Trabzonspor teknik Direktörü Rıza Çalımbay haftalık basın toplantısı kapsamında Trabzonspor Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde açıklamalarda bulundu. 

Çalımbay şu ifadelere yer verdi;

Toplantıyı niye Çarşamba yaptık diye sorabilirsiniz Kayseri maçı bizim için final maçı ondan dolayı öne aldık. İyi geçirmemiz gerekiyor.  

2 takım içinde zor olan bir maçtı. İlk iç saha maçım galatsaray maçıydı. Ondan önce oynanan maçlarda 2 mağlubiyet almıştı Trabzonspor, biz Galatasary maçını kazanırken en büyük desteğimiz taraftardı. O maçı almamızdaki en büyük neden taraftarın maçın başından sonuna kadar verdiği desteki. Oynamayan oyuncuyu oynatacak bir destek verdi. Maç başladığında ilk pozisyona giren bizdik. İyi de bir pozsiyon yakaldık değerlendiremedik. Sonra Galatasaray'ın basksını yedik. Maalesef atlamatık ve gol yedik. 2. yarı oyunumuzu oturttuk ancak 2. golü beklemiyorduk. Bizim düşüncemiz en kötü 1-0 ile götürüp golü bulmaktı. İstediğimiz şeyler olmadı. Maçın böyle bitmesinden dolayı üzgünüz. Elimdeki kadro, benim de düşüncemde olan kadro. En iyi kadromuzu çıkardık.ç Hepisnden de kapasitesinin üstünde şeyler istedik maalesef olmadı. Önümüzde Kayseri maçı var.  Bizim için hayati derecede önemli, 3 ihtimalli bir maç değil. Bizim iyi bitirmemiz gerekiyor. Galatasaray maçını unuttuk, unutmadığımız şeyler yaptığımız hatalardır. Kayseri maçına odaklanmak gerekiyor. Kogre başka bir şey önemli değil bu toplantıyı bile o sebepten öne aldım. Bizim bu maçta taraftara çok ihtiyacımız var. Bütün kamıuoyunun bütünleşmesi gerekiyor, kendi sahamızda iyi bitirmemiz gerekiyor. Bizim kendi sahamızda çok iyi bir şekilde bitirrmemiz gerkeiyor.  Tek yürek olup mutlaka kazanmalıyız.

BURAK YILMAZ’IN OFSAYT KONUSUNDAKİ İSTATİSTİKLERİ.. 

Olabilir, Burak’ın Türkiye’de ki forvetler içinde olan özellik hiç birinde yok. Öne çok güzel koşular atması. Bunların hepsinde Burak’ı suçlamak doğru değli. Tabiki ofsayta düşecek. Galatasaray takımında onlarla beraber oynadığı arkadaşları var. Özelilklerini biliyorlar. Hakem arkadaşın yanına gittim. Bak hocam dedim, hepsinde tamam haklısın bu ofsayt değil. Bir tane mükemmel pozisyon vardı. Bize göre ofsaytla alakası yoktu. Onun için oluyor. Tabiki bu bir tek Burak’tan kaynaklanan bir şey değil. Burak’ın bir şeyini konuşmaya gerek yok. Trabzonspor’da Burak’ın katkısı konuşulmaz bile. Mükemmel işler yaptı, bu sene de aynı. Bazı maçlarında fedakarlık yaptığı işler oldu. Burak’ı bu konularda konuşmaya gerek yok. Oynadığı maç sayısı az, attığı gol sayısı çok fazla. O maçlara da oynasaydı Burak şimdi bam başka yerde olurdu...

OLCAY’IN GENÇLERLE İLGİLİ AÇIKLAMALARI.. 

Trabzonspor – Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe hatta Başakşehir’i de koyalım. Bunlar 3 ihtimalli maçlar. Olcay’ın dün kendisi ile konuştum. Niye böyle konuştun. Ben öyle bir şey söylemedim, gençleri kötüler miyim? Yanlış anlaşıldı. Ben onları söylemek istemedim. Dedi. Kendi söylediklerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Olcay’ın bilerek arkadaşlarını suçlaması mümkün değil. O karakterde değil. Takımın en pozitif arkadaşlarından bir tanesi. Ama yine de konuşmamak gerek. Futbolun dışında olan şeyler olmaması gerek. Saha için, takımla ilgili konuşabilir. Onlara futbolcunun girmemesi gerekiyor. Girdiğinde öyle problemler oluyor. Karşı takım etkileniyor. Ama ben Olcay’ın o konuda kötü niyetli olduğuna kesinlikle inanmıyorum. 

SOSA’NIN AÇIKLAMALARI.. 

Sosa’nın görüşlerini söylemesi gayet normal. Burada biliyorsunuz, ben buraya gelirken bir şey olduda geldim. Mutlaka bir sıkıntı var, kriz vardı geldik. Bu kadro benden öncede buradaydı. Aynı kadro buradaydı.. Kadro öyleydi, böyleydi diye bir şey yok. Burada yaşadığımız bir sürü şansızlıklar oldu. Galatasaray maçına çıkacak kadro sakatlıklar hariç en iyi kadro. Herkesin özellikle bu maçta kapasitelerinin en üst seviyelerine çıkması gerekiyordu. Eksik yerlerimiz yok mu var? Mutlaka var. Onun için iyi kadro o zaman bu maçta mesela çok çok üstüne çıkmamız gerekiyordu. Belki o atmosferden... Bu kadronun vereceği daha fazla olması gerekiyordu ama olmadı. Saha içi değil saha dışı etkenler de oluyor...

