Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin ardından haber merkezine “Fenerbahçe'li futbolcuları taşıyan otobüsün şoförü kaçtı” iddiası bomba gibi düştü.

F.Bahçeli futbolcuları, 1969'da Trabzon'da kurulan Kanberoğlu Turizm'e ait otobüs taşıyordu.

İşte Hürriyet'e konuşan şoförün ifadeleri...

Fenerbahçe kafilesi, saat 23:20'de güvenlik nedeniyle çevik kuvvet midibüsleriyle Avni Aker Stadı'ndan çıkarıldı ve havalimanına hareket etti. Bunun üzerine önce merkezi sonra “kaçtığı iddia edilen şoförü” defalarca aradım ve sordum: “Gerçekten kaçtın mı?”

Otobüs şoförü sonunda telefonu açtı ve istemeyerekde olsa cevap verdi: “Ben kaçmadım. Can güvenliğimiz yok. Yetkilileri arayın.”

Bu telefon konuşmasının ardından Kanberoğlu Turizm Genel Müdürü İbrahim Çınar'la konuştuk.

Çınar, Trabzon Avni Aker Stadyumu'nda yaşananları şu acı cümlelerle anlattı:

“Burada can güvenliğimiz yok. Şoförümüz kaçmadı. Otobüsün bütün camları kırıldı. Şoför arkadaşımız aracının yanında. Emniyet Müdürü ve yetkililer de orada. Buradan bu otobüsle çıkma şansımız yok. Trabzonspor taraftarına, spora böyle bir şeyi bağdaştıramıyorum. Burada yaşananlar maddi zararlar umurumda değil, önemli olan cana bir şey gelmesin.”

Haberi girdikten sonra telefonum çaldı. Telefondaki ses, "Ben kaçtığı söylenen otobüs şoförüyüm" dedi.

"Buyurun, durumunuz nedir" diye sordum. O da son durumu kendi ağzıyla anlattı:

"Ben kaçmadım. Yıkılmadım ayaktayım. Hakemlerle birlikte en çok yumurtayı ben yedim. Ekmek teknemin başındayım. Hala beklemedeyim"