Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında Rıza Çalımbay şu ifadelere yer verdi;

TARAFTARA TEŞEKKÜR

''Oynadığımız Akhisar ve Malatya maçları çok iyi oynadığımız ve iyi galibiyetler aldığımız maçlar. 2 maçı istediğimiz şekilde bitirdik. İyi bir galibiyet aldık. Milli maç arası girdi. Oynadığımız maçlarda çok güzel şeyler yaptık, ama zaman zaman beklemediğimiz şeyler oldu. Bu zaman zarfında taraftarımıza teşekkür ediyoruz. Hangi maç olursa olsun desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Hem deplasmanda, hem de içerde bizleri sonuna kadar desteklediler''

GALATASARAY MAÇI KOLAY OLMAYACAK

''Galatasaray maçımız var. Çok etkili oynayan takım. Çok iyi forvetlere sahip olan bir takım. Tabi ki biz bunu biliyoruz. Her türlü tedbirimizi alacağız. Kolay bir maç olmayacak.  Şuanda şampiyonluk yarışına baktığımızda en avantajlı takımlardan bir tanesi Galatasaray takımı. Oynayacağımız maç kolay olmayacak. Bizim de hedefimiz var''

BU TAKMININ BÜYÜK AVANTAJI VAR

''Eksik çalışmamıza rağmen herkesin hırsı istediği arzusu dört dörtlük. Arkadaşlarıma yürekten inanıyorum. Hem aşağısı hem yukarısı, karışık.  Kimin nasıl olacağı belil olmayan maçlar var. Herkesin zor maçı var. Yukarıdaki takımlarında zor maçı var, aşağıdaki takımlarında zor maçı var. 8 kalan maçın hepsi bir birleriyle oynanacak maçlar var. Bu takımın büyük avantajı var, şunun şöyle bir şeyi var demek çok çok erken. Neyin ne olacağı belli değil. Hem aşağıda hem de yukarıda. Bizim tek düşüncemiz. Bizim tek ilgilendiğimiz şey bizim önümüzde olan 8 tane maçı çok iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor ki istediğimiz hedefe ulaşalım. Bizim yapmamız gereken şeyler bunlar. Başka bir düşüncemiz veya söylemiemiz kesinlikle yok''

SAKATLARDA SON DURUM

''Şuanda yapacağımız tek şey Galatasaray maçına iyi şekilde hazırlanıp iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Sakatlık durumu olan arkadaşlarımız var. Esteban en az 1 ay daha bizle beraber değil. Durica, 2-3 hafta sürebilir. Bero, Castillo 2-3 hafta sürebilir. Okay’ın durumu yarın yüzde yüz netleşir. Maçta aldığından darbeden dolayı problem var. Onu yetiştirmeye çalışıyoruz. Onun dışında eksikliğimiz yok. Onazi cezalı''

GALATASARAY, BURAK’A KARŞI TEPKİ ALACAK... BUNA NASIL TEPKİ VERİLECEK?

Galatasaray takımı özellikle kendi sahasında etkili oynayan takım. Belli oyunculara değil bence bütün takıma dikkat etmek gerekiyor. Bizim bir kere takım oyunu oynamamız gerekiyor. Bizimde puana ve puanlara çok ihtiyacımız var. Onun için Galatasaray ile oynamışız başka takımla oynamışı fark etmiyor. Kalan 8 maçı mutlaka kazanmamız gerekiyor. Biz mücadele etmeden, kora kor oyunlara girmeden kazanmamız mümkün değil. Onun için orada hakem arkadaşımızın son düdüğüne kadar oyundan kopmadan mücadele etmemiz gerekiyor. 

5 GÜNLÜK İZİN VERİLMESİ.. 

Önce bir izin verdik. Ondan sonra arkadaşlarımıza 3 gün yükleme yaptık. Ondan sonra 1 günlük izin verdik. Az kişiyiz. O arkadaşımızı istediğimiz şekilde idman yaptırıyoruz. Hazırlık maçında hiç kimseyi oyundan çıkarmadık. Maç eksiği olan arkadaşlarımızı sonuna kadar oynattık. Sadece Burak’ı oynatmadık. 