GALATASARAY MAÇINDA Kİ DEĞİŞİKLİKLER... 

Benim üzüldüğüm şeylerden bir tanesi, bir tane şeyi seçip oyuncu değişikliği yapıyoruz. Kadromuzda yer değişikliği yaparken de ona göre yapıyoruz. Son 2 maçımızda takip ettiyseniz, siz bizlerle beraber olduğunuz için daha iyi bilmeniz gerekiyor. Son 2 maçta defansta oynayan arkadaşımız kimdi? Okay’dı.. Çok iyi oynadı. Onazi, oynasaydı cezalı olmasayda o kadroyla çıkacaktık. Birincisi bu.. 2 haftadan beri defansın en iyi adamlarından biri Okay’dı... 

En önemli şeylerden bir tanesi.. Maçın içinde bir kişiye çok kızdım. 

Kızdığım adam Hubocan’dı.. Sen Gomis gibi bir adama arkadan öyle giremezsin. Sarı kart göremezsin. Defansta sarı kart gören arkadaş, bir de Galatasaray’a karşı oynuyorsun. Süratli Gomis gibi akıllı forvetleri var. 

İlk yarıda Gomis’e arkadan gereksiz girip kart göremezsin. Sen o kartı gördüğün zaman defans oyuncusu olarak ondan sonra forvetlere rahat müdahale edemezsin. İkinciyi görürsün. Bu kadar taraftarın önünde en küçücük faülle taraftar ayağa kalkarken ikinciyi kesin görürsün. 

oyunu oturtmuşum, çok iyi gidiyor gol bulmam gerekiyor. Gol bulmamız için orta sahayı daha kuvvetlendirmemiz gerekiyor. 

Yusuf’un kanat ile orta sahada oyun şekli farklı. Kanatta verimli oynayamıyor ama onu içeri çekip golü bulmamız gerekiyor. Riske atmıyoruz, riske giremeyiz. Onun için bizim hem ofansımızı kuvvetli yapmamız, hem de orada riske girmemek için öyle bir karar alındı. Karar alınırken bunlar düşünerek alındı. Tabiki bu maçta riske gireceğiz. En kötü berabere bitirmek istiyoruz, gol bulmamız gerekiyor. Benim burada yaşadığım sıkıntılar var. Bazı arkadaşlarımızı istemediği yerde oynatıyoruz. İstemediği yerde oynattığımız için verim alamıyoruz. Bu maçta bütün ofans açısından herkesi kullandık. Rodallega’yı geç aldık. Forvetimizi gördünüz. Hugo kanatta başladık. N’doye sola doğru yakın oynadı. Elimde ne varsa onu kullandık. Hubocan ile ilgili öyle bir karar verdik. 

Defans oyuncusu gereksiz hareket yapmayacak ve kart görmeyecek. Kart gördüğünde oyuncuya girmeyebilir. İkinci kart görebilir. 

Pereira’nın ne girmesini, ne de gereksiz konuşmasını tasvip ediyorum.

ÇIKARKEN KAPTIRILAN TOPLAR... 

Biz çıkarken, böyle top kaptırıp gol yediğimiz maç yok gibi bir şey. Sadece bu maçta oldu. Fenerbahçe maçında verdiğimiz pozisyon veya yediğimiz gol ölü toptan oldu. Fenerbahçe maçında en çok çalıştığımız ölü toptu oradan gol yedik. Bundan sonrası amaç, bizim Trabzon olarak 7 tane maçımız kalmış, bu 7 tane maçımızı çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Bizim tek hedefimiz, inşallah Trabzonspor çok iyi yerde bitireceğiz. Bizim tek düşüncemiz gayemiz o. Kongre var, o var bu var biliyoruz. Bu kongre Trabzonspor’u rahatlatacak, kuvvetli bir şekilde çıkacak. Onun için hiç bir sıkıntı olmayacaktır. 

SÖZLEŞMESİNİN BİTMESİ.. 

Benim için sözleşme önemli değil. Ben istesem, buradaki sözleşmemi 2 yıllık teklif geldi kabul etmedim. 1 yıl dedim. Beni tek ilgilendiren Kayseri maçını ve taraftarımız desteğiyle kazanmak. Ben burada sorumluluk almışım. Onu yapmaya çalışıyorum. En iyi şekilde yapacağım. Ondan sonrası konuşulur. Benim için hiç önemli değil. Aklıma bile gelmiyor. Benim için önemli olan 7 maç. Ben yürekten inanıyorum, Trabzonspor ligin sonunda istediği yerde olacak. 

CASTİLLO BAŞLIYOR.. 

Burak, burada çok fedakarlık yaparak oynadığı maçlar oldu. Burak bu maçta da yüzde yüz iyi değildi ama oynayacak durumdaydı. Dün de antrenmana çıkmadı, bugünde çıkmadı. Burak 2 gün yatıyor dinleniyor değil. Burak çalışıyor. Ama farklı şekilde çalışıyor. Fizyoterapistlerle çalışıyor. Ama antrenmanını yapıyor. Okay ile ilgili sakat olan riski olan oyuncuyu oynatma şansımız yok. Hele hele böyle maçlarda o arkadaşlarımızı riske edemeyiz. Bizim için Galatasaray maçı çok önemli ama Kayseri maçı da çok önemli maç. Onun için hiç kimseyi riske atmadan hareket ediyoruz. Castillo bugün veya yarın çıkacak. Durica, Bero, Esteban’ın durumu var. Abdulkadir rahatsız, bugün çıkıyor. Yusuf, ayağına darbe aldı, onun durumu da iyi. Sosa cezalı oynamayacak..