61SAAT HABER SERVİSİ - SAMET EMİRZEOĞLU -
Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, bordo-mavililerin son durumu ile ilgili açıklama yaptı.
Kupa maçında karşılaşılacak Çorum Belediyespor hazırlıklarına devam eden bordo-mavililerde teknik direktör Rıza Çalımbay, antrenman öncesinde konuştu. Malatya maçında 10 kişi kalınmasına rağmen ikinci yarıda takımın iyi mücadele ettiğine dikkat çeken Çalımbay, “ Yaşadığımız şansızlık. İkinci yarı 10 kişi kalmamıza rağmen çok iyi oynadılar iyi mücadele ettiler. Burada yaşanan bir şey sakatlıklar. Ondan dolayı sıkıntılı durumdayız. En kısa sürede mutlaka toparlayacağız. Bizim için de zor. Arada geldiğimiz açısından. 2 gün sonra maç oynadık. İstediğimiz şeyler olmadı” dedi.

SAKATLIKLARIN DURUMU
Sakatlıklarla ilgili konuşan Çalımbay, “Benim tek sıkıntım sakat arkadaşlar. Onların takıma girmesiyle gerçek gücümüzü göstereceğiz.  Kucka, Burak, Tomas, bunların oynayıp oynamayacağı belli değil. Burak en az 2-3 hafta yok. Kucka bir an önce gelmesini istiyoruz. Galatasaray maçında oynaması zor. Belki Tomas oynayabilir. Abdulkadir’in ufak tefek sorun var. Kupa maçına tam kadro gideceğiz” dedi.

KADRO DIŞI KALACAK OYUNCULAR VAR MI?
Volkan, dahil bir kaç oyuncunun kadro dışı kalacağı iddialarına Çalımbay, “Öyle bir şey yok. Öyle bir şey olması mümkün değil. Niye bir arkadaşlarımızı kadro dışı bırakalım. Dün Volkan antrenmanda izin istedi çıktı. Böyle bir şey olunca üzüldüm. Çok üzüldüm. Ben kapalı birisi değilim. Bütün basın arkadaşlarımıza elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Gereksiz olmayan asıl haberler çıktığında üzülüyoruz. Ne Volkan, ne de diğer arkadaşlarımızın kadro dışı kalma gibi bir şey olmadı.

Tabi ki başkanımızla konuşuyoruz. Şuanda burada sıkıntılı süreç var. Bu süreci atlatmamız gerekiyor. Biz de bir an önce galibiyet alıp işimize bakmak istiyoruz” dedi.

Çalımbay, sözlerine şu şekilde devam etti: “Aşmak için birlik beraberlik olmamız lazım. Hepimizin bütün olmamız lazım. Futbolcu arkadaşlarımız, taraftarlarımız birlik olmamız lazım. Bunu yapacağız. Takımımızı yeni yeni tanıyoruz. Trabzonspor öyle sıradan takım değil. Böyle güçlükleri aşmış takımdır.

ÇORUM BELEDİYESPOR MAÇINAD TAM KADRO
Eksikliklerimizi çok, sakatlarımız çok olduğu için cezalılarımız da var. Mas’ta biliyorsunuz Galatasaray maçında cezalı. Benim için büyük şans. Kupa maçı olması. Orada görmediğim arkadaşlarımız oynatacağız. Bütün kadroyu oynatacağız. Oradan mutlaka galip gelmemiz gerekiyor”