Kadro derinliği ve Trabzonspor ile nasıl anlaştığını anlatan Çalımbay şu ifadelere yer verdi;

YUSUF VE ABDÜLKADİR AÇIKLAMASI

Yusuf Yazı ve Abdulkadir  gibi genç isimlerin takıma katılıp katılmayacağı ile ilgili olarak ise Çalımbay,  “Mevcut durum önemli değil. Önemli olan oyuncu iyiyse takıma faydalıysa hiç fark etmez kim olduğu.. Hele hele şu durumda kimseyi ayıracak durumda değiliz. Kim iyiyse, kim daha hazırsa formdaysa ondan faydalanmak. Burada en büyük sıkıntı çok kalabalık. Burada her yerde oyuncu var. Oynamayan arkadaşlar ama belki oynayanlar kadar değerli. Burada ki genç arkadaşlarımıza şans vereceğiz. Tabi ki alt yapıda ki oyuncuları takip edeceğiz. Mesela Batuhan’ı ben çok beğenirdim 2.’liydeyken.. Belki Batuhan’dan faydalanacağız. Onun için görmek gerekiyor, antrenman yaşamam gerekiyor. Bir kaç maç oynamam gerekiyor ki böyle net şekilde bizim kadromuz bu diyelim. Bizim takımımız Milli maç arasından sonra bam başka olacak. Ama milli maç arasına kadar iyi gitmemiz gerekiyor...” dedi. 

ANLAŞMA DETAYLARI

Rıza Çalımbay, Trabzonspor ile anlaşmasının detaylarını anlatırken, ‘’Şimdi bu sözleşmeyi ben istedim. Ben hiç bir yere 3 sene 2 sene imza atmıyorum. Bir Antalya’ya attım, Kasımpaşa’ya attım. Öbür sezonun başında bıraktım. Bazen böyle iletişimsizlik, uyuşmadığın şeyler oluyor. Ben kendim teklif ettim. Eğer ben iyiysem, burada başarılıysam zaten yönetim devam eder. Ben memnun değilsem ona göre de hareket ederim. Kulübümü de kendimi de rahat bırakıyorum. Benim istediğim Trabzon’da çok başarılı olmak. Trabzon’da ki bütün taraftarı şampiyonluk yaşatmak, kupa aldırmak. Burasının da çok ideal olduğunu düşünüyorum. Onun için böyle düşündüm, yönetime söyledim kabul etti. 1 senelik veya 2 senelik mukavele beni korkutmuyor. Önemli olan olduğundan başarılı olman. Ondan sonra yönetim memnun kaldığında yoluna devam edersin…’’ ifadelerini kullandı.

‘ERSUN HOCA BIRAKTIKTAN SONRA BENİ ARADILAR’

Trabzonspor’a transfer süreciyle ile ilgili Çalımbay, ’’Ersun hoca bıraktıktan sonra beni aradılar. Konuştuk başkan ile.. Yönetim kurulundan görüştük anlaştık. Başkan yurt dışında olduğu için katılamadı. Kendisi ile konuştuktan sonra karar verdik. Bütün teknik direktör arkadaşlar için zor.. Çok kısa süre hemen geldik gitti’’dedi.

‘TARAFTAR KÖTÜ GÜN DOSTUDUR’

Taraftarların başarıda kilit nokta olduğunu vurgulayan Çalımbay’’Baskıyı bizim rakip takıma yapmamız gerekiyor. Onun için taraftara çok ihtiyacımız var. Taraftar kötü gün dostudur. Böyle günlerde taraftarımız lazım. Ben burada çok zor maçlar, kritik maçlar oynadık. Hepsinde inanılmaz bir taraftar baskısını hissediyorduk. Aynısını şimdi karşı takıma karşı görmek istiyoruz. Ben Trabzon halkına çok inanıyorum. Ben burada kabul ederken düşünmeden geldim. Yönetimin niyeti çok iyi.. Bir an önce onlarda rahatlamak istiyor’’şeklinde konuştu.

ETO KONUSU

Eto ile arasında geçen olaylarla ilgili Çalımbay, ‘’Eto, baktığında inanılmaz bir profesyoneldi, kaliteli bir oyuncuydu. İyi bir kaptan iyi bir liderdi. Biz orada başarılı olduysak Eto’nun payı yüksektir. Burak’ta öğrencimizdi çalıştık. Diğer arkadaşlarımızda buralara gelirken yıldız olursen çok güzel şeyler yaparak geldiler. Onların da başarıya ihtiyaçları var. Bir an önce olması gerekiyor. Hepimizden daha çabuk kaostan çıkmak istiyorlar. Onun için burada tek şey birlik beraberlik, yıldızlığımızı, oyunculuğumuzu takım halinde sahaya yansıtmak…’’ dedi.

VOLKAN ŞEN VE BURAK YILMAZ

Volkan Şen ve Burak Yılmaz ile ilgili olarak Çalımbay, ‘’Bu maçları geçtikten sonra ara verilecek. Bizim için en önemli şey ara.. O arayı çok iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Takımı görme açısından, yüzde yüz seri yapmamız gerekiyor. Baktığınızda yapabilecek güçte takım. Önemil olan kendi kapasitesini sahaya yansıtan takım... Kendi kapasitesinin çok çok altında olan oyuncularımız var. Örneğin Volkan... Volkan uzun süredir oynamıyor. Bir Volkan çok iyi olduğunda tek başına maç kazandırır. Burak yüzde yüz iyileştirdiğinde öyle olur.. 

Çift forveti kesinlikle kullanırım. Onu zaman gösterecek. Biraz çalışmam gerekiyor. Zaman gerekiyor. Ondan sonra güzel şeylerin olacağına inanıyorum. Çok iyi kadro var. Onların içinde en iyisini formda olanını seçenceğiz…’’ dedi.