Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay hafta sonu oynayacakları Başakşehir maçı öncesi Mehmet Ali Yılmaz tesislerinde basın toplantısı düzenledi.

Rıza Çalımbay'ın toplantısından satır başları;

Gençlerbirliği maçı ilk yarı tabi ki istediğimiz gibi oldu, kötü oynamadık iyi oynadık. Gençlerbirliği takımının oyun sistemi biraz değişikti. Onlara dikkat edene kadar zaman geçti. 2. Yarı hele hele son 20-25 dakika bizim istediğimiz gibi değildi. Çok güzel pozisyon yakaladık. Penaltı pozisyonu oldu. Maalesef onu değerlendiremedik. Orada ki tek sıkıntımız gol atmak ve galip gelmek. Ama maalesef penaltıyı atamayınca galibiyetten olduk. Belki Penaltıyı atsak farklı olabilirdi. 

PENALTICIMIZ UĞUR

Herkes kendine göre yorumlar yaptı, penaltıcıları seçtiler. Bizdeki penaltıcı Uğur.. Biz gelmeden önce Penaltıcısı Uğur’du.. Hiç penaltı kaçırmadı. Geldi şansızlığı.. Bir sürü insan kaçırabiliyor, atabiliyor. O gün yaşadığımız şansızlıktı. Oyunun son 20 dakikası hariç içinde olan taraftık. Aşırı kötü şeylerimiz yoktu. Yine bir şansızlık yaşadık. Penaltıyı atabilseydik her şey daha farklı olacaktı. 

BAŞAKŞEHİR, AYNI 11’LE ÇIKMAYACAK

Başakşehir maçı, Fenerbahçe’ye çıktığı kadroyla çıkmayacak. Bu kesin. İdeal kadro ile çıkacaklar. Biz kimseden çekinmiyoruz. Taraftarımıza, takımımıza ve arkadaşlarımıza güveniyorum. Bu maçtan çok iyi şekilde çıkacağız. Bundan önce oynadığımız maçlar gibi daha üstüne çıkarak oynayacağımıza inanıyorum. Kolay olmayacak ama inşallah kazanan taraf biz olacağız. Bu maçın olması bizim için iyi bir şans ve onu değerlendireceğiz...

KORKAKLIK BENİM İŞİM DEĞİL

Eleştiri normal. Bir sürü spor gazetesi, sosyal medyadan paylaşan, var.. Herkesin kendine göre görüşü var. Ama korkaklık benim işim değildir. Aldığımız tek mağlubiyet var. Bu mağlubiyette benim 2 günlük antrenmanla çıktığım 1-0 yenildiğimiz kendi kalemize gol attığımız 60 dakika 10 kişi oynadığımız maç... Ondan sonra mağlubiyet almadık. Ama burada öyle bir kesim var ki kaosu çok seviyorlar. Göztepe maçını mükemmel oynadık. O maçtan sonra eleştiriyoruz. Galip geldiğimiz maçtan sonra eleştiriliyoruz. Yüzde yüz bir şey buluyorlar. Sadece o arkadaşlarımız baksınlar. Bu takım nereden nereye gelmiş. Oynadığı 13 maçta aldığı tek mağlubiyet var. Son maçlara baksınlar. Konya maçı olsun, Fenerbahçe maçı olsun, son dakika yine yediğimiz gol var. Ondan sonra Göztepe maçı var. Belki de en iyi oynadığımız maç bu maç..

PENALTIYA RIZA ÇALIMBAY’IN YAPACAK BİR ŞEYİ YOK

VE son oynadığımız maç.. Penaltı.. Kusura bakmasın Rıza Çalımbay penaltıya yapacak bir şeyi yok. Arkadaşımızda isteyerek kaçırmıyor. Futbolun içinde olan şeyler. İnsanlar önce ona bakmaları gerekiyor. Eleştiriye açığız. Ama onlarında saygı duyması gerekiyor. Ben hiç bir zaman takımımda ne burada ne başka yerde korkak futbol oynatmam. O onların kendi düşünceleri. Önce baksınlar ondan sonra yorum yapsınlar. Benim burada ki amacım, burada bir şey peşinde değilim. Sadece istediğim Trabzonspor’a geldim. Burada göreve başladığımızda takımın kaos olduğunu ve krizi olduğunu bilerek geldik. Bu krizi yönetmenin çok zor olduğunu bilerek geldik.

