Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde Yeni Malatyaspor maçı hazırlıkları öncesi basın toplantısı düzenleyen teknik direktör Rıza Çalımbay önemli açıklamalar yaptı.

Rıza Çalımbay'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Geçen hafta bizim için çok önemliydi. Mutlaka kazanmamız gereken maçtı. Ne olursa olsun belli bir hedefimiz varsa ona yaklaşmamız gerekiyordu o maçı almamız lazımdı. Maçın kolay geçmeyeceğini, her açıdan çok önemli olduğunu biliyorduk. Maçtan önce belki de şimdiye kadar Trabzon’da veya başka takımda yaşamadığımız şeyi yaşadık. Çok oyuncu eksiğimiz vardı. Sakatımız - cezalımız vardı. Maç olumlu şekilde geçti.

Maçın başından sonuna kadar belki de Galatasaray maçından daha iyi oynadığımız maçtı. Bana göre en iyi oynadığımız maç Göztepe’ydi.. Bunda da güzel pozisyonlar yakaladık. Eksik olan arkadaşlarımızın eksikliklerini hissettirmediler.. Hem baştan oynayan arkadaşlar, hem sonradan giren arkadaşlar önemli şekilde işler yaptılar. Hak ettiğimiz galibiyet aldık. Bundan önce yaptığım basın toplantısında her şeye sıfırdan başlıyoruz dedik. Şuanda bir tanesi bitti, kalan maçlarımız var. Bunların hepsi kritik maçlar. Malatya’da keza öyle. Hem kendi taraftarımız önünde bunu iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor.

SAKAT VE CEZALILARIN DURUMU

Sakatlarımızdan Abdulkadir’in oynayacağını düşünüyoruz. Onun dışındakilerden yararlanma şansımız bu hafta olmayacak. Hubcon’ın cezası bitiyor. Onun dışında eksiğimiz yok.

KULÜBÜN KONGREYE GİTMESİ

Kulübümüzün bulunduğu ortam var. Kongre var. Her takımda olan şeyler. Bunun takıma zararı olacağını düşünmüyorum. Özellikle bu maçta başkanımız ve yönetimimiz hiç bir zaman takımı yalnız bırakmadı. Maçtan önce maçtan sonra beraberdik. En küçük sorunları bile dinlediler. Bu süreci iyi şekilde atlatacağımızı düşünüyorum. Her camiada olan şeyler. Trabzon camiası büyük cami. Ben bunun büyük faydalar getireceğine inanıyorum. Güzel kongre olursa, bu Trabzon’un kesinlikle lehine olacaktır. Burası bazı radikal kararlar alındıktan sonra her zaman yukarı oynayacak yer. Takım  şehir, mükemmel taraftar her şey ortam uygun. Ben bu kongrenin Trabzon camiasına büyük şeyler katacağına yürekten inanıyorum.

ALANYA, KADROSUYLA MI DEVAM EDECEK?

Biz hepsinden yararlanmaya çalışıyoruz. Sezon başından beri bir sıkıntım vardı. Ne kadar dile getirsem, sizler tarafından veya başka kesimden yanlış anlaşıldı. Bizim kanat oyuncularımız tam kanat değil. Bu maçta dikkat ederseniz, sağ ayaklı arkadaşımız sağda, sol ayaklı arkadaşımız solda oynadı. Çok güzel bir şekilde oldu. Kanatlarımızı iyi şekilde kullandığımız oldu. Olcay, belki sol tarafta oynadığından iki katı daha güzel şeyler yaptı. Orada başka düşüncemiz vardı.. Yusuf belki de ilk defa veya bilmiyorum benden önce oynadı mı? İlk defa sol çizgide oynattık. Bunların verimini gördük. O yüzden de güzel takım oyunu oynandı. Hem defansımız, hem de orta saha forvet güzel pozisyonlar oldu. Çok güzel pozisyonlar yakalandı. Aynı şekilde devam edebiliriz, başka şekilde de yapabiliriz. Bütün oyuncu arkadaşlarımızla konuştuğumuz kalan 9 maçı yaşaması gerekiyor. Mükemmel şekilde konsantre olması gerekiyor. Onlardan tek istediğimiz bu...

KONGRE SÜRECİ TAKIMI ETKİLİYOR MU?

Aslında etkilememesi gerekiyor. Daha hiç bir antrenmanımızı yöneticisiziz yapmadık. Gerekli desteği veriyor. Kongreler Trabzon camiasına zarar vermez. Bence çok şeyler katacak. Bizlerin öyle ıkıntısı yok. Bizlerin sıkıntısı sakat arkadaşlarımız. Antrenmanları istediğimiz şekilde yapamıyoruz. Kalan maçlarımızı en iyi şekilde bitirmek amacımız. Öyle bir sıkıntı yok, aksine başkan olsun yönetim olsun sanki bu takım boşlukta, sahipsiz şekilde görmesinler diye sürekli şekilde ilgileniyorlar. Bana göre sıkıntı değil. Sadece bizim bu maçlara iyi şekilde konsantre olmamız gerekiyor.

BURAK YILMAZ İLE ÖZEL GÖRÜŞME YAPILDI MI? RAKİP TAKIM TARAFTARLARININ TEPKİSİ... 

