Kamuoyu tarafından siyasi kimliğinin yanı sıra sportif kişiliği ile de tanınan eski Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, "Platini ile konuştum, 'Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız' dedi" uyarısında bulundu.

Özellikle son dönemde farklı spor dallarındaki organizasyonlara katılarak "sporcu" yönünü ön plana çıkaran ve sosyal projelere destek veren Tüzmen, spor yapamadığı zaman kendisini adeta "suçlu gibi" hissettiğini söyledi.

Türkiye'nin 2020 Olimpiyat Oyunları ve UEFA Avrupa Futbol Şampiyonası'na adaylığını değerlendiren Kürşad Tüzmen, "Türkiye, iki büyük organizasyonun altından kalkar. Futbol Federasyonu ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyesiyim. Michel Platini ile konuştum, 'Takımları düşürmezseniz, Avrupa'da yer alamazsınız' dedi. Benim de takımları düşüreceğim belli. Başbakanımız istemedi (TFF adaylığı). İstemedi, çünkü Fenerbahçeli. Ben de Galatasaraylıyım (Gülerek). Türk sporu yaşasın. Benim hiç makamda, mevkide gözüm yok. Futboldan anlamam ama bildiğim bir şey var, adaletli yönetirim. Bugüne kadar gümrükleri, dış ticareti adaletle yönettim" dedi.

KAYNAK: AA