EURO2012 B Grubu ilk maçında Hollanda ile Danimarka karşı karşıya geldiler. Metalist Stadyumu'nda oynanan mücadele büyük bir çekişmeye ve çok sayıda gol pozisyonuna sahne olurken; turnuvanın ilk sürprizini Danimarka gerçekleştirdi.

Danimarka'nın 1-0'lık skorla kazandığı mücadelede, Vikinglere üç puano getiren gol karşılaşmanın 24. dakikasında Krohn-Dehli'nin ayağından geldi. Fenerbahçe'nin yeni transferi Dirk Kuyt karşılaşmaya yedek kulübesinde başlarken; 85. dakikada Van der Wiel'in yerine oyuna dahil oldu.

Bu sonuçla birlikte Danimarka, turnuvaya 3 puanla başlarken; Hollanda çeyrek final şansını zora soktu. Grubun ikinci maçlarında Çarşamba günü Hollanda, Almanya ile karşılaşırken; Danimarka, Portekiz ile kozlarını paylaşacak.

TURNUVA TARİHİNE GEÇTİ

Karşılaşmada iki takım da ideale yakın 11'leriyle sahaya çıkarken, Hollanda Milli Takımı'nın sol beki Jetro Willems bu karşılaşmayla birlikte turnuva tarihine geçmeyi başardı.

Zorlu mücadeleye ilk 11'de başlayan 1994 doğumlu Willems, Avrupa Şampiyonaları'nda forma giyen en genç oyuncu olma başarısına ulaştı. 30 Mart 1994 doğumlu 18 yaşındaki oyuncu Hollanda'nın PSV Eindhoven takımında forma giyiyor. Açılış maçına göre 18 yaş 70 günlük olan Willems 24 gün sürecek kupada, Belçikalı Enzo Scifo’nun 18 yaş 115 günlük iken Euro 84’de Yugoslavya maçında kırdığı rekorun yeni sahibi oldu.

DANİMARKA SÜRPRİZİ

Tribünlerde yer yer boşlukların dikkat çektiği karşılaşmaya hızlı başlayan taraf beklenildiği gibi Hollanda oldu. Portakallar maçın başından itibaren oyunu Danimarka yarı sahasına yıkarken; Robben ve Van Persie ile bir çok pozisyon buldular.

Mücadelenin ilk etkili pozisyonunu 18. dakikada Robben ile Hollanda yakalarken; Bayern Münihli futbolcu sağ taraftan sokulduğu ceza alanında boştaki arkadaşlarına pası çıkartmakta geç kalınca Danimarka savunması tehlikeyi savuşturdu.

Hollanda'nın tehlikeli olmaya aday ataklarını olgunlaşmadan savuşturan Danimarka, bulduğu ilk pozisyonu gole çevirmeyi başardı. Mücadelenin 24. dakikasında ceza sahası dışarısında topla buluşan Krohn-Dehli, Heitinga'ya şık bir çalım atarak bir anda kaleci Stekelenburg ile karşı karşıya kaldı. Danimarkalı futbolcu soğukkanlı bir vuruşla, topu Stekelenburg'un bacaklarının arasından filelerle buluştururak takımını 1-0 öne geçirdi.

İlk yarının kalan kısmında Hollanda, Robben, Afellay ve Van Persie'nin ayağından bir çok pozisyon bulsa da bunların hiç birinde topu kale çizgisinden geçirmeyi başaramadı.

PORTAKAL GOLÜ BULAMADI

1-0'lık Danimarka üstünlüğüyle son bulan ilk yarının ardından, ikinci yarıya da etkili başlayan taraf Hollanda oldu. Katı Danimarka savunmasını aşmak için her türlü yolu deneyen Hollanda, aradığı golü bir türlü bulamadı. İkinci yarının ilk 10 dakikasında çok sayıda net pozisyon yakalayan Portakallar, bu fırsatların hiç birini değerlendiremedi.

Danimarka ise Krohn-Dehli ve Rommedahl ile hızlı hücum fırsatları aradı. Hollanda kalesinde bir kaç tehlikeli akın geliştiren Vikingler bu pozisyonlarda da kaleci Stekelenburg'u aşmayı başaramadı. Başarılı file bekçisi 70. dakikada Krohn-Dehli'nin uzaklardan yaptığı etkili bir vuruşu güçlükle kornere çeldi.

Mücadelenin en net pozisyonundan ise 75. dakikada Klaas-Jan Huntelaar faydalanamadı. Sneijder'in attığı yaklaşık 30 metrelik mükemmel pasla bir anda kaleci Andersen ile karşı karşıya kalan golcü oyuncu etkisiz bir vuruş yapınca, Danimarkalı file bekçisi bu vuruşa gol izni vermedi.