Bizim maçlarımızda bize yapılan bir sürü şeyler oluyor. Verilmeyen penaltılar, pozisyonlar yaşanıyor. Çoğu takımda yaşandığı gibi bizde de yaşanıyor. Yine de hiç bir zaman hakemlere karşı saygımızı yitirmedik. Yalnız bir tane bir şey var... Bunu daha önce söyledim. Burak’a karşı ön yargılılar. Burak’ın oyun tarzı gerçekten, Türkiye’de çok az... Onun için Burak’ın bazı şeyleri düştüğü halde düşmedi, penaltıyı es geçiyor. Burak’a artık hakemler garantiye gidiyorlar. O zaman garantiye gitsinler. Çünkü Burak, bilerek düşmüyor. Olabilir bazen oluyor.. Ama her pozisyonda Burak’ın bilerek yaptığı veya penaltı değil diye düşünmesinler. Burak’a karşı ön yargılılar. Nerede yapacağını çok iyi biliyor. Tabi o da tepki gösterdiğinde deplasmanlarda olduğunda taraftardan tepki olabilir. Ne olursa olsun Burak burada sakin olması gerekiyor. Maçın sonlarına doğru seni oyundan alıyım dedim. Gerek yok dedi.. Burak istediği zaman kart görmez. Kendi sahamızda bile o penaltı sıkıntılarını yaşadık. Ama Burak tecrübeli, nerede ne yapacağını çok iyi biliyor. Beni en çok bu maçta memnun edenlerin dışında diğer arkadaşlarımızın gol atması. O bizim için çok çok önemliydi. Şimdi ben burada transferde istediğim şeylerden bir tanesi ve diğer arkadaşlarımdan istediğim her kes Burak diyor.. Bütün gollere baktığımızda Burak’ın imzası oluyor gollerde. Ben yeni arkadaşlarımız çıksın istiyorum. Bu uğraşta hem N’doye’nin, hem Okay’ın gol atması geçen haftada Abdulkadir’in en çok gol atması beni çok sevindiriyor. Bunların içinde beni en çok sevindiren Abdulkadir’in ol atması. Bunların çoğalması işleri daha kolaylaştırır...

SEZON SONU DEVAM EDECEK Mİ?

Ben bir kere sözleşmeden korkmuyorum. Devre arası sözleşme yeniletebilirdim. Sezon bitsin, Trabzon camiası büyük camia. Burada başarının kesinlikle geleceğine yürekten inanıyorum. Benim öyle bir kaygım yok. Zaten konuşulurken 2 yıllık teklifle geldi. Kabul etmedim. Kabul etmemek kötü anlamda değil. Onlar beni görür ben onları görürüm. Sezon biter konuşuruz. Olursa olur olmazsa olmaz. Olursa seve seve çalışırım olmazsa veda eder ayrılırım. 

TRANSFER YASAĞI, TRABZONSPOR’A ZARAR VERİR Mİ?

Transfer yasağının olması Trabzon’a kendi düşüncem güç katar. Sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum. Ben Mersin’de zor durumdaydım. Orada çok iyiydik. Buradaki kadro ile iç içe olduk. Kimin ne olduğunu iyi biliyoruz. Şuanda alt yapıdan aldığımız arkadaşlarımız var. Kiralık olan bir sürü arkadaş var. Onlarla güzel olur. Böyle bir sıkıntıda Trabzon’un bunun altında kesinlikle kalkar. 

Bazı kulüplerde çok sıkıntılar yaşadılar. Çok iyi yerlere geldi. Beşiktaş kulübü çok sıkıntı yaşayarak aldı ve ondan sonra mükemmel yere geldi. Bunlar kulüpler için soluklanmadır. Trabzon camiası bir şey kaybetmez çok şeyler kazanır. 

Ben de kendime göre Trabzon için çok iyi rapor çıkarıyorum. Benim daha önce kendime göre görüşlerim var. Sadece kendi dönemim değil. Trabzon, transfer yasağı olsa bile çok iyi şekilde iyi bir duruma geleceğine yürekten inanıyorum.

LİGİN ZİRVESİ NASIL ŞEKİLLENİR... 

Ligin zirvesi için konuşmamız doğru olmaz. Ama ummadığınız takımlar puan kaybedebilir. Yukarıdaki takımların sürpriz bir şekilde puan kaybedeceğine inanıyorum. Fenerbahçe hiç kimsenin beklemediği şekilde Akhisar’da puan kaybetti. Galatasaray, son anda kurtardı. Onun için bir sürü şey değişecektir. Onun için kalan 9 maçımız çok önemli. 9 maçı iyi şekilde bitirip ondan sonra bakacağınız nerede olduğumuza... 

Hiç kolay maç yok. Hiç bir maç kolay değil. Onun için her maça çok iyi şekilde çıkmamız gerekiyor. Benim tek korkum, sakatımız cezalımız olmaması. Baktığınızda 5 maçı üst üste berabere bitirdiğiniz maçlarda. Ligin ilk yarısında galibiyetle bitirdiğimiz maçlardan daha iyi oynamıştık. Fenerbahçe, Konya maçları Göztepe maçlarını galibiyetle bitirebilirdik.. 

TRABZONSPOR’UN AVRUPA KUPALARINA GİTMESİ.. 

Benim kendi düşüncem Trabzon’un Avrupa kupalarına gitmesi gerekiyor. Neticede Avrupa Kupası.. Avrupa Kupalarını Trabzonspor camiası kaldıracak güçte. Geniş kadro yaparsın. Bana göre Trabzonspor hangi yer olursa olsun mutlaka gitmesi gerekiyor. Ama tabi ki Trabzonspor’un en büyük hedefe şampiyonluk. Transfer yasağı gelse bile ona göre hareket etmek gerekiyor. Belli bir yerden sonra Trabzonspor’un hedefi planlı ve programlı gidip hedefinin şampiyonluk olması lazım...