Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay Trabzon'un pazar günü oynayacağı Bursaspor maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde değerlendirme toplantısı düzenliyor. 

Çalımbay'ın toplantısında satır başları:

Trabzonspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, Bursaspor maçı öncesinde haftalık değerlendirme toplanışı yaptı. Mehmet Ali Yılmaz Tesislerinde yapılan toplantıda konuşan Çalımbay dikkat çeken açıklamalar yaptı.  

Çalımbay’ın açıklamaları özetle şu şekilde: 

“Geçmişi tabiki yaşamak istemiyoruz ama geçmişten alacağımız dersler var. Kasımpaşa maçı oynadık. Fakat biz böyle maçları, hakikaten yaşadık. Ters maçlar… Ve oyuncularımıza maçtan önce söylediğimiz ters takım olduğu, çok iyi şekilde konsantre olmamız gerektiği özellikle defansta arkadaşlara söyledik. 

Maalesef, defansif açıdan baktığımızda suçlamakta yanlış olur ama iyi şeyler yapmadık. Bireysel hataları yapacak işimiz yok. Oldu, hepsi bu maçta oldu. Ama çok pozisyona girdik. İnanılmaz pozisyonlara girdik. Onları da atamadık. Defans oyuncumuz 2 gol attı maalesef forvet arkadaşlarımızdan yararlanamadık.

HAKEM ARKADAŞIN YAPTIĞNI KİMSE GÖRMEDİ

Rakibimiz girdiği pozisyonlarından hemen hepsi gol oldu. Şansızlıklar oldu, bir sürü şeyler oldu. 

orada kabullenemediğimiz hakem arkadaşımızın yaptığı hata.. Normalinde benim çok beğendiğim, onda çok çok başarılı olacağına inanıyorum. Ama bizim 3. Yediğimiz golde onu atlamamaları gerekiyor. Direkt kırmızı kartı göstermesi gerekiyordu. Bunu ne basın doğru dürüst yazdı, herkes unuttu gitti. Herkes neticeye skora baktı. Ama Trabzon’a yapılan o şeyi kimse görmedi, hakemler dahi görmedi. Üzüldüğüm tek şey bu.. Öbür türlü o kadar pozisyon verirsen golleri kaçırırsan mağlubiyet kaçınılmaz olur. 

9 OYUNCUMUZ YOK… 

Bizim şuanda Bursa maçı final maçı.. Bursa maçını aldığımızda büyük avantaj yakalıyoruz. Onun için direkt oraya bakmamız gerekiyor. Maçta üzüldüğüm bir konu daha. Hubocan ve Okay’ın gereksiz kart görmeleri. Her şey olabilir. Futbolun içinde bir sürü şey oluyor. Ama ne olursa olsun kırmızı kart örmeye hakkı yok. Kendilerine de söyledim. 

Bursa maçına gideceğiz 9 tane oyuncumuz yok. 

şuanda yaşadığımız sıkıntı büyük. Burak, Rodallega, Castillo, Hubcan, Okay, yok… Bunların hemen hemen hepsine baktığınızda 11 ‘de oynayan oyuncular. Genç arkadaşlarla kadromuzu yapıp Bursa maçına gideceğiz. Şuanda yaşadığmız sıkıntı kadro açısından çok büyük ama önümüzde maç var onu alacağız. 

OYUNCULAR KULÜP ARIYOR… 

Burada başladığımda sorunlar vardı, ama aynı şekilde devam ediyor. Esas sorun.. Şuanda mevcut oyuncuların kafasının karışık olması. Çoğunun kulüp araması. Bazı arkadaşların kulübü FİFA’ya vermesi. Ve FİFA’ya veren arkadaşlarla maç oynamamız. Benim dediğim şey, bizim önümüzdeki yıla değil… Önümüzdeki yıl her şey yapılabilir. Yeni bir şey yapılabilir, oyuncular alınabilir, her şey olabilir. Ama önümüzdeki maçlara odaklanmımız gerikyor. Biz maalesef o havayı yakalayamadık. O havayı yakalamamız gerekiyor. Futbolcularımız son 2-3 haftadan beri koptular. Hepsinin kafaları başka yerde. Hepsinin düşünceleri farklı. Ve çoğunun kulüp aramaları. Ve yaşanan sıkıntılar. Bunlarda takımı kötü şekilde etkiliyor.

MUKAVELEM BİTİYOR, HERKES RAHAT…

Ben 2 maç sonra bitiyor. Bitiyor… 2 yıllık geldi kabul etmedim. Benim mukavelem bitiyor. Mukavelemin sonuna kadar buradayım. Ondan sonra bittiği için zaten yokum Yönetimde rahat, bizim de önümüz açık her şeyi yapabiliriz. Bunları benimle ilgili konuşmaya gerek yok. Açık açık söylüyorum. Benim saydığım sorunlar içinde bir tane var. O da bu takıma 2 maç sahip çıkması. Önümüzdeki yılı bırakıp Bursa ve Karabük maçında takıma sahip çıkıp önüne bakması gerekiyor kulübün.

