Paris'te Trabzonspor taraftarlarından"Şike" protestosu.Trabzonsporlu taraftarlar futbolda yaşandığı veya yapıldığı iddia edilen "Şike" olaylarını Fransa'nın Paris kentindeki Bastille meydanında protesto ettiler. Fransız polisinin olası herhangi bir olaya karşı çok sıkı güvenlik önlemi aldığı gösteriye, ellerinde "şikesiz" futbol, temiz toplum, bizim için her yer Trabzon gibi pankartlarla gelen göstericiler boyunlarına Trabzonspor atkıları takarak dikkat çektiler. Havanın soğuk meydanın karla kaplı olmasına rağmen 100 yakın Tranzonspor taraftarı eyleme katıldı ve el ele tutuşarak horon oynayarak ısınıp protesto süresini doldurdular.

Paris'teki Trabzonsporlu taraftarlar futbolda yaşandığı veya yapıldığı iddia edilen"şike" olaylarını Avrupa'nın diğer ilkelerinden sonra protesto eylemini Fransa'ya taşıyıp haksızlığa uğradıkları ve Trabzonspor'a haksızlık yapanları protesto ettiler. Temiz Futbol Gönüllüleri adı altında Başkent Paris'in ünlü meydanı Bastille'de bir araya gelen yaklaşık 80 kadar Paris'teki Tranzonsporlu taraftarlara, Bülent Cumur'un başkanlığını yaptığı Paris'teki Trabzon Kültür ve Dayanışma Derneği ve üyeleri de destek verdi. Paris ve banliyölerine yağan kar ve eksi 3 dereceyi aşan soğuk nedeniyle katılımın beklenenden az olduğu söylendi.

Paris'teki Tranzonsporlu taraftarlar, "Temiz Futbol Gönüllüleri"adı altında, Türkiye'den sonra, Almanya, İsviçre ve Hollanda'dan sonra Fransa'nın Başkenti Paris'te de "şike" olaylarını protesto ettiler. 2010-2011 futbol sezonunda yaşandığını dile getiren göstericiler, bunun sorumlusunun da Türkiye Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu tarafından şike olaylarının varlığının resmileştirilmiş olduğunu vurguladılar. Buna Türkiye Büyük Millet Meclisinin de katıldığını iddia eden bir Trabzonspor taraftarı, hiç bir konuda bir araya gelemeyen siyasi partiler ve milletvekilleri bu yasa için tam takım olarak hazır bulunduklarına dikkat çekti ve Türkiye'de adaletin olmadığını ve adaletsizlikten ve adil davranılmadığından şikayetçi olduğunu söyledi.

"Temiz Futbol Gönüllüleri" olarak Türkiye'deki mevcut kaosa Michele Platini'nin de katıldığını ileri süren Tranzonspor taraftarı, Trabzonspor'un büyüklüğünü oluşturan Trabzonspor camiasının hiç bir zaman maddiyatı tenekeden olan bir kupanın emeksiz olarak kulübümüzde bulunmasını asla düşünmedik. İsyanımız emeğimizin çalındığı içindir. Trabzonspor camiasının tek isteği vardır. Bu da sadece emeğe saygı, adalet ve hukuka güvendir. Spor barıştır, kardeşliktir. Bilinsin ki; bizim için her yer Trabzondur" dedi.