SOYLU’NUN MİLLİ VE YERLİ MÜCADELESİ 

Şuna emin olun. Adınız gibi. Kendiniz gibi. Kendi hassasiyetleriniz gibi. 

Sınırın en ucundaki Mehmetçik ile, karşı topraklara girerek, operasyon için tetikte bekleyen özel kuvvetlerin cephede en öndeki yiğidi, bu ülke için ne düşünüyorsa, ne hissediyorsa, ne yaşıyorsa aynısını İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu da yürekten yaşıyor.

 Yaşamasa, teröre karşı mücadelede böyle başarılı olamaz. 

Yaşamasa, bütün bir güvenlik güçleri, teröre karşı mücadelelerinde bu başarıları elde edemez. Yaşamasa, Türkiye teröre karşı son yılların en kuvvetli mevzilerine elde edemezdi. 

Soylu’nun iki çocuğu ile ilgili söylediklerine anlayabilmek için yürekten empati yapmak gerek. Kendinizi O’nun yerine koyun. Soylu, taşın altına vücudu ile yatıyor. 

Elbette, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın; 

-Emperyalizme karşı milli duruşu.

 -Milli ve yerli oluşu. 

Bu savaşı kazanacağımızın garantisidir. Soylu bu yerli ve milli tam bağımsızlıkçı mücadelesini sürdürürken, Trabzon özelinde siyasetin kısır çekişmelerine oturtulması ve yerelde risk almayıp, topu hep Soylu’y havale edenleri de halkın vicdanlarına havale ediyoruz. Soylu’yu Trabzon kaynaklı kısır çekilmelerle yormayın.. Lafın tamamı kime denir biliyorsunuz..

İYİ PARTİ’NİN AK PARTİ’LİSİ

Geçenlerde, bu köşede, İYİ Parti’nin, Trabzon’da AK Parti’den ilk transferini yaparak ilçe başkanı  olarak atayacağı bir gelişmeden bahsetmiştik.

Sonuçta, uzun bir araştırmanın ardından o Ak Parti’liyi bulduk.

Çaykara ilçe başkanlığı için İYİ Parti, bir dönem AK Parti’de il genel meclisi üyeliği yapan Mehmet Kara’nın kapısını çalmış.

Kara bakalım, bu teklifi kabul edecek mi..? Kimilerine göre edecek, kimilerine göre ise etmeyecek.

USTA YAŞIYOR MU?

Genellikle spor kulüplerinde başkanlar saha sonuçlarından çıkan kriz nedeni ile kabuğun çekilir, gündeme esir düşer. 

Oysa, kriz anında gündeme esir olmamak, gündemi belirlemek gerekiyor. Bunu en iyi Aziz Yıldırım yapıyor.

 Bizim başkan Muharrem Usta uzun zamandan bu yana kayıp. Çok önde değil. Gündeme esir olmuş. Sevgili başkan; 

-Şehre gel 

-Takımın idmanını izle 

-Yerel medyaya özel açıklamalarda bulun

 -Taraftarlarla birlikte ol 

-Twitter’in yine kullan 

-Rıza Hoca ile fotoğraf var. 

-Yönetiminin başında Trabzon’da toplantılarını yap. Kayıp olma.. Yaşadığını bilelim.. Şehir de takımın da futbolcun da teknik adamın da..

TERZİOĞLU’NUN KESİN VE NET KURALI

Ak Parti’nin Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu’nun ilçe yönetim kurulu toplantılarında kesin ve net bir kural uyguluyor. Kurala göre, her yönetim kurulu üyesi, toplantıda ne yaptığını anlatmak zorunda. Yani konuşacak.. Konuşmalı… Her yönetim kurulu üyesini konuşması için talimatlandıran Terzioğlu, “Kim ne yapmışsa, kimi ziyaret etmişse, hangi çay ocağında oturmuşsa, cenazeye mevlüte gitmişse orada gördüklerini yaşadıklarını anlatacak”  diyerek her yönetim kurulu üyesini seçimlere hazırlıyor. Niye böyle bir kural koyduğunu da bakın nasıl anlatıyor…” Çünkü yakında seçimler olacak. Benim yönetim kurulu üyelerimin görevleri ağır olacak. Milletle konuşmasını, hitap etmesini bilecek. Yönetim kurulunda bunun bir idmanını yapıyor…”

Terzioğlu konuşacak bir şeyim yok diyen yönetim kurulu üyesini bile konuşturuyormuş… Niye, yok evden çıkınca kimseye selam vermedin mi, kimse ile sohbet etmedin mi, onları konuş diyormuş..

Yani konuşmamak mümkün değil.

Terzioğlu bunun için başarılı bir ilçe başkanı..

AÇIK, YALIN, HESAPSIZ, KİTAPSIZ

Ersun Yanal Trabzonspor’da olduğu 3 yıllık süre içinde en fazla 5 kez basın ile bir araya geldi. Sonrasında mesafe koydu.

Tesisler sanki CİA merkezi gibiydi. Girmek, çıkmak, oturmak, sohbet etmek yasak.. Böyle Trabzonspor teknik adamlığı yaptı. Suç Yanal’da değil Yanal’a bu yetkiyi verenlerdeydi. Rıza Hoca geldiğinden bu yana medya ile iç içe, idmanları basına taraftara  da açtı. Uzun zamanda bu yana böyle bir teknik adam ile çalışmayan Trabzonspor muhabirleri de şaşkın.

Rıza hoca ile öyle sık bir araya geliyorlar ki, artık sorulacak sonu da kalmadı. Tabi burada işte gazetecilik yeteneği devreye girecek. Giriyor. İdmanları basına açarak Rıza hoca takımı ile birlikte Trabzonspor muhabirlerini de çalıştırıyor. Tam gün mesai yapmak zorunda kalıyorlar. Dün, Rıza hocanın bir basın toplantısı varda. Yalın, sade, net, hesapsız kitapsız konuştu. Her soruyu sorun, cevabını alın dedi. Hocanın bu sitili, Trabzonspor’a başarı getirecektir, buna inanıyoruz. Çünkü, hesapsız ve kitapsız yalın neyse kişiliğini ortaya koyuyor.

O DOKTORUN İLGİNÇ RAPORU

Hani, Rıza Hoca Eskişehir’den futbolcu sakatlıkları ile ilgili olarak ekibinde yer alan Barış Kurtgöz’ü Trabzon’a getirdi ya, Kurtgöz, görevine başladı. Kendi halinde, Trabzonspor’u takip eden gazetecilere göre, soğuk bir kişiliğe sahip olan Kurtgöz, futbolcuların sakatlıkları ile ilgili bilgileri paylaşmada ise gerektiği gibi. Yani, olumlu.. Bu arada Kurtgöz’un edindiğimiz bilgilere göre Ersun Yanal’ın kondisyon aletler ile sakatlıklarda tedavide kullanılan bazı ağır maliyetli araç ve gereçlerin çoğuna ihtiyaç olmadığını rapor ettiğini öğrendik. Ahhh mektepli Yanal aahhhh… Ne zarara soktun Trabzonspor’u ne zararlara