Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Osmanlıspor ile Trabzonspor, Osmanlı Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Osmanlıspor, son 18 dakikasına iki farklı mağlup girdiği karşılaşmada Trabzonspor ile 3-3 berabere kaldı.

Maça hızlı başlayan Trabzonspor, 13. dakikada Filip Novak ve 15. dakikada Yusuf Yazıcı'nın attığı gollerle 2-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla tamamlandı.

Karşılaşmanın 51. dakikasında Musa Çağıran, yaklaşık 35 metreden harika bir gol atarak farkı bire indirse de Trabzonspor, 56. dakikada bu gole Hugo Rodallega ile karşılık verdi.

SON 18 DAKİKADA GERİ DÖNÜŞ!

Maçın son 18 dakikasında 2 farklı mağlup giren Osmanlıspor, son dakikalarda baskısını arttırırken 73. dakikada Cikalleshi ile önce farkı bire indirdi, ardından 83. dakikada Musa Çağıran'ın golüyle 3-3 eşitliği yakaladı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmadı ve 6 golün atıldığı maç 3-3 sona erdi.

Bu sonucun ardından Osmanlıspor, puanını 29'a çıkartırken 17. sırada kaldı. Osmanlıspor, küme düşme hattının 1 puan gerisinde yer alıyor. Trabzonspor ise 46 puan ile 5. sırada kaldı.

Süper Lig'in 30. haftasında Trabzonspor, sahasında Sivasspor'u konuk edecek. Osmanlıspor ise deplasmanda Gençlerbirliği ile kritik bir maça çıkacak.

ÇALIMBAY'DAN FARKLI TERCİHLER

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Osmanlıspor'a konuk olan Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, 4-0 kazandıkları Kayserispor maçına göre ilk 11'de 3 değişiklik yaptı.

Çalımbay, geçen hafta stoperde maça başlayan ve kart cezası nedeniyle bu hafta takımını yalnız bırakan Okay Yokuşlu'nun yokluğunda savunmada Uğur Demirok'u oynattı. 

Tecrübeli teknik adam, sakatlıkları nedeniyle başkente getirilmeyen Burak Yılmaz ve Ogenyi Onazi'nin yerine Hugo Rodallega ve cezasını tamamlayan Jose Sosa'yı ilk 11'de sahaya sürdü. Kolombiyalı golcü Rodallega, 7 hafta sonra ilk 11'de maça başladı.

Kalede Onur Recep Kıvrak'ın forma giydiği bordo-mavili takımda, savunmada Kamil Ahmet Çörekçi, Uğur Demirok, Tomas Hubocan ve Filip Novak görev yaptı.

Trabzonspor'da orta sahayı Juraj Kucka, Sosa, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı ve Olcay Şahan oluştururken, ileri uçta Rodallega forma giydi.

Karadeniz temsilcisinde Okay Yokuşlu, Burak Yılmaz ve Onazi'nin yanı sıra sakatlıkları bulunan Fabian Castillo, Esteban Alvarado ve Batuhan Artarslan kadroda yer almadı.

Bordo-mavili takımda sakatlıkları geçen Jan Durica ve Matus Bero ise 21 kişilik maç kadrosuna dahil edildi.

BUZ'DAN TEK DEĞİŞİKLİK

Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, geçen hafta deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-0 yenildikleri maçın ilk 11'inde tek değişikliğe gitti.

Buz, sakatlığı nedeniyle Trabzonspor maçını kaçıran Mehmet Batdal'ın yokluğunda forvette Sokol Cikalleshi'yi görevlendirdi.

Başkent temsilcisinde Mehmet Batdal'ın dışında sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı, Raheem Lawal ve Payam Sadeghian, Trabzonspor'a karşı forma giyemedi.

Osmanlıspor Teknik Direktörü Buz, Trabzonspor karşısında ilk 11'de Zydrunas Karcemarskas, Muhammed Bayır, Yalçın Ayhan, Anıl Karaer, Tiago Pinto, Ceyhun Gülselam, Musa Çağıran, Serdar Gürler, Adrien Regattin, Aminu Umar ve Cikalleshi'yi tercih etti.

YENİ BAŞKAN AĞAOĞLU TRİBÜNDE

Ev sahibi takım taraftarları, takımları ligde zor günler geçirmesine rağmen karşılaşmaya ilgi göstermezken, tribünlerde büyük boşluklar dikkati çekti.

Kale arkasında kendilerine ayrılan tribünde yerlerini alan Trabzonsporlu futbolsever, başkentte takımlarını destekledi.

