Trabzonspor'dan yapılan açıklamada;
Kulübümüz ile futbolcumuz Pawel Brozek arasındaki profesyonel futbolcu sözleşmesi, karşılıklı olarak fesih edilmiştir." denildi.

2010 yılında Polonya'nın Wisla Krakow takımında 2 milyon Euro'ya ikiz kardeşi Piotr ile birlikte transfer ettiği futbolcudan geçensüre içerisindebir türlü verim alamadı. 1 yılı opsiyonlu 3,5 yıllık sözleşme imzalanan Brozek kardeşlerden verim alamayan Bordo-Mavili takım ilk olarak Piotr'in sözleşmesi karşılıklı olarak fesh ederken bugün de Pawel'in sözleşmesini karşılıklı olarak fesh etti. Ancak bu fesihlerden Trabzonspor hiç bir şey kazanamazken, üstüne üstlük bir de çok şey kaybetti. 

Yanlış transfer politikasının en belirgin örnekleri arasında yer alan Brozek kardeşlerden sonuncusu olan Pawel Brozek'in de takımdan ayrılmasının ardından yabancı kontenjanı da giderek azalıyor.

Pawel Brozek'in de takımdan ayrılmasının ardından Trabzonspor'da yabancı sayısı şuanda; Arjantinli Gustavo Colman, Polonyalı Adrian Mierzejewski, Slovak oyuncular Robert Vittek, Marek Sapara, Marek Cech, Çek futbolcu Ondrej Celustka, Brezilyalı oyuncular Alanzinho ve Paolo Henrique, Fildişi Sahilli oyuncular Didier Zokora ve Sol Bamba ve 1461'de kiralık oynayan Jebrin ile birlikte 11 yabancı futbolcusu var.

Ancak bu durum Trabzonspor'u önümüzdeki sezon bir hayli sıkıntıya sokacak gibi duruyor.  Türkiye Futbol Federasyonu'nun Spor Toto Süper Lig'de oynayacak yabancı futbolcu sayısını 2013 – 2014 sezonundan itibaren kademeli olarak azaltma kararı ile birlikte Trabzonpor'un şimdiden harekete geçmesi gerek.

Bu noktada bakıldığında gidecek futbolcular arasında Robert Vittek ile Marek Cech'in ismi ön plana çıkarken, Alanzinho ve Sapara'nın da adı takasta geçiyor. Henrique'nin de göstereceği performansa göre hareket edileceği kaydediliyor.