Trabzonpor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde Basın toplantısı düzenledi. Soruları yanıtlayan Çalımbay'ın toplantısından satır başları;

Fenerbahçe maçı için konuşan Çalımbay "Taraftarımıza teşekkür ediyorum. İnanılmaz destek verdiler. Maçın ilk yarısı istediğimiz gibi olmasada ikinci yarı iyi oynadık. Sadece bizim çok çalıştığımız, çok dikkat etmemiz gereken yeden gol yedik. Buradaki önemli olan puan kaybettik kendi sahamızda. Burada kazanılan taraftarımızın verdiği dersti. Taraftarımızdan teşekkür ediyorum. Bütün Türkiye’ye taraftar örneği verdiler. Taraftarlarımızla çok şeyler yaşayacağız. Onlara galibiyet hediye isterdik ama futbolda bunlar oluyor."

İŞİMİZE UYGUN ADIMLARLA GİDİYORUZ!

Burada Trabzon’da bir tane bir şeyi maalesef çözemedik. En küçük şeyde, çok büyük hüsran olmuş gibi büyütülebiliyor olaylar. Alıştım ben.. Bunlar bence problem değil. Takımımıza baktığınızda kimse büyük sorunlar yaşamış, oynadığımız maçlarda hangi kadroyu yaptığımızı neler düşündüğümüzü veya neler yaşadığımızı kimse bilemez. Gol atmadığımız maç yoktu. Konya’da ki kupa maçı haricinde.. Onun dışında gol attık. Burak sakat olmasaydı belki de o maçları mükemmel şekilde çevirip dönecektir. Konya maçı ve Fenerbahçe maçı sizin baktığınız gibi dışırdan kolay değil. Konya can derdinde, Fenerbahçe ortada. O iki maçta yaşadığımız tek şey orada gol yedik. İki maçı da ikisini de ölü toptan puan kaybettiğimiz maçlardı. Bir tanesi korner ve frikik. Onun dışında ne takımım ezildi, ne hayal kırıklığı yaşadık. Biz kötü yolda değiliz. İyi yoldayız. Aldığımız puanlar kötü puanlar değil. Fenerbahçe maçında galibiyeti hak eden futbol oynadık. Çok iyi oynarken golü yedik, ona üzüldük. Hayal kırıklığı demek ağır oluyor. Biz işimize uygun adımlarla gidiyoruz.

YÖNETİMİN VE BİZİM SUÇUMUZ YOK!

Sizden tek istediğimiz böyle şeyleri abartıyorsunuz. Onun için takımıma yürekten inanıyorum. Bizim 15 maçımız var. 15 maçı çok iyi şekilde bitireceğimize inanıyorum. Biz transfer yapabiliriz dedik, yapmayabiliriz dedik. Eğer kulübümüzün her hagni bir sıkıntısı varsa yapmayız. Elimizdekilerden daha iyi oyuncu bulursak alırız, aynı ayardaysa almayız dedik. Biz öyle kapattık. Ben transferle ilgili sadece bir tane belki oyuncu istiyorduk. Maçlara baktığımızda golleri atanların yüzde 90’ına Burak’ın imzası var. Yanına süratli golcü özelliği olan bir oyuncu almak istedik. Bence en büyük eksiklerimizden bir tanesi oydu. Bunu da istediğimiz şekilde bulamadığımız için transfer yapmadık. Bizim Burak’a, Rodallega’ya, N’doye’ye yardımcı olmamız gerekiyor. Ama onun dışında da golcülerimizin olması gerekiyor. Kanatlarımızın, orta saha oyuncularımızın gole oynaması gerekiyor. Transferden ki düşüncem oydu. Ama o da gerçekleşmedi. Bunda ne yönetimin ne de bizim suçumuz yok. Bir çok oyuncu peşinde koştuk. Oyuncuların şartlarından dolayı olmadı. Bir de bizim elimizdekilerden çok daha iyi oyuncu olması gerekiyordu. Baktığınızda Burak veya diğer arkadaşlarımız olmasa onun dışında golcü oyuncuya kanatlarda ihtiyacımız var. Hele hele devre arasında transfer yapmak, oyuncu bulmak zordur. Eğer oynayan bir oyuncu almak istiyorsanız çok para ödeyip almanız gerekiyor. Veyahut kadroya girmeyen oyuncuyu almak stersiniz. Onu bile almak çok zor.

FENERBAHÇE MAÇINDA TARAFTARLARIN SOSA TEZAHÜRATINDAN SONRA, ALGI OLUŞTU...

