Trabzonspor satış listesine koyduğu Oscar Cardozo ile transferin son gününde yollarını ayırdı. Yunan ekibi Olympiakos ile anlaşan Paraguaylı forvet, Atina’ya giderek yeni kulübüne imza attı.

Yunan basını, iki sezon önce Benfica’dan 5 milyon euro bonservis karşılığında transfer edilen oyuncu için, bordo-mavililere 1.5 milyon euro ödeneceğini iddia etti. 33 yaşındaki futbolcu yeni takımında yıllık 2 milyon euro alacak.

Skorer bir isim

Oscar Cardozo’yu elden çıkaran bordo-mavililer, Olympiakos’tan başka bir futbolcuyu istedi. Yunan kulübü ile 26 yaşındaki golcü oyuncu Felipe Pardo için dün geç saatlere kadar pazarlık yaşandığı ortaya çıktı. Olympiakos’un, Braga’dan geçen yıl 4 milyon euro karşılığında kadrosuna kattığı Kolombiyalı forvet için bordo-mavillerden 3 milyon euro talep ettiği öğrenildi. Ancak taraflar bonservis konusunda anlaşamayınca bu transfer gerçekleşmedi.

Felipe Pardo son 2 sezonda Olympiakos formasını 34 resmi maçta giydi. Geçen sezon 32 karşılaşmada 8 gol kaydeden 26 yaşındaki futbolcu bu sezon 2 müsabakada sahaya çıkarken, golle buluşamadı. Pardo geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde attığı 3 golle dikkatleri üzerine çekmişti.

28 gol attı

Cardozo Trabzonspor’da iki sezonda 66 maçta forma giydi. 28 gol atarken, 6 asist kaydetti.