Hürriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök, kendi döneminde Trabzonspor'a nasıl haksızlık yapıldığını bu sözlerle açık açık ortaya koydu. Özkök, Aziz Yıldırım'ın tahliye olmasının ardından kaleme aldığı yazısı ve Yıldırım'ın yaptığı yalanlama hakkında ilk kez konuştu.

Özkak, tahliye kararının ardından Aziz Yıldırım ile bir araya gelmiş ve Yıldırım ile yaptığı sohbetin detaylarını gazetedeki köşesinde kaleme almıştı. Köşe yazısında Aziz Yıldırım'ın olay yaratan ifadelerine yer veren Özkök, Yıldırım'ın Fetullah Gülen'e büyük bir öfe duyduğunu belirtmişti.

Ertuğrul Özkök'ün Türkiye'nin gündemine oturan yazısının ardından Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım bir açıklama yaparak; Ertuğrul Özkök ile dost sohbeti sırasında yaptğı konuşmanın yansımalarının yanlış yorumlandığını dile getirerek; "Bilinmesini isterim ki, bu ziyaretler sırasında karşılıklı yapılan konuşmalarda hiçbir kişi, kurum veya oluşum adı kullanılmadığı gibi yine hiçbir kişi, kurum veya oluşum hakkında övgü ya da yergi niteliğinde ifadeler kullanılmamıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Aradan geçen uzun bir sürenin ardından Ertuğrul Özkök ilk kez Aziz Yıldırım hakkında konuştu ve Aziz Yıldırım'ın kendisi hakkında söylediklerinin 'böyle bir ortamda' haklı olduğunu söyledi.

Aziz Yıldırım'ı takdir ettiğini dile getiren Özkök, "Hristiyanlıkta bir laf vardır, bırakın ölüler ölülerini gömsünler diye... Toprak toprağa güller gülere... Ben Aziz Yıldırım'ın çok büyük haksızlıklara uğradığını düşünüyorum ve hala da bu hala da bu haksızlıklarla mücadele ediyor. Dolayısıyla ben diyorum ki böyle bir ortamda Aziz Yıldırım haklıdır" dedi.