Trabzonspor’da Teknik Direktör Ünal Karaman ile yolların ayrılmasından sonra Fenerbahçe’nin sosyal medyadaki hesapları ve başta OdaTv olmak üzere birçok Fenerbahçeli yayın organı Trabzonspor camiasını hedef alan algı operasyonlarına başladı. 

Trabzonspor camiasında birlik ve bütünlüğe darbe vurmak için bir sürü hayal ürünü senaryoyu dolaşıma sokan bu kitlelerin tek amacı, Trabzonspor’un güçsüzleşmesi, Trabzonlu Bakanlar üzerinden Trabzonspor’un zayıflatılması ve Trabzonspor’da bir kaosun hakim olması.

KARAMAN’I ALBAYRAK GÖNDERMİŞ

Ünal Karaman’ın Kayserispor maçı sonrası yaptığı “Boğazınızda kalırım” açıklamasının ardından Trabzonspor yönetimi radikal bir karar alarak Karaman ile yola devam edilmeyeceğini duyurarak yolları ayrılmıştı. Ancak bu ayrılık sonrasında baştan 12numaraorg ve yönetimindeki trol ordusuyla birlikte OdaTv gibi internet siteleri bu ayrıldığı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a bağladı. 

İyi bir Trabzonsporlu olmaktan başka hiçbir günahı olmayan Berat Albayrak’ın Ünal Karaman’ı gönderdiğini yazan bu hesaplar konuyu daha da ileriye taşıyarak Ak Parti içinde bir kavga oluşturmak istedi. OdaTv, Serdar Ali Çelikler’in üstü kapalı bu iddiasını okuyucularına sunarak siyasi hesaplarını Trabzonspor üzerinden görmeye çalıştı.

SOYLU – ALBAYRAK KAVGASI 

Ünal Karaman’ın Berat Albayrak’ı arayarak ağıza alınmayacak sözler söylediğini, Ahmet Ağaoğu ile Ünal Karaman’ın yumruk yumruğa kavga ettiği hatta Ünal Karaman’ı Berat Albayrak’ın gönderdiğini yazabilecek kadar yalanı büyüten bu malum çevre, son olarak Albayrak ile Soylu arasında Ünal Karaman üzerinden bir kavga olduğunu da sütunlarına taşıdı.

Albayrak’ın Ünal Karaman’ı göndermek, Soylu’nun ise Ünal Karaman’ın kalmasını istediğini yazan bu şahıslar, çeşitli yalan ve hayal ürünü sözleri de bu iki isime mal eden Trabzonspor camiası üzerinden siyaseti karıştırmaya ve kaos çıkartmayı hedefledi. 

TRABZONSPORLULAR UYANIK OLMALI 

12Numaraorg, Odatv ve bunların güdümündeki kitle Trabzonspor camiasını bölmeye, parçalamaya ve huzursuzluk yaratmaya çalışırken, Bordo Mavili taraftarlar ise öfkelerine yenilerek bu operasyona alet oldu. Çok sayıda Trabzonsporlu, Fenerbahçeli bu hesapların sosyal medyada dolaşıma soktuğu yalan, iftira ve dedikoduları paylaşarak istemeden de olsa Trabzonspor’a zarar verdi. 

Berat Albayrak’ın Trabzonspor’a desteğini çekmesi için elinden gelen her şeyi yapan Fenerbahçeli hesaplar karşısında çoğu Trabzonsporlu ise sağduyu ile operasyonun büyüklüğünün farkına vardı. Fenerbahçe’nin gerek Berat Albayrak, gerekse Süleyman Soylu ve Ak Parti’ye olan düşmanlığını Trabzonspor üzerinden siyasi bir hesaplaşma ve intikama dönüştüren bu kişiler karışışında Trabzonspor camiası büyük oranda birleşerek bu operasyona prim vermedi. 

MHP’LİLER BİLE GÖRDÜ 

MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Berat Albayrak ismini karalamak için, sol ve muhalif yapı yalanlara, iftiralara devam ediyor. Ünal Karaman sevdiğim bir insan, iyi bir Vatan evladıdır. Trabzonspor dan ayrılmasına üzüldüm. Lakin, ayrılmayı Albayrak-Soylu kavgası diyerek, Berat Albayrak istedi demek çok çirkin iftira.” ifadelerini kullandı.

MİNİ YORUM: TRABZONSPOR'UN İÇ MESELESİDİR

Trabzonspor’da, Ünal Karaman gitti, herkes üzüldü, karakterli dik duruşlu ve sözünü sakınmayan çoğu Trabzonludan daha Trabzonlu bir isimdi.

Ancak futbolda da bazen taraflar hata yapabilir ve ayrılıklar olabilir. Alınmış bir karar ve atılmış imzalar varken ortalığı toz dumana çevirip yangın oluşturma kimseye fayda sağlamaz.

İyisiyle kötüsüyle olan oldu, ve yola devam edilme zamanıdır. 

Bunu da arkana aldığın güçlerle ve oluşacak olan birlik beraberlikle sağlayabiliriz.