İNSANLAR KÖTÜ OLSUN DİYE UĞRAŞIYOR

İnsanların gelirken neler söylediğini de çok iyi biliyoruz. Herkesin takım yaptığını, ne olursa olsun eleştirildiğini, iyi de olsan kötü de olsan yüzde yüz eleştiri aldığını ama bunlar benim ilgilendirmiyor. Buraya geldiğimizde çok iyi şeyler yaptığımıza inanıyoruz. Burada bazı şeyleri sizde biliyorsunuz gündeme getirmiyorsunuz bende getirmeyeceğim. Zamanı ve yeri değil. 13 maçta baktığınızda 24 puan ile 4.’yüz. Onun için bu çizdiği grafik kötü bir grafik değil. Burada ki bu panik, yoğun eleştiri ne yapmak istediklerini anlamıyorum. Biz yenilmedik. Biz kötü bir şey de yok şuanda.. İnsanlar kötü olsun diye uğraşıyor maalesef.. Sağ duyulu Trabzonspor taraftarına takımına sahip çıkması lazım...

MUKAVELEMİ İSTESEM UZATIRDIM... 

Biz geldikten sonra Başakşehir ile liderdik. Orada istesem yönetime derdim. Başkanım biz çok iyi durumdayız. Ben mukavelemi uzatmak istiyorum derdim. Kimse bir şey demezdi yapabilirlerdi. Ben istemedim. Sezon sonuna kadar ne mukavele istiyorum ne de başka bir şey. Tek istediğim Trabzonspor’u çok yerde bitirsinler. O nedenle eleştiri yapacaklarına takıma sahip çıksınlar. Burada herkes gider. Ama Trabzon ve Trabzonspor taraftarı her zaman burada kalır. Destekse kötüyü kabul etmiyorum. Bir şansızlık yaşıyoruz. Onun için burada Rıza Çalımbay’a destek istemiyorum, takımlarına destek istiyorum. Başakşehir’i taraftarla yenmemiz gerekiyor...

SOSA KAÇIRSA DEMEYECEKLERMİYDİ... 

Hadi sosa attı. Sosa kaçırdı diyelim. Takımın penaltıcısı Uğur.. Demeyecekler mi Uğur varken ona niye attırmıyorsunuz. Diyorlar ki Yusuf oynuyor, Sosa oynamıyor.. Şimdi başka bir şey... 

BURAK OLMADAN, NASIL GOL ATILACAK

Dedik transfer yapalım. Devre arasında başkan ile her gün beraberdik. Ben tatil yapmadım. Başkanı da bir gün yalnız bırakmadım. Sadece bütün amacımız oraya bir tane oyuncu almaktı. Maalesef devre arasında transfer yapmak çok zor. Maalesef gerçekleştiremedik.

VANSPOR MAÇINI HATIRLATTI.. 

Kendimize dönüyoruz. Ona uğraşıyoruz. Her zaman burak olacak diye bir şey yok. Ama Burak olmadığı zaman işi bitirmemiz gerekiyor. Son 2 maçta hiç gol yemedik gol de atamadık. Bana göre tarihinin en çok pozisyona girdiği maçlardan biri Göztepe.. Ama gol yok.. Gençlerbirliği maçı.. Penaltı oldu ama olmuyor. Bazen futbolun içinde olmuyor. Geçen gün bir arkadaşımızla paylaştık. Trabzon Vanspor ile maç oynadı. Tek kale maç oynadı. Belki 20 tane net pozisyonu var. Van bir kere geldi attı. Şampiyonluk gitti... Göztepe maçını oynarken Allah korusun kaçıyor kaçıyor bir tane yersen tersi oluyor. 

Castillo... Castillo bir aya yakın sakattı. Biz maçta mecbur oynattık. Son 20 dakikayı dikkat edin belki de en çok baskı yediğimiz dakikaydı. Çünkü yoruldu adam. Sakatlıktan yeni çıktı. Olcay oynadı, Abdulkadir oynadı.. Herkes elinden gelen bütün gayreti gösteriyor. Ama maalesef bazı şeyler olmuyor. Bu yaşadığımız şey kötü değil.. 

Sosa ile ilgili polemikler yaşandı. Oynatmam. Hazır olmayan adamı oynatmam. İmdi hazır ve oynatıyoruz. Yusuf’ta oynayacak. İyi kimse oynayacak. Takımın üstüne gidilirse bu takıma yarar getirmez zarar getirir..

DURAN TOPLARDA NEDEN GOL ATILAMIYOR... 

Göztepe ve Gençlerbirliği maçında oldu.. Atmaktan çok yememiz gerekiyordu. Ölü toplardan biliyorsunuz Konya ve Fenerbahçe maçında gol yedik. Biz onlara çalışıyoruz. Onların hepsini inşallah telafi edeceğiz.. 

