İLK DÖNEMLERE BULAŞMAYIN 

AK Parti
Trabzon’un 18 ilçesinde AK Parti teşkilatları ilçe belediye başkan adayanın kim olacağını merakla bekliyor.

Dün ilçelerle ilgili Ankara’dan sağlam bir kaynak, ilçelerde 1 dönem görev yapan ve özellikle FETÖ ve benzeri yasa dışı bir sıkıntısı olmayan, hizmet etme noktasında da çaba gösteren isimlerin devam etmesi yönünde bir kanaat belirdiğini ifade etti. 

İşleri rayına oturmuş ilçelerin düzeninin bozulmaması için böyle bir yöntem uygulanacakmış.

Zaten genel manada bakıldığında Trabzon’un ilçelerinde 1 dönem yapan hemen hemen tüm ilçelerin devam etmesi yönünde bir algı oturmuş durumda. Tabi ki Beşikdüzü ilçesi hariç.

Beşikdüzü’nün kaybedileceğine kesin gözüyle bakılıyormuş Ankara’da fakat ilçe başkanı Harun Demirci ‘Kimse ilçemizi çantada keklik sanmasın, Beşikdüzü önemli hizmetleri AK Parti sayesinde almıştır ve millet hizmetleri beğenmiştir.  Muhalefet belediyeyi kazandığı hangi ilçede ne yapmış, halk her şeyin biliyor’ diyerek muhalefete gözdağı vermiş. 

Bu arada görevinde başarılı olanların devam etmesi ile ilgili mevcut belediye başkanlarının birçoğu özellikle Arsin Belediye Başkanı Erdem Şen’inde devam etmesi yönünde genel merkeze görüş belirtmiş.

Fakat genel merkezdeki bu sohbet esnasında ‘3 dönek kuralı geçerli. Arsin olmaz belki başka bir ilçe olabilir mi bakılabilir. Sonuçta Şen Trabzon’un her yerinde seviliyor’ ifadeleri kullanılmış. 

GENEL MERKEZDEKİ KIRMIZI DOSYA 

the red book tolkien ile ilgili görsel sonucu

Muhalefetinde en çok merak ettiği konular arasında AK Parti’nin Trabzon’daki ilçe belediye başkan adayları.

Özellikle muhalefetteki partiler Ortahisar için AK Parti’nin kimi açıklayacağını dört gözle bekliyor. Çünkü gündemlerinde transfer teklifleri var, ve hatta teklifte bulunacakları kişiye de bunu şakayla karışık iletmişler. 

İlçe belediye başkan aday adaylarının her biri ile ilgili genel merkez de her gün bir analiz yapılıyor. Bazı ilçelerde her aday adayının da eş değer olduğu görülünce hemen telefon anketi yapılıyormuş. 

Tüm aday adaylarının sosyal medya hesaplarında, basında kendileri ile ilgili bugüne kadar çıkan haberler, yorumlar ve benzeri her şey dosyalanıyormuş, 

Nedeni ise listelere son onayı veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bildiğiniz üzere her ilde gizli kara kutuları var kendisine Trabzon ile ilgili de kritik noktalardaki bazı isimler bilgi akışı sağlıyor. 

İşte olur da Cumhurbaşkanına aktarılan bir bilgi dosyada olmaz ve Erdoğan sinirlenir diye genel merkez aday adayı ile ilgili her ayrıntıyı dosyalıyormuş, 

Özellikle aleyhte olan yorumlar, sosyal medya paylaşımları haber ve iddialar kırmızı bir dosyada hazır tutuluyormuş. 

Ve bu dosyada aday adayları aleyhinde konuşula her şey yer alıyormuş. 

O kırmızı dosyada olanların durumu kritik diyebiliriz 

MUHALEFET BU RAKAMLARIN PEŞİNDE 

Trabzon'da Meydan'dan sahile uzanan iş kuyruğu

Geçtiğimiz hafta Trabzon’da Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ’nin memur alımı, İŞ Kur’unda yeni TYP için sokaklarda meydandan sahillere varan başvuru kuyruklar gündem olmuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 170, TİSKİ 53 İŞKUR ise 1500 alım yapacaktı. 

Sokaklara taşan görüntüler Trabzon’da işsizliğin boyutunu gözler önüne serdi.  Muhalefet şimdi bu rakamların peşinde, Trabzon’da işsizliği bu rakamlarla ortaya koyacaklar. 

