Habertürk gazetesi yazarı Atilla Türker, "Antalyaspor'da menajer vurgunu" köşe yazısı ve "Oyuncuya 25 bin menajerlere 875 bin TL" başlıklı haberiyle Türk futbolunu derinden sarsacak bilgileri gün yüzüne çıkardı. Bazı menajerlerin nasıl haksız kazanç elde ettiklerini gün yüzüne çıkaran Türker, Radyospor'da yayınlanan "Sabah Sporu" programında Barış Ertül ve Selçuk Aytekin'e önemli açıklamalarda bulundu. Haberde adı geçen menajerlerin kensini arayıp tehditler savurduğunu ifade eden deneyimli gazeteci, savcılığa suç duyurusunda bulunacağını kaydetti. İşte Türker'in açıklamaları:

Gencer'den Whatsapp mesajı!

"3 gün önce sizinle S Sport'ta konuştuğumuz yayın sonrası Antalyaspor'un bir önceki başkanı Gültekin Gencer bana Whatsapp'tan 08.10'da mesaj attı. Günaydın dedi. Dedi ki, "Sizinle görüşmek istiyorum. Şimdiki başkan için de yazabilir misin cesaretin varsa dedi. Dedim ki "Belgeleri hemen yolla yarın yazıyorum." Sen bul dedi bana. Yemek yiyelim dedi sonra. Dedim "kusura bakma. Bugünlerde yoğunum. Yemek yiyemem." Böyle kesildi konuşma." 

Metin Korkmaz'dan ağza alınmayacak küfürler!

"Ama asıl önemli bölüm önceki gece yaşandı. Gece arkadaşımın evindeydim. 22.11'di. Bu arada bu söylediklerimin hepsi kayıt altında. Bilinmeyen numaraları açmam normalde ama çok ilginç bir numaraydı, sonu 60 60 ile bitiyordu. Aç Atilla dedim kendime. Karşıdaki ses, "Ben Metin Korkmaz." Bu piyasanın en önde gelen menajeri. Hemen hemen Türkiye'deki tüm kulüpleri bağlantısı olan bir isim. Dedi ki, "Yemek yiyebilir miyiz, görüşebilir miyiz?" Ben de "Olabilir önümüzdeki günlerde" dedim. Bana "Gazeteci misin menajer misin?" dedi. Dedim ki "Dikkatli konuşmanız gerekiyor." Onun üzerine bana dedi ki, "Ananı, bacını, karını, kızını, çocuğunu dedi ve devamını getirdi. Seni yaşatmayacağım bu ülkede, kurşuna dizdireceğim, mermi manyağı yapacağım."

Suç duyurusunda bulunacak!

"Bugün suç duyurusunda bulunacağım. Dün pazardı, avukatım Alpay Köse'yle. gaztete gidip gerekeni yapacağım. Savunmamı hazırladım. Her türlü bilgiyi dokümanı, şahitleri sunacağım."

Metin Korkmaz'dan sonra o menajer de aramış! Yine küfürler...

"Daha ilginç şeyler söyleyeceğim. Bu daha başlangıcı. Beni ölümle falan tehdit etti. Ben de gereken şeyi söyledim. Yüzüne telefonu kapattım. O anda 22.11 saat. Bir dakika sürdü konuşma. Bunlar kayıt altında. 22.14'te bir telefon daha çaldı. O da bilmediğim bir numara. Açtım o sinirle. "Ben Özkan Doğan" dedi. "Senin..." dedi, aynı küfürler. Sana bu ülkede gazetecilik yaptırmayacağım şe.....z, o..... ç....." dedi. O anda "Demirden korksam trene binmezdim. Hodrimeydan" dedim. Yüzüne kapattım telefonu. Bu konuşma da 29 saniye sürdü. Kayıt altında hepsi, yanımda arkadaşım da vardı. Sesi de açmıştım. Sonra gazetemin en yetkili insanını aradım. "Pazartesi gerekeni yapalım" dedi. 

Korkmaz'dan da geri adım!

Ardından bir mesaj geldi, Metin Korkmaz'dan: "Çok üzgünüm, affet beni." İşte "Çok üzgünüm. O sinirle söyledim. Eğer kabul buyurursanız sizinle herhangi bir yerde buluşup konuşuruz" diyor. Tabii bu arada o kadar çok menajer, gazeteci, teknik adam giriyor ki... Dün mesela en az 50 telefon geldi. Dolaylı yoldan tehditler, dolaylı yoldan ahlaksız teklifler. İşte "Metin öyle zengindir, sizi buluşturalım" falan dedi birkaçı. Ben de "Bir daha benimle bu konuda hakkında bir daha konuşmayın, bir daha arasınız kalbinizi çok kötü kırarım" dedim.

Pişmanlar!

Aradan yarım saat geçti, bizim Beşiktaş muhabiri Kartal Yiğit aradı. Gece 11. "Abi Özkan Doğan arıyor, çok üzgün. Tehdit ettiğini kabul ediyor. Ana bacı küfrettiğini kabul ediyor. Pişman" dedi. Ben de "Kartal sen aradan çekil" dedim. Kartal'ı inanılmaz severim. 7 sülaleme küfür edip, hem öldürmek hem de gazetecilik kariyerimi bitirme tehdidinde bulundu.

Unutmadan söyleyeyim, bu yazılar sonuna kadar devam edeceğim. Elimde ne kadar belge varsa... Artık 3 yıl mı sürer 33 yıl mı sürer bilmiyorum. Değişik kulüplerden de belge yağıyor. 

Elimde bir belge vardı. İki yıl önce yazdım. "Galatasaray'da vurgun" başlıklı. Menajerlerin kulüp üzerinden nasıl para kazandığıyla ilgili. O dönemki Galatasaray başkanı beni aradı, Galatasaray Adası'nda buluştuk. Dedi ki "Bu belgeyi bizden Romanya'dan istediler. Ben de yollarım." Sonra ne oldu biliyor musunuz? Popescu başta olmak üzere 11 menajer tutuklandı. 2 yıl cezaevinde yattı. Romanya'da yer yerinden oynadı, Türkiye'de yaprak kımıldamadı. Açık açık her şey yazıyordu. Menajere normalin 3-4 katı para veriliyor. 

Kaynak : Radyospor