Teknik direktörlük koltuğunu Ersun Yanal'a emanet ederek yepyeni bir kadroyla ligde iyi bir başlangıç yapmak isteyen Trabzonspor sezonun ilk maçında Avni Aker'de Kasımpaşa'yı konuk ediyor. Hüseyin Göçek'in yöneteceği mücadele bordo mavililerin geçen sezondan kalan cezası nedeniyle seyircisiz oynanacak.
Karşılaşma öncesi açıklamalarda bulunan Kasımpaşaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay şu ifadelere yer verdi ‘Herkes sabırlı olsun futbolcu, hakem arkadaşlar yönetim herkes sabırlı olsun. Başarılar diliyorum.
Bizim açımızdan zor bir lig başlıyor çok güç kaybettik. İstediğimiz şekilde transferler yapamadık. Yeni transferlerimiz geldi. Onlarda yeni geldi.
İstediğimiz anda yapamadığımız için sıkıntı yaşıyoruz. Çok zor bir maç bekliyor farkındayız. En az 1 buçuk ay alacak takımı oturtmak. Yeni arkadaşlar geldi ve lig başladı.
Kaybettiğimiz oyuncular var. Kaybettiğimiz için üzgünüz. Trabzonspor takımı sezon başı takip ettiğimiz bir takım. İyi transferler yaptılar. Onların aldığı bir oyuncu ile takım kurarız.
Bizim acımızdan zor maç olacak. Oyuncu arkadaşlarımıza güveniyorum. Puanlarla dönmek istiyoruz.
Gelen oyuncuları tam maçlarda göremedik sadece bir tanesini çıplak gözle seyir ettik. İstediğimiz oyuncuları alamadık. Takım küçülmeye gidince B ve C planını uyguladık. Milli takım arası bizim için mükemmel olacak.  Yeni arkadaşlar ve 2 oyuncu daha alırsak bizim için sıkıntı olmayabilir.