Peki Trabzon’daki 222’si memur 1500’ü geçici 1722 kişinin alınacağı yeni fırsata müracaat sayısını öğrenmek ister misiniz. 

Sadece İŞKUR’daki 1500 kişilik geçici işe 10 bin 108 kişi müracaat etmiş. 

Büyükşehrin 170 kişilik memur kadrosuna 3 binin üzerinde TİSKİ’nin 52 kişilik memur alımı kadrosuna ise tüm 7000 kişi müracaat etmiş, Özellikle memur müracaatından bulunanların yüzde 50’sine yakını Trabzon dışından, bir kurumda veya yerel yönetimlerin özel şirketinde sözleşmeli olarak çalışanlardan oluşuyormuş.    

İŞKUR’un 1500 kişilik alımı ise   Trabzon’da özel sektör tarafında büyük rahatsızlık yaratmış. Çalıştırmaya adam bulamadığını belirten özel sektör temsilcileri ‘İş ilanı veriyoruz kimse geliyor ama belediye ye herkes akın ediyor, sonra belediyelere gidiyoruz insanlar orada elişi dokuyor, telefonda oynuyor. 

Milleti tembelliğe alıştırdılar. Özel sektöre büyük darbe vuruyorlar’ ifadelerini kullandı.

İYİ PARTİ CHP İTTİFAKI NET DEĞİL 

muhammet erkan ile ilgili görsel sonucu

İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı dün politik güğümde yayınlanan CHP’nin adayının olduğu yerde İYİ Parti, İYİ Parti’nin adayının olduğu yerde CHP meclis üyeliklerine de aday göstermeyecek ifadesinin düzeltilmesini istedi. 

Henüz meclis üyelikleri ile ilgili kesinleşen bir durumun söz konusu olmadığını belirten Erkan ‘Ben meclis üyelikleri için bir ittifak olacağı kanaatinde de değilim’. 

Erkan’ın bu açıklaması tabi ki kafaları karıştırmadı değil. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Atakan Aksoy’a oy verecek olan CHP’liler meclis üyelikleri için kendi adaylarını mı destekleyecek. 

O zaman ittifaklar sadece başkan adayları için mi olacak. 

Bakalım genel merkeze buna açıklık getirecek mi? 

KORAY ADIN CANALİOĞLU’NU İSTİYOR 

koray aydın ile ilgili görsel sonucu
Volkan Canalioğlu bir türlü ikna edilemiyor, kesinlikle aday olmayacağım, bana teklif gelirse reddedeceğim diyen Volkan Canalioğlu yoğun telefon trafiği ve baskı nedeniyle zaman zaman telefonunu kapatmak zorunda kalıyor. 

Canalioğlu’nun CHP’lilerden çok İYİ Partililerin istediğini de belirtelim. CHP’nin mevcut yönetiminin Volkan abi ile arasının pek de iyi olmadığı biliniyor, ama İYİ Parti’nin ‘Ortahisar kazanılırsa Volkan Abi ile kazanılır CHP’nin

Ortahisar adayı o olmalı’ ısrarına rağmen CHP’den ses seda yok. volkan canalioğlu ile ilgili görsel sonucu

İYİ Parti’de sadece Trabzon teşkilatları değil, özellikle Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ve Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın’ın da Canalioğlu’nun ikna edilmesi için CHP genel merkezine baskı yaptığı gelen bilgiler arasında.  

4 İSMİN BİLETİ KESİLDİ 
Trabzonspor’da 4 ismin bileti kesildiği öğrenildi.

Trabzonspor’da transfer dönemine günler kala dikkat çeken gelişmeler yaşanmaya devam ediyor 

İlk yarının bitimi ile Bordo Mavililer de ilk olarak Mustafa Akbaş ile yollar ayrılmıştı.

Bordo Mavililer’in şimdi de 4 işimle daha yolları ayrılacağı bilgisine ulaştık.

Devre arasında Zeki Yavru, Semih Karadeniz, Luis İbanez ve büyük umutlarla transfer edilen Juraj Kucka ile yollar ayrılacakmış.

Karaman 4 oyuncu içinde ‘takımda istemiyorum’ raporunu vermiş ama kulüp içinden bazı isimler, Karaman’ın bu kararını bir kez daha düşünmesi gerektiğini Başkan’a iletmiş. 

Ama görünen o ki Bordo Mavililer bu isimlerin sözleşmelerini ya feshedecek ya da bu isimleri satmaya çalışacak.

zeki yavru juraj kucka ile ilgili görsel sonucu