Fransa'da düzenlenecek olan 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri’nde ilk heyecan geldi, çattı.

İlk kez 24 takımla oynanacak şampiyonada takımların hangi gruplarda yer alacakları, bu akşam çekilecek kurayla belli olacak. Kura çekimi saat 19.00'da Başkent Paris'teki Kongre Merkezi 'Palais des Congres Acropolis'te gerçekleşecek. Türkiye'nin 4. torbada yer alacağı organizasyonda aynı torbada yer alan ülkeler, birbirleriyle eşleşmeyecek. Her torbadan gelecek 1'er takımla, toplamda 4'er takımlı 6'şar grup oluşturulacak.
 
İlk maç ev sahibinin

10 Haziran'da başlayacak turnuvada gruplarını ilk iki sırada bitiren 12 takımla, en iyi 4 üçüncü, bir üst tura yükselmeyi başaracak. Turnuva çeyrek finaller, yarı finaller ve 10 Temmuz'daki final aşamasıyla son bulacak. 1998 Dünya Kupası'nın ardından büyük bir organizasyona daha ev sahipliğini yapan Fransa, turnuvada A Grubu'nda yer alacak ve 10 Haziran'daki açılış maçını da oynayacak.

Kalbimizde onlar var: Portekiz - Ukrayna - Macaristan

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu’nda müthiş bir geri dönüşe imza atıp en iyi üçüncü olarak Fransa biletini alan Ay-Yıldızlılar’ın EURO 2016’daki rakipleri bugün belli olacak. A Milliler’in 4’üncü torbadan katılacağı kura çekimi saat 19.00’da Paris Kongre Sarayı’nda düzenlenecek. TRT 1’den yayınlanacak etkinlikte Türkiye’yi TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in de yer aldığı 20 kişilik dev bir ekip temsil edecek. Ev sahibi Fransa’nın direkt katılacağı ve 24 takımın mücadele edeceği dev organizasyonda ülkeler; dörderli 6 gruba ayrılacak.

Gözler Portekiz’de!

Kura çekimindeki 1’inci torbada yer alan devler arasında Türkiye’yle eşleşecek ülke merakla bekleniyor. Aralarında; Fransa, İspanya, Almanya, İngiltere, Portekiz ve Belçika gibi dev ülkelerin yer aldığı listede en zayıf halka; Cristiano Ronaldo’nun önderliğindeki Portekiz olarak dikkat çekiyor. 2’inci torbada Ukrayna ve 3’üncü de ise Macaristan; Milliler’in aynı grupta olmak isteyeceği takımların başında geliyor.

Final 10 Temmuz’da

Euro 2016’da ilk düdük; 10 Haziran’da çalacak. 3 maçın ardından gruplarda ilk iki sırayı alan takımlar ile en iyi 4 üçüncü, ikinci tura yükselecek. İkinci turdan itibaren tek maçlı eleme sistemine göre oynanacak turnuvanın finali, 10 Temmuz’da Stade de France’ta yapılacak.