61SAAT HABER SERVİSİ - Sümer, “Ben hiç bir teklifle muhatap olmadım. Bildiğim kadarıyla da kulübe resmi olarak iletilen teklif yok. Teklif iletmek bu olayı çözmeye yetmiyor. Oyuncu, kulüp, alıcı verici bu ilişkiler doğru olması lazım. Şuana kadar o duruma hiç gelmedik. Gelirse bir değerlendirme yapılacak. Hem biz yapacağız, hem oyuncu yapacak. Karşılıklı memnuniyete dönüşmediği sürece bu gitmeler kalmalar değişmez” dedi. 

Ünal Karaman ile görüşüp görüşmedikleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Sümer, “Ünal Karaman ile görüştük, görüşmeye devam edeceğiz. Uygulamasında bu olmazsa olmaz... Oyuncular ile ilgili gidecek gelecek değil en büyük problem kadroyu nasıl kuracağız. Gelecek ve gidecek konusunda tam tespit söz konusu değil. Kendi arzularımıza uyup şunları yapmak ve yapılması gereken tercih yok. Akit yapılmış oyuncular var, o oyunculara git diyemiyorsun. Kalmaları konusunda bazıları ile ilgili belki bir rahatsızlık yaşanıyor. Bu rahatsızlık performansla ilgili. O performansı düzeltmek yönünde de yeni oyuncu katma onların ayrılmasıyla veya gitmesiyle olur. Bu olmadığı yerde takım olarak da kaygılarımız var. Oyuncu tutma ve çıkarma yönündeki bu rahatsızlık nereye kadar devam eder kestirmek kolay değil” diye konuştu. 

Sümer, Yusuf ve Abdulkadir ile ilgili olarak ise, “Çok fazla abartıyı tehlikeli bulurum. Bu oyunculara destek vermek başka bir şeydir, ama abartarak onları başka bir şekilde böyle farklı yollarda, farklı yerlerde görmek veya göstermek hiç de oyuncular ve kulüp lehine olacak şey değil. Bundan sakınmak lazım. Oyuncular zaten kendi değerlerinin farkında. Bu değerin kulüpte elbette gereğini yapmaya çalışıyor. Biz bunlara yeni değerler katma yönünde heyecan ve beklentimiz, çalışmamız var. Kalkıpta 2 tane iyi oyuncu ile yetinen Trabzonspor, bu yönde ki geleceğe dönük ihtiyaçlarını tam karşılamış sayılmaz. Yeni katmalar kazandırılırsa o zaman Trabzonspor gerçek manada doğru yoldadır ve iyi bir yükselme içindedir” ifadelerini kullandı. 

Transfer yapmak isteyip istemedikleri sorusuna Sümer, şu şekilde yanıtladı: 
“Yapmak istiyor ama burada bir eksilme olduğu takdirde bir tamamlamada söz konusu. Bizim sorunlarımızdan bir tanesi de memnuniyetimizin az olduğu oyuncuların devamı konusunda ki o sorunu çözememiş olmamız. Bu da kalkıpta başka yollardan halledilecek bir şey değil karşılıklı olarak anlaşmaya bağlı. Oyuncular da Trabzonspor’dan çok memnun kalmışlar ki böyle bir eylem ortaya koymuyorlar, arayış içinde değiller. 
Onlar olduğu yerde mevkii olarak veya performans olarak yetersiz olsa bile tamamlama zorlaşıyor”