61SAAT SPOR SERVİSİ-Trabzonspor, Kasımpaşa’dan Özer Hurmacı’yı 1,5 yıllık kiralık olarak renklerine katarken bordo-mavili camiada da yeni tartımalar başladı. Özer’in Fenerbahçe’de oynaması bu noktada tartışmaların da en büyük nedeni olarak gösteriliyor. Ancak genç futbolcunun dün akşam yaptığı açıklamada, “27 yıllık bir gurbet sona erdi benim için. Aşık olduğum renklere kavuştum. Allah'ıma bin şükürler olsun” söylemi taraftarların da içini rahatlattı.

Özer’in daha öncede Fenerbahçe’de top koştururken, “Ben doğuştan Trabzonsporluyum” diyen genç futbolcu dayısı Lemi Çelik’in oynadığı dönem de Hüseyin Avni Aker Stadında maçları arada izlemeye geldiğini de kaydetmişti.
Ancak tüm bunlara rağmen Özer’e karşı Fenerbahçe’de oynamasını unutmayan büyük bir kesimin tepkisi dinmiyor. Özer’e Bordo-Mavili camiada taraftarların bir kısmı sert bir şekilde tepki göstererek yönetimi eleştirirken bir kısmı da desteklerini iletti.

Özer’de bu tepkilere dün kendisine ait twitter hesabından Trabzonsporlu fotoğraflarını paylaşarak cevap verdi.  Çocuk ve gençlik yıllarında bordo-mavili formayla çekilmiş fotoğraflarını kolajlayarak takipçileri ile paylaşan Özer’e, taraftarlardan da destek geldi.
Özer’e destek çıkanlardan biri de AK Partili Trabzon eski Milletvekili Asım Aykan oldu. Aykan, kendine ait sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajda, “Trabzonspor yönetimi herhalde hocamızın da oluru ile Özer Hurmacı kardeşimizi bünyemize kattı. Hayırlı olsun.

Geçmişi lütfen unutun. Hangimiz hata Yapmıyoruz ki. Sonuçta bu delikanlı bizim evladımız.
Tarih boyunca bir hoşgörü kenti olan şehrimizin kimyasında son zamanlarda ciddi bir değişim var.
Bu tavırların bize hiçbir faydası yok. Ne siyasette, Ne ticarette, nede Sporda.
Şimdi Özer evladımıza moral verme ve hadi evladım deme zamanıdır.
Baba kızdığı evladını evinden mi kovmalıdır.
Burası spor kenti. Biri gelecek, biri gidecek.
Gideninde gönlünü hoş tutup göndermek gerekir.
Sonuçta bu insanlar ekmek parasının peşindeler.” İfadelerine yer verdi.