61SAAT HABER SERVİSİ 

Ortahisar Belediyesi'nden, Trabzonspor’a büyük destek.. 

Trabzonspor’a sürekli gelir getirici bir işletme yapılması için Çukurçayır’da mülkiyeti Ortahisar Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve Milli Emlak’a ait üzerinde eski belde belediye binasının da bulunduğu arsa Trabzon’a verildi.

Geçen ay Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edilen madde bugün yeniden Meclis Gündemine geldi. Madde Ortahisar Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. 

Kabul edilen maddeye göre, Çukurçayır’da ki arsa karşılığında, mülkiyeti Trabzonspor’a ait olan İnönü Mahallesinde ki niteiği yol olan taşınmaz başa baş trampa edilecek. Buna göre yol Ortahisar Belediyesine, Çukurçayır’da ki arsa ise Trabzonspor’a verilecek. 

Mecliste bedelsiz arsanın Trabzonspor’a verileceği fikri ortaya konurken, bu şekilde teklifin Trabzonspor’dan geldiği kaydedildi. 

Başkan Genç, o alanda ne yapılacağı ile ilgili olarak ise, "Nihayetinde araştırılacak. Doğru karar buysa karar verilecek. Petrol Ofisi yapılıp sürekli gelir sağlama durumu var. Tek başına bizim vereceğimiz parselle olmuyor. Bütünleşerek olacak. Çünkü orada ki yapılaşmayı durumu da dikkate almaları lazım. O nedenle o sonra ki düşünce. Biz planı değiştirerek mi yapmalıyız. Ama diğer parsellerin devredilip birleşmesinden sonra bu düşünce açıklığa kavuşacak" dedi. 

MİLLİ EĞİTİM BÖLGEDE OKUL İÇİN ADIM ATACAK
Bölgede okul ihtiyacı ile ilgili olarak ise, "Bizim alanımızda okul ihtiyacı da var ama Milli Eğitim Müdürlüğümüzle görüştük. Bir çok okuldan öncelikli Çukurçayır’da okul ihtiyacı konusunda adımlar atılacak. Eğitimle ilgili adımlar atılacak" dedi.