O çok yanlış. Benim hayatta taraftarın şeyiyle veya başkasının söylemleriyle ben oyuncu kadroma alıp, oyuncuyu oyuna almak oynatma gibi bir şey aklımın ucundan geçmez. Biz orada ne gerekiyorsa onu yaparız.

Bizim yanımızda Kerem arkadaşımız var. Kulübede... Biz zaten oradan hepsini ısınmaya yolluyorduk. Seyirci tezahürat yaptı diye, o arkadaşı bağırdı diye öyle bir şey yok. Karakterime kişiliğime uymaz.

Sosa ile kendisiyle konuştum. Eğer bizi yakından takip ediyorsanız yüzde yüz biliyorsunuz. Biz burada göreve başladığımızda Malatya maçının 11’ine bakabilirsiniz. Sosa ile başladık. 30. Dakika her halde kırmızı kart gördü ve oyundan çıktı. Ceza aldı.. İyi olduktan sonra hazır olduktan sonra Sosa olsun başka arkadaşımız olsun görev veririz. Kendisiyle konuştuğumda oynatmayacağımı ve hazır olmadığını, sezon başında göreve başlasam kesinlikle seni oynatmam dedim. Sezon başı antrenman gibi antrenman yaptırmam gerekiyor dedim. Ondan önce Milan’da süre bulamamış.. Fizik olarak istediği duruma gelmesi gerekiyordu. O kabullense de kabullenmesede biz o duruma gelmesini bekledik. Konya maçından önce kendisini çağırdım. Çok iyi durumda olduğunu oynayacak duruma geldiğini söyledim. Kendisi de kabul etti. Ondan sonra oynatmaya başladık. Orada yarım saat oynadı, şimdi 45 dakika oynadı. Belki 90 dakika oynayacak. İyi olursa herkese faydası olur. Seyirci bağırdı diye, gazete yazdı diye başkası bir şey dedi diye kesinlikle yapmam. Eğer ihtiyacımız varsa oynatırız. İsmi de önemli değil. Bizim çıkardığımız kadroyu beğenin olur, beğenmeyen olur. Burada biz yaşıyoruz, biz görüyoruz.. Onazi Konya maçında kötü oynamadı. Ama biz bu maça Kucka’yı oynattık. Fenerbahçe takımı mükemmel şekilde ölü top kullanıyor. En tehlikeli adamlarından bir tanesi Mehmet Topal... Onun için burada isim ad o bu aramıyoruz. Sadece takıma kim faydalı olacaksa o arkadaştan yararlanmaya çalışıyoruz. Benin oyuncuyla sıkıntım olmaz, hiç kimseyle olmaz. Sıkıntı olursa burada huzur olmaz.

DURAN TOPLARDAN GOL YEDİK.. ONLARA NASIL ÖNLEM ALMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ..

bizim en çok üzüldüğümüz bu.. Karabük maçı ve bu maçta aynı şekilde gol yedik. Çalışmıyor olsak, arkadaşlarımızın görevlerini söylemiyor olsak tamam hata yaptık deriz.. Biz göreve gelmeden önce Trabzonspor’un yediği gol sayısı ile şuanda yediği gol sayısı arasında uçurum var. Bu demek değil ki biz gol yemeyeceğiz diye bir şey yok. Ama biz böyle gol yedikten sonra üzülüyoruz. Souza, Mehmet Topal’ın adamları vardı... O anda arkadaşımızın boşluğuna geldi bom boş kaldı.. Beraber çıksa vursalar bir şey demeyeceğiz ama boş kalıp vurması olmadı. Aynısı Karabük maçında oldu..

5 dk. İçinde Fenerbahçe maçında gitti. Konya maçı da 2 dk. İçinde gitti. İkisi de ölü top. Adı üstünde ölü top. Herkes topa bakıyor... Bizim için şansızlık.. Konya’da ki şansızlık ama buradakinde hatamız vardı..

ERSUN YANAL’DA, AYNI SÖYLEMİ VARDI.. BURAK YILMAZ RİSKE ATARAK FEDAKARCA OYNUYOR.. ŞİMDİ O TÜR HABERLER ÇIKTI... NOVAK’TA AYNI SOSA’YA DİYORDUNUZ OYNATMAZDIM. AMA NOVAK’TA GELDİKTEN SONRA İDMANDA SAKATLANDI.. BU İKİ FUTBOLCUNUN SAKATLIĞININ RİSK YÖNÜNDEN ANALİZİ...

Burak, kendisine teşekkür ediyorum. Özverili oynadı. Burak’ı sakat sakat göz göre göre oynatma gibi bir şeyimiz olmaz. Ben buraya geldikten sonra ilk maçımıza çıktı. Sakatlandı oyundan çıktı. Ben burada doktora söylediğim, tam iyileşmeden getirmeyin. Uzun bir süre Burak’tan faydalanamadık. Sonra bu sakatlığı oldu. Bu sakatlığında Konya maçından önce biliyorsunuz oynatamadık. Oynatsaydık Konya maçı böyle olmazdı, hamle şansımız olurdu..

