Süper Lig'de gelecek sezon kuracağı iddialı kadroyla ses getirmek isteyen Trabzonspor, takımın başına yabancı bir teknik adamı getirme konusunda kararlı.

Yurt dışında şu anda aktif olarak takım çalıştıran birçok teknik adam ile menajerleri aracılığıyla görüşme yapan yönetimin, özellikle hücum futbol tarzını seven teknik adamlarla görüştüğü kaydedildi. Yöneticiler, sezon başına yetişecek olan Akyazı Stadı'nda taraftarları tribünleri çekecek, rakibi baskı altında tutacak oyun anlayışını benimseyen hoca adaylarının peşinde.

Braga'nın teknik direktörü Paulo Fonseca'nın yanı sıra şimdi de başka bir Portekizli olan Rui Vitoria gündemde. Fonseca'nın ismi Trabzonsporlu yöneticiler tarafından daha çok benimsenirken, Vitoria'nın da Benfica'yı bırakmak istemediği iddia edildi.

Trabzonspor yönetimi içerisinde bazı isimlerin takımı daha önce de çalıştıran Ersun Yanal ile yeniden görüşme yapılması konusunda fikir beyan ettiği öğrenildi.

RUİ VİTORİA KİMDİR?

1970 doğumlu Rui Vitoria, 2010 yılında Portekiz'in Fatima kulübünde antrenörlük kariyerine başladı. Daha sonra Portekiz'in Paços Pereira ve Vitoria Guimaraes takımlarında çalışmasının ardından bu sezon başında Benfica'nın başına geçti. Benfica'da başarılı bir sezon geçiren Vitoria'nın takımı ligde lider durumda. Şampiyonlar Ligi'nde ise çeyrek finalde Alman devi Bayern Münih'le karşılaştı ve elenmekten kurtulamadı.