Pazartesi günü oynanacak olan Osmanlıspor maçı öncesi açıklamalarda bulunan Rıza Çalımbay şu ifadelere yer verdi;

‘’Ben bağırırım da, uyarırım da.. Ben hiç bir zaman hiç bir oyucuma art niyetli olmadım. Buradaki olayı anlatıyorum. Siz başka türlü anlıyorsanız yapacak bir şey yok. Benim ne oyuncularımla ne de başka biriyle problemim yok. Ben buraya geldiğimde kriz yönetmeye geldim. Ben geldiğimde bu takım 3. Değildi. 11.’ydi. Biz bu krizin içine girdik. Biz buraya geldiğimizde sahanın içinde kriz var. Ama sahanın dışında daha büyüktü. Biz onları yok etmeye çalıştık. 

Ben kulübüne bir kuruş para harcatmadan çalışan antrenörüm. Bir tane transfer yapmadan, kulübümüze yük vermeden çalışan birisiyim. Bizim oyuncularıma saygımız sonsuz. Aramızda o olabilir bu olabilir. Ama hiç bir zaman abartılıp gündeme getirilecek şeyler değildir. Ben bir yerde çalışırım. Ama şöyle bir şey bırakırım bembeyaz. Benim arkamdan kimse konuşamaz. Rıza hoca şunu yaptı diyemez. 

Benim, futbolcularımla hiç bir zaman problemim olmaz. Onların problemi olur. Ama oynamadıkları için. O da gayet normal. Yedek kaldığında kıza küser, haksızlık yapıldığını düşünür. O yönden sıkıntı olabilir. Öbür türlü benim hem kişiliğime uymaz. 

Futbolu seviyorum. Ben ne kazandıysam hayatımda futbol sayesinde kazandım. Onun için futbola minnettarım. Onun için ihanet etmem. Bizim takımımızda öyle bir konu yok. İyi bir arkadaşlığımız var. 

Sizin bilmediğiniz başka bir şey var. Senin istihbaratın iyi çalışmıyor. Orada başka bir şey var o bizim içimizde kalır. Bizde bir yanlış kesinlikle olmaz. Beyaz bir sayfa bırakırız, ondan sonra işimize bakarız. Kimse bizim arkamızdan hiç bir şey konuşamaz’’