61SAAT SPOR SERVİSİ

Haftalık değerlendirme toplantısında konuşan Rıza Çalımbay, Trabzonspor’un yenilmediğini iyi bir grafik sergilediğini ancak şehirde kaos yaratmak isteyenlerin olduğunu anlatarak savunmalarda bulundu.

Çalımbay şu ifadelere yer verdi;

KORKAKLIK BENİM İŞİM DEĞİL

Eleştiri normal. Bir sürü spor gazetesi, sosyal medyadan paylaşan, var.. Herkesin kendine göre görüşü var. Ama korkaklık benim işim değildir. Aldığımız tek mağlubiyet var. Bu mağlubiyette benim 2 günlük antrenmanla çıktığım 1-0 yenildiğimiz kendi kalemize gol attığımız 60 dakika 10 kişi oynadığımız maç... Ondan sonra mağlubiyet almadık. Ama burada öyle bir kesim var ki kaosu çok seviyorlar. Göztepe maçını mükemmel oynadık. O maçtan sonra eleştiriyoruz. Galip geldiğimiz maçtan sonra eleştiriliyoruz. Yüzde yüz bir şey buluyorlar. Sadece o arkadaşlarımız baksınlar. Bu takım nereden nereye gelmiş. Oynadığı 13 maçta aldığı tek mağlubiyet var. Son maçlara baksınlar. Konya maçı olsun, Fenerbahçe maçı olsun, son dakika yine yediğimiz gol var. Ondan sonra Göztepe maçı var. Belki de en iyi oynadığımız maç bu maç.. 

PENALTIYA RIZA ÇALIMBAY’IN YAPACAK BİR ŞEYİ YOK

Ve son oynadığımız maç.. Penaltı.. Kusura bakmasın Rıza Çalımbay penaltıya yapacak bir şeyi yok. Arkadaşımızda isteyerek kaçırmıyor. Futbolun içinde olan şeyler. İnsanlar önce ona bakmaları gerekiyor. Eleştiriye açığız. Ama onlarında saygı duyması gerekiyor. Ben hiç bir zaman takımımda ne burada ne başka yerde korkak futbol oynatmam. O onların kendi düşünceleri. Önce baksınlar ondan sonra yorum yapsınlar. Benim burada ki amacım, burada bir şey peşinde değilim. Sadece istediğim Trabzonspor’a geldim. Burada göreve başladığımızda takımın kaos olduğunu ve krizi olduğunu bilerek geldik. Bu krizi yönetmenin çok zor olduğunu bilerek geldik. 

İNSANLAR KÖTÜ OLSUN DİYE UĞRAŞIYOR

İnsanların gelirken neler söylediğini de çok iyi biliyoruz. Herkesin takım yaptığını, ne olursa olsun eleştirildiğini, iyi de olsan kötü de olsan yüzde yüz eleştiri aldığını ama bunlar benim ilgilendirmiyor. Buraya geldiğimizde çok iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Burada bazı şeyleri sizde biliyorsunuz gündeme getirmiyorsunuz bende getirmeyeceğim. Zamanı ve yeri değil. 13 maçta baktığınızda 24 puan ile 4.’yüz. Onun için bu çizdiği grafik kötü bir grafik değil. Burada ki bu panik, yoğun eleştiri ne yapmak istediklerini anlamıyorum. Biz yenilmedik. Biz kötü bir şey de yok şuanda.. İnsanlar kötü olsun diye uğraşıyor maalesef.. Sağ duyulu Trabzonspor taraftarına takımına sahip çıkması lazım..