Trabzonspor Kulübünün yeni başkanı Ahmet Ağaoğlu ile yönetim kurulu üyeleri de karşılaşmayı izledi.

90' Trabzonspor golü attı ancak hakem ofsayt gerekçesiyle iptal etti. 

90' hakem 6 dakika uzatma verdi. 

86' Trabzonspor'da Onur sakatlandı. Onur'un tedavisi yapıldı. Bacağı komple sarıldı. Sekerek oynuyor, ancak yüz ifadesinden durumunun iyi olmadığı görülüyor. 

83' Osmanlıspor'da Musa'nın golüyle durum 3-3'e geldi. 

81' Trabzonspor golü attı ancak hakem ofsayt gerekçesiyle golü iptal etti. 

80' Trabzonspor'da Rodallega oyundan çıktı, yerine N'doye oyuna girdi. 

78' Trabzonspor'da Sosa'nın içeri ortasında Yusuf, boş pozisyonda vuruşu topu direğin dibinden dışarı çıktı. 

77' Trabonspor'da Sosa sarı kart gördü. 

75' Osnanlıspor tehlikeli geldi. Anıl'ın vuruşunda topu Onur, son anda çıkardı. 

74' Trabzonspor'da Kucka, oyundan çıktı yerine Bero oyuna girdi. Kucka'nın sakatlıktan dolayı dışarı çıktığı görüldü. 

72' Osmanlıspor durumu 3,2'ye getirdi. 

69' Osmanlıspor atağında top Onur'da kaldı. 

68' Trabzospor atağında Rodallega, sağ taraftan ceza sahasına girerken çok sert vurdu. Kaleci topu tuttu ancak elinden kaçırdı. Yusuf koştu vurmak istedi Yalçın topu uzaklaştırdı. 

65' Osmanlıspor atağında Serdar, kendini yere bıraktı. Ardından da hakeme isyan etti. 

61' Trabzonspor'da Pereira, ceza sahasına girdi. İçeri sert orta yaptı, Kaleci son anda dokunarak taca gitmesini sağladı. 

56'SON ANDA! Pereira, kalecinin üstünden aşırmak istedi ancak son anda parmaklarının ucuyla kurtardı.

56' Trabzonspor'da kullanılan kornerde Hubocan'ın vuruşunda top direğe çarptı. Ardından Rodallega, Rövaşata ile topu kaleye gönderdi. Trabzonspor 3-1 öne geçti. 

56' GOOOOOOLLL RODELLGA

54' Osmanlıspor yine tehlikeli geldi. Ceza sahasına yapılan ortada kafayı Ceyhun vurdu. Onur son anda topu aldı. 

51' Musa'nın uzaktan vuruşunda top ağlarla buluştu. Osmanlıspor durumu 2-1'e getirdi. 

50' Osmanlıspor atağında Serdar'ın ortasını Novak, kafayla korner gönderdi. Kullanılan korner vuruşunda Anıl'ın vuruşu dışarı çıktı. 

47' İkinci yarının ilk tehlikeli atağı Trabzonspor'dan. Pereira'nın vuruşunda top savunmadan sekti. 

46' İkinci yarı başladı... 

46'Osmanlıspor'da oyuncu değişikliği. Oyundan çıkan isim Muhammed, yerine dahil olan isim Vrsajevic.

45' Trabzonspor'da Abdulkadir Ömür oyundan çıktı, yerine Pereira oyuna girdi. 

45' İlk yarı Trabzonspor'un 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. 

45' Trabzonspor Abdulkadir ile hızlı çıktı. Ardından Kucka'yı gördü. Kucka, sol taraftan ceza sahasına giren Rodallega'yı gördü. Ancak Rodallega çok kötü kontrol edince defans topu uzaklaştırdı. 

45' Hakem 1 dakika uzatma verdi... 

44' Kullanılan serbest vuruşta, Sosa uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak top Musa'nın önünde kaldı. Musa'nın kafa vuruşunda top dışarı çıktı. 

44' Osmanlıspor bu dakikalarda üst üste serbest vuruşlar kazanıyor. 

41' DİREK - Osmanlıspor, sağ taraftan serbest vuruş kazandı. Ceza sahasına orta şeklinde kullanılan serbest vuruşta Trabzonpor defansı kornere gönderdi. Kullanılan kornerde, Ceyhun Gülselam, ceza sahasında bomboş pozisyonda kafa vuruşu direkten dışarı çıktı. 

39' Trabzonspor'da Kucka, ceza sahasının dışından çok sert vurdu. Top kaleye giderken kaleci son anda tokatladı... 

