olarak müvekkilimin en acı ve en keskin bir şekilde ifade etmesi ve kamuoyu ile paylaşması tabiidir” ifadelerine yer verdi.

ŞENOL GÜNEŞ’E HAKARET EDİLMEMİŞTİR
Yılmaz’ın, Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş için söylediği sözlere de değinen Avukat Buladı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Sayın Yılmaz’ın Şenol hocaya yönelik sözleri çirkinlik olarak nitelenemez. Müvekkilim, saha içi ve dışı olarak da işlerin iyi olmadığını,teknik yönetimin çaresiz bırakıldığını,bundan sportif olarak bir başarı beklemenin güç olduğunu vurgulamak istemiş ve devamında da , buna Şenol hocanın bile tahammül edecek durumda olmadığını vurgulamak maksadı ile ücret hususuna temas etmiştir.Trabzonspor Kulübü’nün karşı karşıya olduğu ciddi ve ağır tablo Şenol Hoca’nın veya ismi açıklamada zikredilen diğer kişilerin arkasına gizlenilerek göz ardı edilecek türden değildir.
Sonuç olarak müvekkil Yılmaz,malum mülakatında hiçbir kimseye hakaret etmemiştir ; böyle bir kastı da yoktur.Ama çok daha çarpıcı ve elim tespitleri vardır ki,kamuoyunun ve açıklamayı yapanların bunlara odaklanması gerekir.
Sayın Yılmaz, gerek daha önceki tenkitlerinin gerekse son mülakatındaki eleştirilerin arkasındadır; açıklamada yer alan alakasız ve yalan beyanlara rağmen Trabzonspor’un hak ve çıkarlarını koruma adına bu görüş ve düşüncelerini her platformda dile getirmeye devam edecektir..

KAYNAK: 61SAAT.COM