Burak iyi olduktan kendi özel fizyoterapisti, doktorundan aldıktan sonra en son Burak’tan okey aldıktan sonra oynatırız. Konya maçında her dakika doktorla konuşuyoruz. Burak kendisi devam etmek istedi. Sıkıntısı olmadığını, ağrının onu rahatsız etmediğini söyledi ve devam etti. Üstüne yüklendikçe şuanda tekrar sakatlığı belirdi. Onun için iyileşmeden Burak’ı oynatmamız mümkün değil. Hele hele sakat sakat sahada tutmamız mümkün değil.

Novak’ta sakatlık yoktu. Novak, buraya sakat gelmedi. Sadece bizim elimizde sol bek olmadığı için Ahmet’i de hiç doğru dürüst görmediğimiz için Konya’da şans verdik. Orada ki olayı da gerilme var. Fazla bir şey yok. Eğer üstüne gidersek kopacak. Onun için öyle bir karar verdik. Novak’ı düşünmedik. İnşallah bu maça yetişir...

TRANFSER KONUSUNDA KANATLARDA SIKINTI OLDUĞUNU SÖYLEDİNİZ. BONGONDA, GİTTİKTEN SONRA AÇIKLAMA YAPTI.. OYNAMAK İSTİYORDUM VE ŞANS BULAMADIM. BONGONDA VE VOLKAN ŞEN, CASTİLLO’NUN SAKATLIĞI ORTAYA ÇIKTIKTAN SONRA YARARLANILAMAZ MIYDI?

Ben oyuncu isterken, solda, golcü ve hızlı bir oyuncu istiyordum. Volkan ve Bongonda, bizim aradığımız oyuncuların özellikleri farklı. Biz hepsien şans verdik. Bongonda’da oynadı hepsi oynadı. Benim elimde ki oyuncularla aynı ayarda ki oyuncuları almam. Benim aradığım oyuncu tipiyle Bongonda ve Volkan farklı.. Bongonda’nn söylediği burada şans bulamadım o bize değil kendine bağlı. Benim gördüğüm en iyi açıklardan bir tanesi de oynasa kendisini verse Castillo.. Ama biz maalesef bir türlü ondan istediğimiz verimi alamadık. Onu kazanmak için elimizden geleni yapacağız. O da biliyorsunuz sakat. Bizim alacağımız oyuncunun çok çok iyi olması gerekiyor...

ÇİFT SANTRAFOR DÜŞÜNÜR MÜSÜNÜZ? BURAK’TAN DOLAYI RODALLEGA ŞANS BULAMIYOR. RODALLEGA’YA BAKIŞ AÇINIZ.. 

Her şeyi deneyceğiz. Geldikten sonra Burak sakatlandı. Rodallega, ceza aldı. N’doye oynadı. Burak iyileştikten sonra N’doye ile yan yana oynadık. Bir süre orada gayet iyi şekilde gittiler. Ancak yeri değil. Rodallega’nın tek oynayacağı yer forvet. Kanatlarda uzun süre oynamış bir arkadaşımız değil. Başarısız olursa ve herkes yüklenirse olumsuzluk. Kimse demiyor orası onun yeri değil. Ben ikisini de kullanmak istiyorum. Burak rodallega, N’doye Rodallega olabilir. Onu yaptığınızda bir yerden başka arkadaşımızı oynatmamamız gerekiyor. Onun için dengeyi iyi şekilde kurmamız gerekiyor. Bir gerçek var. Kalan 15 maçı iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Onun için her şeyi deneyeceğiz. 

Burada göreve başlarken işimizin zor olacağını biliyorduk. Oyuncu arkadaşlarımıza ve ekibimize güveniyorum. Belli alışma süremiz vardı. Devreye kadar iyi şekilde geldik. Devre arası hem çalışarak, hem de takviye yaparak daha iyi durumda olacağımıza inanıyordum. Takviyenin şartlarını da söyledim. Biz şuana kadar çizdiğimiz şey gayet iyi istikrar da çok çok iyi.. Onun için bazen eleştiriler gelebilir. Ben eleştiriye açığım. Çıkardığım kadroyu beğenmeyibilir herkes.. Herkesin fikri değişiktir. Trabzonspor takımına baktığınızda hemen hemen herkes aynı ayarda oyuncular.. bizim için önemli olan Trabzonspor’un başarısı...