Trabzonspor'un Bursaspor'dan tranfer etmek istediği Ozan Tufan için, yeşil beyazlı kulüp resmen servet istiyor. Bursaspor'un oyuncu için en az 8 miyon euro bonservis bedeli istediği iddia edildi. 

Ozan Tufan transfer gerçekleşirse yeni takımından 1,5 milyon eurodan 4 yıllık sözleşme talep ediyor. Maç başılar ve diğer ücretlerle birlikte bu transferdeki toplam maliyet 15 milyon euroyu buluyor.
 
Bursaspor'un 19 yaşındaki yıldızı Ozan Tufan transfer gündeminin en üst sıralarında yer almaya devam ediyor. Başarılı futbolcu ile en çok adı anılan kulüp olarak da Trabzonspor ile Fenerbahçe ön plana çıkıyor. Ancak bu transferin tek düğüm noktası 3 kulüp arasındaki bonservis pazarlığı değil. Ozan'ın mali ve sportif açıdan beklentileri de belirleyici olacak gibi gözüküyor.
 
ÜCRETİNDE İYİLEŞTİRME İSTEDİ
 
Transferi için 10 milyon eurolardan bahsedilen Ozan, Bursaspor'da sezon başında aldığı 150 bin liranın yanında 10'ar bin lira maç başı ücrete top koşturuyor. Buna karşın takımda Holmen ve Traore 1'er milyon, Aydın Karabulut 800 bin euro garanti ücrete oynuyor. Bu 3 isim maç başı 10'ar bin euro alıyor. Sürekli ilk 11'de oynayan ve transferin gözdesi olan Ozan aradaki bu uçurumdan rahatsız. İşte bu gerekçelerle genç yıldız geçtiğimiz günlerde yönetimin kapısını çalarak ücret iyileştirmesi istedi. Takımda kalması halinde de bu beklentisinin karşılanacağı sözünü aldı.
 
GİTMEYE RAZI AMA ŞARTLARI VAR
 
Ozan ara transferde Bursaspor'un anlaştığı takıma gitmeye hazır. Ancak yeni takımına sunacağı bazı sözleşme şartları var. Yıllık ücretini 1,5 milyon euro olarak belirleyen Ozan, 4 yıldan kısa süreli bir mukaveleye imza atmayı düşünmüyor. Yani Ozan'ı alacak kulüp bonservis ücreti dışında net 6 milyon euroyu daha gözden çıkarmak durumunda. Bursaspor yönetiminin bonservis beklentisi ise asgari 8 milyon euro. Diğer giderler ve futbolcuya ödenecek maç başı ücretleri de hesaplandığında bu transferin maliyeti 15 milyon euroyu buluyor.
 
YIL SONUNA KALIRSA ROTA AVRUPA
 
Türkiye'den Fenerbahçe'nin yanı sıra Beşiktaş ve Trabzonspor'un listesinde olan Ozan Tufan'ın yurtdışından da talibi çok. Genç orta saha oyuncusu devre arasında transferi gerçekleşirse bu takımlardan birinde oynamaya razı. Ancak iş sezon sonuna kalırsa Ozan'ın kafasında sadece yurtdışı var. Yeşil-Beyazlı futbolcuyu İtalya'dan Milan ve Juventus istiyor. Bu iki ekip sezon sonu için teklif hazırlığında. Bunun yanında İspanya'dan Atletico Madrid ve Valencia, İngiltere'den de Manchester City, Chelsea ve Manchester United Ozan'ı yakından izliyor.