TRABZONSPOR BU SORUNLARLA İYİ AYAKTA KALDI…

Ben şunu gördüm. Bu kadar sorun içinde Trabzon yine iyi ayakta kalmış. Gerçekten iyi ayakta kalmış. Ben buraya geldiğimden beri en çok uğraştığım şey sorun. Benden önceki çalışan arkadaşlarımıza baktığınız zaman zannetmiyorum benim dışımda tranfser yapmaya antrenör olduğu.. Hepsi tranfser yapmış. Biz buraya bir tane oyuncu almadık. Novak, Mas ile takas gibi oldu. Sadece tek istediğimiz şey oyuncu arkadaşlarımızın maddi açıdan sorunlarının halledilmesiydi maalesef o da olmadı.

YÖNETİM ÇALIŞMA TEKLİFİ GELSE NE DÜŞÜNÜYOR?

Yönetimden şimdiye kadar böyle bir şey konuşmadık. Zaten gündeme de bence bu maçlardan dolayı gelmemesi gerekiyordu. Gelse bile bir an önce gelmesi gerekiyordu. Şuan yok. O ayrı bir şey. Ben sadece mukavelemin bittiğini söylüyorum. Serbest. Gazetelerde yazılıp çiziliyor.. Benim tek düşüncem maçları bitirip, mukavelem otamatikman bitiyor. Ondan sonra yollar ayrılıyor. Sonra bir şeyleri varsa oturup konuşulur…

BONGONDA İÇİN PİŞMAN MI?

Benim hiçbir pişmanlığım yok. Benden önce de Bongonda oynamıyordu. Hiçbir oyuncu ile, ihtiyacım olan oyuncuyla yollarımı ayırmam. Şimdi biz o iki oyuncu Volkan ve Bongonda giderken.. Bongonda kendisi istedi gitmeyi. Milli takıma gideceğini söyledi. Benim gitmem gerektiğin söyledi. Bizde yönetimle konuştuk anlayışla karşıladık. Biz o iki oyuncuyu verirken, transfer yapacağız diye gönderildi. O iki oyuncu gidecek bir oyuncu alacak. Hatta Castillo da gidecekti bir oyuncu daha alınacaktı. Castillo gönderemedim, baktım olmuyor kalsın dedim. Bongonda ve Volkan.. Transfer olmayacaksa niye göndereyim onları..

GENÇ OYUNCULAR BURSA MAÇINDA OYNAYACAK MI?

O arkadaşlarımızı yalandan almadık. Dün benim merak ettiğim arkadaşlarım vardı. Ben bir kere onları net şekilde görmek istiyorum. Belli olmaz, bu maçtada sakat olur bir şey olur arkadaşlarımıza ihtiyacımız olur. Oynatmaya çalışacağız. Bu maç final gibi maç. Böyle arkadaşlarımızı yığmak yanlış olur. Alt yapıdan gelen arkadaşlara özveride bulunuyoruz elimizden geleni yapıyoruz.

bizden önce Abdulkadir’in oynadığı maçlara bakın, bizden sonra oynadığı maçlara bakın. Bizde hemen hemen her maçta oynadı. Bizden önce 2 maçta oynadı. Abdulkadir, Yusuf ve Uğurcan’ın önünü açtık. Ben arkadaşların çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Ama şans bulmaları lazım.

BAŞKAN ANLATTI AMA YİNE DE FİFA’YA VERDİLER…

Ne olursa olsun Trabzonspor’un ligi üst düzeyde bitirmesi gerekiyor. Kalan 2 maçını Avrupa Kupasına gitse de gitmese de çok iyi şekilde bitirmesi gerekiyor. Bizim bu 2 maça çok istekli arzulu çıkmamız gerekiyor. Bütün camianın bu takımı sahiplenmesi gerekiyor. Genel Kuruldan sonra herkes önümüzdeki yılı konuşmaya başladı. En çok konuşulan şeylerdenbir tanesi pahalı oyuncuları tutmayacağız. Ben Başkandan rica ettim. Başkanın anlatmasına rağmen o kadar etkili oldu ki o konuşma Antalya maçına bam başka bir hava geldi. Anlatmalarına rağmen birkaç tane arkadaşımız kulübümüzü FİFA’ya verdi. Ve biz o arkadaşlarla yolumuza devam ediyor ve hayati maçlar oynuyoruz.

RIZA ÇALIMBAY’A ÜZÜLÜYORUM…

Rıza Çalımbay’a üzülüyorum. Penaltı kaçıyor.. Gençlerbirliği maçında penaltı kaçırdık niye Sosa atmadı dediler. Uğur zaten Penaltıcı.. sosa attı kaçırdı diyelim yine Rıza Çılambay.. Son maça bakıyorsun pozisyon kaçıyor. Yemediğimiz goller var. Stopere istediğin kadar anlat santrafora yakın olacaksın ama yok… Biz burada ekip olarak her şeyimizi verdik. Vicdanen rahatız. Trabzonspor’un yaşadığı en büyük sıkıntıları kendi sahasında yaşamış. Niye kendi sahasında yaşamış. Atak oynadığı zaman defansının daha sağlam olması gerekiyor. Benim en çok istediğim şeylerden biri çok çabuk stoper.. Sezon başı yapılan kadrodan ve sıkıntılardan dolayı o devam etti. Neden devam etti. Oyuncu alamadık. Raporu verdik, alamadık. Alamama nedeni maddi açıdan, bir sürü şeyden dolayı alamadık. Onlar alınsaydı burada hiçbir sıkıntı yaşanmazdı.