32' Maçta gerginlik...Osmanlıspor'dan Musa, Trabzonspor'dan Olcay'a sert bir fual yaptı. Ardından iki oyuncu arasında gerilim yaşandı. Hem diğer oyuncular hem de teknik heyetler sahaya girerek oyuncuları ayırdı. Ardından hakem Halis Özkahya iki futbolcuyu uyardı. 

31' Osmanlıspor atağında Serdar'ın ceza sahasının dışından vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

29' Trabzonspor'da Abdulkadir ortasını yaptı, Rodallega vurmak istedi ancak uzak kaldı. Top kalecide kaldı. 

24' Osmanlıspor atağında Serdar ve Hubocan kötü şekilde çarpıştı. Ama neyseki iki oyuncunun da durumu iyi... 

21' Osmanlıspor tehlikeli geldi. Regattin'in vuruşunda top dışarı çıktı. 

14' Osmanlıspor ilk golden sonra yeniden oyuna başladı. Bu sırada Bordo-mavililer topu kaptı ve Kucka, mükemmel bir ara pasıyla cezasahasına hareketlenen Yusuf'u gördü. Yusuf, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda düzgünbir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Trabzonspor 2-0 öne geçti. 

14' GOOOOLL YUSUF

13' Trabzonspor, pas yaparak Osmanlı yarı sahasını geçti. Ardından sağ taraftan Sosa'nın yaptığı ortayı Osmanlı defansı uzaklaştırdı. Pozisyonun devamında bu kez Kucka ortaya yaptı. Noıvak'ın kafa vuruşunda Osmanlı kalecisi Karcemarskas topu çeldi, Novak bu kez ayakla vurdu ve topu ağlara gönderdi. Trabzonspor 1-0 öne geçti

13" GOOOOOOOLL NOVAK

10' Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı sol çizgiden çizgiye inmeki stedi ancak rakibini geçemedi.

8' Abdulkadir'in ceza sahasına ortasında Yusuf topu aldı ancak dönemeyince Osmanlı savunması uzaklaştırdı. 

7' Trabzonspor'da orta sahada kazanılan topta Rodallega, Sosa'yı gördü. Sosa'nın pasında Rodallega koştu, ancak Osmanlıspor Anıl topu taca attı. 

4' Maça atak başlayan taraf Osmanlıspor oldu... Bordo-Mavililer, henüz Osmanlı ceza sahasına yaklaşamadı... 

3' Osmanlospor atağında Musa, faulle durduruldu. Osmanlıspor, Trabzonspor ceza sahası dışı sol taraftan kullanılan serbest vuruşuta ortaladı. Kucka, kafayla uzaklaştırmaya çalıştı. Serdar ceza sahasının dışından sert vurdu top büyük farkla dışarı çıktı. 

1' Maç başladı... 

M.Ö. Her iki takım dasahaya çıktı. 

Ligde geçen hafta sahasında Kayserispor'u 4-0 yenerek bu sezon en farklı galibiyetini elde edip moral bulan bordo-mavililer, Osmanlıspor deplasmanından da kayıpsız dönerek Avrupa kupalarına katılma yolunda önemli bir engeli geride bırakmak istiyor.

Bordo-mavililerde, kart cezalısı Okay Yokuşlu ile sakatlıkları bulunan Ogenyi Onazi ve Castillo, bu akşamki karşılaşmada görev alamayacak.

Ligde 5 maçlık yenilmezlik serisi geçen hafta Fenerbahçe önünde sona eren başkent temsilcisi ise, yeniden çıkışa geçmeye çalışacak.

Fenerbahçe mağlubiyetiyle küme düşme hattına giren Osmanlıspor, Trabzonspor ile oynayacağı kritik maça 3 puan parolasıyla çıkacak.

Haftaya 28 puanla 17. sırada giren mor-sarılı ekipte sakatlıkları bulunan Özer Hurmacı ve İranlı Payam Sadeghian, Trabzonspor'a karşı görev yapamayacak. Sakatlığı süren Mehmet Batdal'ın durumu ise maç günü belli olacak. 


Trabzonspor'un Osmanlıspor 11'i:
Onur, Tomas Hubocan, Uğur, Kamil Ahmet, Novak, Kucka, Olcay, Sosa, Yusuf, Abdülkadir Ömür, Rodallega

Osmanlıspor'un Trabzonspor 11'i:
Karcemarskas, Muhammed, Yalçın, Anıl, Pinto, Ceyhun, Musa, Regattin, Serdar Gürler, Aminu, Cikalleshi