Şike davası nedeniyle geçen sezon Şampiyonlar Ligi'ne alınmayan Fenerbahçe'ye, Avrupa kapıları önümüzdeki sezon da kapanacak gibi görünüyor. Türkiye Futbol Federasyonu'na önceki gün gönderdiği konfirmasyonda (onay yazısı) Galatasaray ve Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılabileceğini bildiren, ancak Fenerbahçe için ise beklemeyi tercih eden UEFA, sarı-lacivertli ekibin yeni sezonda da Şampiyonlar Ligi'ne katılmasını istemiyor. İddiaya göre UEFA, geçen sezon Mehmet Ali Aydınlar federasyonuna gönderdiği yazının bir benzerini bu kez Yıldırım Demirören federasyonuna yolladı ve gündeme bomba gibi düşecek bir talepte bulundu: "Avrupa kupalarına katılacak Türk takımlarının listesini yeniden düzenleyin."

'BU ŞARTLARDA KATILMASI İMKANSIZ'
Yazıda, Fenerbahçe'nin UEFA'ya geçen sezon verdiği, geriye dönük 5 yıllık 'temiz' belgesi nedeniyle Avrupa'da yer almasının "bu şartlarda imkansız" olduğu bildirildi. Bu nedenle UEFA, Fenerbahçe'nin 2012-13 sezonunda da Şampiyonlar Ligi'ne gönderilmemesini istedi. Bunun üzerine TFF Başkanı Yıldırım Demirören durumu Fenerbahçeli yöneticiler Ali Yıldırım ve Abdullah Kiğılı'ya bildirdi. Hemen toplanan Fenerbahçe yönetimi yaptığı değerlendirmenin ardından, TFF'ye verdiği yanıtta "Siz Mehmet Ali Aydınlar'ın yaptığı hatayı yapmayın. Adımızı Şampiyonlar Ligi listesinden silmeyin. UEFA ceza uygulayacaksa uygulasın. O zaman TFF aradan çıkar, biz de UEFA ile baş başa kalırız ve davamızın sonuna kadar arkasında dururuz" dedi.

DEMİRÖREN ÜÇ KULÜPLE DE GÖRÜŞÜYOR
F.Bahçe yönetiminden bazı isimlerin ise Şampiyonlar Ligi'nden feragat edilmesinin uzun vadeli kulüp menfaatleri açısından daha iyi olacağı yönünde görüş bildirdikleri de sızan haberler arasında. Öte yandan UEFA'nın TFF'ye yolladığı yazıda Beşiktaş ve Bursaspor'la ilgili istekleri olduğu da öğrenildi. Yazıda Avrupa'dan 1 yıl men cezası alan Beşiktaş'ın, CAS'ta açtığı davayı geri çekmesi istendi. Aynı şekilde bir yıl cezası bulunan Bursaspor'un ise CAS'taki davasını geri çekmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda, Avrupa kupalarına katılması için önünde bir engel kalmayacağına dikkat çekildi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve kurmaylarının, önceki günden itibaren bu iki kulüple de müzakerelere başladığı kaydedildi.