61SAAT SPOR SERVİSİ

Spor Toto Süper Ligin 17. haftasında Karabbükspor ile karşılaşacak Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde haftalık olağan basın toplantısı düzenleyen Çalımbay, burada dikkat  çeken açıklamalar yaptı. 

'Dün Vakfıkebir'de beklentileri gördük'

Çalımbay'ın açıklamaları özetle şu şekilde oldu: 

Futbol bu kaybedelirsin, kazanabilirsin ama sahada duran bir takım istemiyorum. Kurduğum takımında hakemin son düdüğüne kadar mücadele eden takım olmasını istiyorum. Tabi ki bunu kurmak için her şeyden önce sezon başı vermek gerekiyor. Sezon başı kendi takımını kurmak gerekiyor. Sezon başı hazırlığını yapman gerekiyor. Biz 8 hataya baktığınızda şuanda lideriz. Mükemmel bir grafik çizdik. Attığımız fazla, yediğimiz 6 gol. 3 tanesini istemeyerek kendi kalemize attık. Güzel bir şey yakaladık önemli olan bunu sonuna getirmek. Devre arası çok kısa zaman. Devre arasında yaptığımız şeylerin üzerine bir şeyler koymak gerekiyor. Maçları kazanırken hiç bir şeye toz pembe bakmıyoruz. Kazandığımız zamanda hataları görüyoruz. Maçta saha içi ve saha dışı düzelmesi gerekiyor. Bunları engellemimiz ve tamamen yok etmemiz gerekiyor. Hepsinin farkındayım. Bunları düzeltmek için zamang erekiyor. Ben her sezon başladığımda kendim kuruyorum takımımı. Kendime göre düşüncelerim vardır. Bunları futbolcu arkadaşlarımla madde madde paylaşıyorum. Burada çoğu şeyi görüyoruz. Tek değilim, yıllardan beri ekibim var. En son Mehmet kardeşimizi yanımıza aldık. Onunda katkısı oluyor. Benim tek şansızlığım Malatya maçıydı. 2 gün kala geldik sonra maça gittik. Belki kadroyu tam tanımayamadığımız için orada istediğimiz şekilde kadro çıkaramadık. Dün Vakfıkebir'de gittim. Gerçekten inanılmazdı. Orada gördüm ki beklentiler var..''

ŞAMPİYONLUK ŞANSI NE OLUR?

Fikstürün öyle olması bizim için büyük avnataj. Yukarıyı hedefliyorsak bundan daha güzel bir şey olamaz. Her şeyden önce arayı mükemmel şekilde geçirmek gerekiyor. Belki yapabilirsek takviye yaparak. Yapabilirseniz önünde hedef var ve her şey sana bağlı. Bizim önce Karabükspor maçını geçmemiz gerekiyor.bu maç kolay olmayacak. Ondan sonra burada oynayacağmıız maçlar büyük şans. O maçları kendi sahamızda değerlendirmemiz gerekiyor.

TAKIMDAN GİTMEK İSTEYEN OYUNCULAR VE MAS'IN DURUMU?

Ben arkadaşlarımla toplantı yaptığımda bu kadronun çok geniş olduğunu, burada ki tabiki bazı oyuncuların sıkıntı yaşayacağını, yedek kalacakları gerçek. Onun için burada memnun olmayan oyuncular devre arasında ayrılabilir. Olabilir arkadaımız yedek veya sonradan girme zor gelebilir. Ama herkesin bilmesi gerekiyor ikinci yarı telafisi zor maçlar oynayacağız. Onun için kimsenin kaprisini, kulübede suratsızlığını çekecek durumda değiliz. İkinci yarı olarak varımızı yoğumuzu ortaya koyacağız. İnşallah Karabükspor maçını kazanabilirsek müthiş bir şey olacak. 

İkinci yarı bizim için yeni bir lig başlıyor. Bunda tarftara yönetime, ihtiyacımız var. Kafa yapısı iyi olan oyunculara ihtiyacımız var. Koşmayacak, mücadele etmeyece, kafası orada olmayacak oyunculara gerçekten ihtiyacımız yok. 

Oyuncularımız daha hırslı arzulu olmasını istiyoruz. 

Forumsuz bir şekilde bir ikinci yarıya girmememiz gerekiyor. ikinci yarıya bam başka şekilde girmemiz gerekiyor. 

Trnasfer. Eğer benim mevcut oyuncularımın maddi açıdan kulüple bir şeyi varsa transfer yapmam. Ödemelerin en asgariye indirilmesi gerekiyor. Sıkıntı olan yere bir daha sıkıntı katmak istemiyorum. İkinci yarıya çok iyi şekilde başlamamız için bunları yok etmemiz gerekiyor.