SOSA OYNAMADI AMA NOVAK NEDEN OYNAMADI?

Novak, lig maçları oynadı takımı liderdi, oynadı.. Normalde Mustafa Akbaş oynuyordu. Kupa maçında sakatlandı. Novak ile konuştuktan sonra hazır hiszettiğini söyledi. Antrenman ne zaman yaptığını sorduk. En fazla 2,3 gün yapmadığını söyledi. 2 gün çalıştık, ondan sonra oynattık. Hazır olmayan oyuncuyu oynatma şansımız yok. Sosa hiç bir hazırlık dönemi geçirmedi. O nedenlle oynatmadık. Sosa çok kaliteli bir oyuncu. Kaliteli oyuncu hazır olmadığında oynadığında verimi veremediği zaman herkes der ki bu Sosa mı? Böyle oyuncuları yüzde yüz hazır olduğunda oynatıyoruz. Volkan Şen’de de aynı şeyi yapmaya çalıştık. 

BURAK OYNAMAYABİLİR

Onla konuştuk ama maalesef oynatmadı. Burak’on oynayıp oynayacağı belli değil. Büyük ihtimalle de oynamayacaktır bu hafta.. Burak bize her zaman lazım. Sadece bir maç için değil. Onun için hazır olmayan hiç bir arkadaşımıza şans vermeyi düşünmüyoruz..

TRABZONSPOR’U ÇALIŞTARMA KAPASİTESİ YOK MU? SORUSU GELDİ

Valla benim duymadığım hiç bir şey yok.Böyle bir soruyla da ilk defa karşılaştım. Onun için sadece gülüyorum. Ben Beşiktaş’ı çalıtırdım. Beşiktaş’ı da böyle zor durumda aldım. Avrupa kupalarına oynuyorduk. Sayın Demirören bana teklif etti kabul ettim. O arkadaşlar bunu konuşuyorsa önce bakmaları lazım. Rıza Çalımbay ne yapmış. Denizlispor’dan Avrupa kupalıran gittim. Lyon’u eledim, Sparta Prag’ı eledim. Porto Avrupa şampiyonu oldu ona elendim. 20 sene Beşiktaş’ta oynadım. 4 sene milli takımda çalıştım. 1 seneye yakın İngiltere’de kaldım. Sonra geldim antrenörlüğe başladım. Ben Trabzon’da çalışmaktan çok mutluyum. Ben her yönden dolu doluyum. Ama onu yapanlar dolu dolu değil. Kendi kendilerine konuşuyor. Konuşanlar var, eleştiri yapanlar var.. Gülüyorum. Rıza Çalımbay her yönden doludur. Önemli olan başka şeyler. Onları sizlerde biliyorsunuz ama yazmıyorsunuz. Ben buraya geldim. Başkanım bana 4 tane oyuncu lazım bunları aldın aldın, almadın bir şey olmaz. Ben öyle demedim. Ne mukavele peşindeyim, ne de başka bir şey. Benim tek düşüncem Trabzonspor’u iyi bir yerde bitirmek...

BURAYA SEZON BAŞI GELMEDİM..

Ben hiç bir yerle ne 3 senelik anlaşırım ne de 2 senelik. Sadece Kasımpaşa ve Antalya ile uzun vadede anlaştım. Kasımpaşa’da yönetim dediği bu sene 15. Ol seneye şampiyonluğa oynarız.. Geldikten sonra konuşulan şey seneye düşmesi veya küçülmesi... O zaman dedik.. Kasımpaşa’da sezon başı başladım, burada sezon başı başlamadım. Bu kadro benim kurduğum kadro değil, ama iyi bir kadro hedefi olan kadro.. Bu kadroya ne lazım devre arası takviye lazım. Devre arasına kadar çok iyi gittik. İlla takviye olacak bir şey yok. Kulübün, mevcut oyuncuların sıkıntısı varsa yükün üstüne bir yük daha olmaz. Onun için öncelikle dedik ki kulüp.. Önümüzde ki yıl her şey sende, bütün kontrol sende. Transfer yaptırırsın, kadronu kurarsın hedefi belirlersin. Bu sene ligi çok iyi yerde bitireceğiz. Başakşehir maçı ne olur her şey olur. 3 ihtimalle maç. Biz ligi çok iyi yerde bitireceğiz yeter ki olumsuz havayı dağıtmamız gerekiyor...

SAKATLARIN DURUMU.. 

Burak’ın durumu kesin belli değil. Oynamama ihtimali var. Zaten Mustafa Akbaş oynamıyor. Esteban ameliyat oldu en az 1,5 2 aya yakın yok. Onun dışında bir şey yok...