61SAAT HABER SERVİSİ - Spor24’e konuşan Ramil, Trabzonspor’da oynadığı dönemde Slovakya’ya kiralık verildiğini hatırlatırken ilk olarak bu ülke futbolu ile Türkiye’yi kıyasladı. Slovakya’nın oyuncu satışında çok iyi olduğunu kaydeden Ramil, kendisinin oynadığı dönemde takım arkadaşlarından 5 ismin Avrupa’nın önemli liglerine transfer olduğunu hatırlattı. 

Trabzonspor forması giyerken unutamadığı maçı Galatasaray galibiyeti olarak ifade eeden Kamil, “Taraftarlar çılgınlar gibiydi. Galatasaray maçını kazandık. Çılgınlıklar maçtan sonra da davem etti. İnsanlar nasıl eğleneceğini biliyordu. Stadyum hiç susmuyordu. Sürekli şarkılar söylüyor ve şarkılar söylüyorlardı” dedi. 

Charles Kaboré'nin, Marsilya’da futbol oynarken gittiği restoranlarda hesap ödemediği şeklinde ki açıklaması hatırlatılan Ramil, Trabzon’da hesap ödeyip ödemediği sorusuna ise, “Hayır ödemedim.  Ancak Trabzon öyle bir şehir ki futbol dışında orada eğlence de yok. Muhtemelen Türkiye’de ki en sıkıcı olanlardan biri. En turistik şehirler Antalya, İstanbul, İzmir. Bir kaç gün izin verildiğinde hemen herkes oraya uçtu. Şehirde herkes seni tanıyor. Maçı kaybettin, sokakta iyi olamazsın. Kazandın, gittin bir kafede oturamaz imkansız. Herkes gelecek senle fotoğraf çektirecek imza isteyecek” diye cevap verdi. 

Avrupa’da tekrar oynayıp oynamak istemediğine ise Ramil, "Tabiki ancak Türkiye veya Slovakya’da değil. Örneğin İspanya veya Almanya’da bir yerlerde. Ene iyi kulüplerden bahsetmediğim açık. Ancak teklif gelirse muhtemelen kabul ederim. Her şey bana ve oyunuma bağlı” dedi. 

Ramil, Türkiye ve Trabzonspor macerası ile ilgili olarak ise, "kasten oraya gittim. Futbolda saldırganlar ve iyi bir şampiyona seviyesine sahiplerdi. Ama neredeyse sahaya çıkmadım ve o yüzden ayrıldım. Buraya rahat geldiğim için Rusya’ya döndüm. Her biliniyor, dil engeli yok, ayrıca kanatlar da ki ekiple şanslısınız. Her şeyin yoluna girdiğine sevindim” dedi. 

Ermeni futbolcu Mkhitaryan’ın Bakü’de ki Şampiyonalar Ligine gitmeyişini anormal bulan Ramil, "Bence normal değil. Politika ile sporu birleştiremezsiniz. Her yönden güvenlik sağlandığı ve gitmemeye karar verdiği gerçeği duruma siyasi bir bakış açısıyla değindiğini söylüyor’ diye konuştu. 

Azerbaycan Milli Takımını seçtiği için pişman olup olmadığı sorusuna ise Ramil, "Hayır Türk Şampiyonasına bilinç bir şekilde geçtim. Azerbaycan Milli Takımını seçtim. Başaracağımı düşündüm. Kalp bu kültüre ve şartlara yattı. Her şey bana uygun. Trabzonspor’da bir şeyler ters gitti ama pişman değilim. Bu deneyim çok iyi olmasa da asıl mesele üzerinde durmak” şeklinde cevap verdi.