Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu’da yapılan,  “FETÖ mücadelesinde gevşeklik var” dedikodularına Trabzon’u örnek göstererek yanıt verdi. Yılmaz, “Trabzon’da 1, Giresun’da 1 Samsun Büyükşehir personeli benim 2,5 katım olmasına rağmen hiç alınan personel bulunmuyor”’ dedi.

 Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Bazı kesimlerce ‘Ordu’da FETÖ mücadelesinde gevşeklik var’ dedikodularının yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, "15 Temmuz sürecinden sonra başlayan FETÖ mücadelesinde kararlıyız. Ordu’nun nüfusu 730 bindir ve Ordu’da FETÖ soruşturmaları kapsamında bugüne kadar 926 kişi hakkında işlem yapılmıştır. Bu küçümsenmeyecek bir rakamdır" ifadelerini kullandı.

 “FETÖ ile en büyük mücadeleyi biz yapıyoruz”

Doğu Karadeniz’de büyükşehirler bazında FETÖ ile en büyük mücadeleyi kendilerinin verdiğini iddia eden Başkan Yılmaz, “Ben Büyükşehir Belediyesi olarak 14 kişiyi açığa almışım. Hizmet alımı süresi içerisinde muhtemelen 3-4 kişi daha olabilir. Bu 20’ye yükselebilir. Giresun Belediyesi’nde 1, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde 1 personel açığa alınırken Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin personeli benim 2.5 katı olmasına rağmen hiç açığa alınan personel bulunmuyor. Sokak dedikodusu yapan arkadaşlar bunu görmüyor mu?” diye konuştu.