61SAAT HABER SERVİSİ - TRABZON Ortahisar Belediye Meclisi Nisan ayı toplantıları bugün devam etti. Meclis Gündem dışı toplantıların okunmasıyla devam ederken ardından da gündem maddelerine geçildi. 
2 Nolu Beşirli Mahallesinde bulunan bir parselin satışı mecliste görüşüldü. Parseleni satışı mecliste oy çokluğu ile kabul edildi. 

Cinsi Pazar Yeri olarak ifade edilen, üzerinde AVM ve Spor Merkezi olan yerin satışına Plan ve Bütçe Komisyonunda CHP’li üye Oktay Söğüt, “Hali hazırda üzerinde mülklerimiz var. Biri spor merkezi biri de küçük bir AVM olarak kullanılmakta. Buranın satışına karşıyım. Hali hazırda kira alıyoruz. Böyle kaldığı sürece uzun yıllar almaya devam edeceğiz. Bir kere satışı yapıldığında elimize yüklü para geçse de uzun vadede bu paradan yoksun kalacağız. 
Ortahisar İlçemizin en kalabalık mahallelerinden birisi 2 Nolu Beşirli. Yarın yine kamusal amacı yönelik bu şekilde devam edebilir. Satışı uygun görmüyorum. Ama takdir meclisindir” dedi. 

TOKİ’YE OLAN BORÇ
Başkan Ahmet Metin Genç ise, taşınmazın TOKİ’ye olan borçtan dolayı ipotekli olduğuna dikkat çekerek, “Bu taşınmazımız, TOKİ’ye olan borcumuzdan dolayı ipotekli. TOKİ’ye yarıya yakınını ödedik ama ödeyemedimiz kısımlar var. Bir kısım taşınmazlarımızı taşınmaz olarak TOKİ’ye teklif etmiştik. Ankara’da görüşmemizde ipoteği kaldıralım, bir kısmını TOKİ’ye ödemek bir kısmı belediyede kullanmak şeklinde düşündük. O nedenle böyle karar verdik. Gerek olmasa, idare tarafından böyle düşünce ortaya çıkmaz. Daha fazla taşınmazımızın olması hasıldır. Edindiğimiz taşınmazla kıyasladığımızda çok da eksiğimiz olmayacak. Gayri menkul portföyümüz daha yukarılara çıkacak” dedi. 

KAMU MALLARINI SATA SATA… 
CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Kamu malları hazar mezat satılıyor ben buna karşıyım. Burası da semt pazarı diye satılacak. Semt pazarında ne olur, pazar eri olur. Alan adam orayı ticari alana, başka bir alana çevirecek ve yazık olacak. Kamu malıdır. Kamu mallarını sata sata nereye gideceğiz. Rahmetli annem derdiki, hazıra dağ dayanmaz” dedi. 

YA KREDİ ÇEKECEKTİK, YA DA… 
Başkan Ahmet Metin Genç ise, “Pazar yeri olarak kullanımda olan bir yer değil. Önceki dönemde ticari alanda AVM oluşmuş. Bizim dönemimizde de üzerinde sosyal spor alanı oluşmuş. TOKİ’ye de ipotekli olarak verilmiş. TOKİ’ye komple devredebilirdik. TOKİ ipoteniğini kaldırarak siz satışını yapın, borcumuza karşılık olarak bir kısım ödeme yapacağız. Ya da kredi kullanacaktık. 2 yıl pandemi olmasına rağmen keride getirmedik. Bu faiz yükü demek. Belediyemizin mali yönetimi açısından daha sağlıklı olacağı düşüncesiyle bu kanaate vardık” dedi.