Kadromuzda biraz daha oyuncu olsaydı iyi bir hazırlık maçı almak istiyorduk. Kadromuz az kişi olduğu için antrenmanları biraz daha sıkı yapıp biraz daha izin verdik. Ligin sonuna geldiğinden bundan sonra oyunculara aşırı antrenman yaptırmak zarar getirir. Yüklemek zarar getirir. Antrenmanlarımız mükemmel geçti. Çok iyi herkes katılması herkes iyi geçti. Bana göre U21 ile oynadığmızı maç çok iyi geçti. Bana göre U21 de iyi oynadı bizimkilerde iyi oynadı. 

Bir gün izinden sonra biz her zaman akşam antrenman yapardık. Salı sabahı tekrar antrenmana başladık. Fizik olarak burada kalanlar çok iyi çalıştık. Milli takımda olanlar her gün antrenman yaptı.

U21 İLE YAPILAN MAÇLARDA BEĞENDİĞİ OYUNCU VAR MI?

Gördük tabiki.. Furkan’ı beğendik. Ama tabiki bir sürü arkadaşlarımız var. Sefa’nın çıkışı var. Hepsini takip ediyoruz. Hepsi kontrolümüzdeler. Onu inşallah ilerki zamanlarda mutlaka değerlendireceğiz. Hüseyin zaten bizle beraber. Daha fazla arkadaşımızı da mutlaka A takıma kazandıracağız. Ama her şey onların elinde. Ama biz onların kesinlikle yolunu açacağız.

KONGRE SÜRECİNİN ETKİSİ OLUYOR MU?

Bu kongrenin Trabzonspor hiç bir zararı olmayacak. Aksine Trabzonspor’a çok büyük faydası olacak. Bir kere buradan Trabzon kuvvetlenerek çıkacak. Buradan hangi yönetim gelirse gelsin, başkanımız devam ederse, başka biri olursa kim gelirse buraya mutlaka güç katacaktır. Yeni yönetim kuracaktır. Burada radikal kararlar alınması gerekiyor. O kararlar alındıktan sonra Trabzonspor’un önünün açık olduğunu düşünüyorum. Konuluşan şeylerin önüne gelecektir. 

Transfer yasağı kesinlikle Trabzonspor’a bir nefes aldıracaktır. Şuanda biz çalışıyoruz. Tranfser yapmadık. Ama çalışıyoruz. Trabzonspor’un şuandaki kadrosu, alt yapı olsun buraya mutlaka katkısı olacaktır. Trabzonspor camiası bu iki şeyden zarar gelmez, Trabzonspor buradan mutlaka kuvvetlenerek çıkacaktır.

RADİKAL KARARLAR... 

Radikal kararlar bizimle alakalı değil. Örneğin başkanımız uzun süredir burada. Oyuncuları tanıyor, herkesi tanıyor, camiayı tanıyor. Dışardan görenler mutlaka kendilerine göre güzel şeyler yapacaktır. Bizde sezon bittiğinde bir rapor çıkaracağız. Onlarda ona göre hareket edecektir. 

Sakatlarla ilgili Okay’n durumu var. Ötekiler en azından 1,2 hafta yok.

“ŞAMPİYON BEŞİKTAŞ OLUR ŞEKLİNDE” YORUM YAPTI MI?
Geçen hafta belki sizin kulağınıza geldi gelmedi, benimde çok rahatsız olduğum şeyler oldu. Şimdi benim burada bir sorumluluğum var. Trabzonspor’dayım. Benim bütün amacımız Trabzonspor’u çok iyi yere getirmek. Onun için bizim diğer takımlarla ilgili bazen benim ağzımdan farklı söylemler oluyor. Şampiyonluklar ile ilgili veyahutta başka şeyler ile ilgili. Bundan dolayı mağdur duruma düşüyorum, kötü duruma düşünüyorum. Bana Beşiktaş’ta yetiştiğim için, sürekli Beşiktaş ile sorular soruluyor. Biz buradaki en büyük işimiz Trabzonspor’u çok iyi yere getirmek. Bunu da inşallah iyi bir yere bitireceğimize inanıyorum. Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın, Başakşehir’in, Fenerbahçe’nin şampiyonluğu ile ilgili sorular sorulduğunda cevap veriyoruz.
Galatasaray maçından önce Beşiktaş şampiyon olur gibi söylemler benim ağzımdan söylenmiş. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Bizim Trabzon’dan başka düşüncemiz yok. Ne Galatasaray, ne diğer takımlarla ilgili bizim bir şey söylemimiz mümkün değil. Şampiyonluk daha belli değil. Daha bir çok maçlar var. Oynanacak maçlar var.