ANTALYA'DA KAMP PROGRAMI... 

Ona biz mecbur katılıyoruz. Orada ki seminer bütün pro linas olan arkadaşların katıldığı seminer. Hatta bir panelde konuşmacı olarak varım. Kampımız da ayın 4'ünde başlayacağız. Orada belki yabancı arkadaşlarımız hakikaten uzak yerden geliyorlar. Onlara belki yerlilerden fazla 1 gün izin verebiliriz. 4-5 arası kampa başlayacağız. 15'ine kadar şuanda Antalya'da kampta olacağız.

EMRE BELÖZOĞLU'NUN İSMİNİN, KENDİSİNDEN ÖNCE YAZILMASI.. 

Panelin bakmadım. Böyle bir şey olduğunu söylediler. Ona bakmadım. Farketmez. O kadar şey üstünde durmuyorum. Onlar belki alfebetik sırayla yazmış olabilirler. Önemli değil. biz Trabzonzpor7un teknik direktörüyüz nerede olduğunu biliyoruz.. 

RAMAZAN ÖVÜÇ'ÜN DURUMU.. 

Ramazan ile ilgili her türlü araştırmayı yaptım. Çalıştığı teknik direktörü ile konuştum. tabi ki bizim oyuncumuz. Boştaysa tabi ki yararlanırız. Burada geçmişinde iyi bir şeyler varsa yararlanmak isteriz. Biz onu hatırladığım kadarıyla U21'deyken takip ettik. Her halde biz ya Eskişehir'de başka bir şeydeydik. Yardımcı antrenörlerimizle takip ettik. Kayıtsız değiliz. Hocasıyla konuştum... Eğer bizim işimize yararsa tabi ki.. 

KARABÜKSPOR'UN FENERBAHÇE MAÇINA EKSİK ÇIKMASI

Karabük takımı kolay değil. Fenerbahçe maçına eksik kadro ile geldiler. Orada nassıl kadro ile çıkarlar birlimyorum. 3 tane romen oyuncuları yoktu. Hepsinin farkandayız. Takımımız da farkında. Maçın saati de iyi konsantre olunması gereken saat. En önemli şeylerden bir tanesi, ligin son maçları zor olur. 

PEREİRE VE UĞUR'UN SÖZLEŞMESİ UZATILACAK

Pereira ve Uğur'un sözleşmesinin uzutalmısa için yönetime teklif sunacağım. Yönetimde görüşecek.

ALT YAPIDAN OYUNCULAR ALINACAK MI?

Alt yapıyla görüşüyoruz. En küçük şeyleri ihtiyacımız oludğunda alacağmıız yer orası. Onları yüzde yüz değerlendireceğiz. Alt yapıya da boş vermiş değiliz. Bu bir tek Trabzon'da değil gittiğimiz her yerde onlara önem veriyoruz. bizim burada olmamız alt yapı için avantaj. Hüseyin'i aldır. Mustafa ve Durica'nın durumu belli değil. Belki Hüseyin direkt başlayabilir. Bunlar olmayacak şeyler değil. Başka arkadaşlarımız çıktığında yine alacağız. Antalya maçına 5 arkadaşımızı götüreceğiz.

GOL YEMEK İYİ BİR ŞEY DEĞİL

Gol yemek iyi bir şey değil. Biz her takıma gol atarız. Her takıma pozisyona gireriz. Benim futbol yapım odur. Hiç bir zaman deansı düşünen birisi değilim. Her zaman önde basan gol arayan atak oynayan takım isterim. Onun için burada en önemli şey, oyun tek taraflı oynanmaz. ikisin de yapmamızg erekiyor. Defans yapılacaksa önden başlaması gerekiyor. Defans yapmayan oyuncu istemiyorum. Bunu bütün halinde yapmamız gerekiyor. 

N'DOYE İLE DE SÖZLEŞME İMZALACAK

N'doye benim en beğendiğim oyuncuların başında geliyor. Onunla, UĞur, pereira ile konuşunca hiç bir sorunum yok. Onlarla konuşulduktan sonra mukavele imzalanacak. 

MAS GİTMEK İSTİYOR!

Mas gitmek istiyor. Gitmek isteme nedeni tabi ki milli takımla ilgili. Kendisi milli takımla onun için Arjantin'den iyi bir kulüp istiyor. Başkan yönetim görüşüyor. Eğer uygun olursa kulübümüze uyarsa ona göre arkadaşımızın kendi ülkesine gidip milli takımdabaşarılı olmasını isteriz Zaten kafasında gitmek varsa engellememiz mümkün değil.

AYRINTILAR GELİYOR...