61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Ortahisar Belediye Meclisinde 4 partinin grup başkan vekilleri, İdlib’de meydana gelen alçak saldırıda şehit düşen askerlerimiz için bugün ortak bir açıklama önerge verildi. 

Ortahisar Belediye Meclisinin açılışında verilen önergede, AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Canım, CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin, MHP Grup Başkan Vekili Süleyman Tomaç ve İYİ Parti Grup Başkan Vekili Davut Çakıroğlu’nun imzaları yer aldı. 

Başkan Ahmet etin Genç önergede alçak saldırı kınanırken, “Bizler, Ortahisar Belediye Meclisi’ndeki siyasi parti grupları olarak, vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı tehdit unsuru oluşturan her türlü saldırıda tek vücut olarak hareket edeceğimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize olan desteğimizin her daim sürdüreceğimizi özellikle belirtmek isteriz” ifadelerine yer verildi. 

ŞİDDET VE NEFRETLE KINIYORUZ
“Yüce milletimizin başı sağ olsun” şeklinde başlayan önerge, “Suriye’de büyük bir insanlık suçu işleyerek silahını önce kendi milletine şimdi de şanlı ordumuza çeviren rejim unsurlarının bu hain saldırısını Ortahisar Belediye Meclisi’ndeki siyasi parti grupları olarak şiddetle ve nefretle kınıyoruz.  
Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, tarih boyunca olduğu gibi bugün de insanlığın barış ve huzuru için mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir. Zulme ve insanlık dramlarına hiçbir zaman sessiz kalmayan şanlı ordumuz, milletinden aldığı güçle hiç şüphesiz yoluna devam edecektir” ifadeleri yer aldı. 

Açıklama, şu şekilde devam etti: “Bizler, Ortahisar Belediye Meclisi’ndeki siyasi parti grupları olarak, vatanın bölünmez bütünlüğüne karşı tehdit unsuru oluşturan her türlü saldırıda tek vücut olarak hareket edeceğimizi, Türk Silahlı Kuvvetleri’mize olan desteğimizin her daim sürdüreceğimizi özellikle belirtmek isteriz.  


 
Bölgedeki terör faaliyetlerinin yanı sıra, rejim unsurlarının alçak saldırılarını ve insanlık dışı uygulamalarını sonlandırmak aracıyla dün itibariyle kahraman ordumuz “Bahar Kalkanı Harekatı”nı başlatmıştır. Tek amacı, bölgeye ve bölge insanına barışı getirerek huzurlu bir yaşam ortamı sunmak olan Türk Silahlı Kuvvetleri’miz, milletinden aldığı kudretle bir kez daha başarılı olacak ve şanlı tarihini bir zaferle daha taçlandırarak insanlık için yeni umutların yeşermesine zemin hazırlayacaktır.  
  
Ortahisar Belediye Meclisi olarak, aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Bölge ve dünya barışına katkı sunmak için canı pahasına mücadele eden şanlı ordumuzun Allah yâr ve yardımcısı olsun”