61SAAT SPOR SERVİSİ

Süper Lig'de 22. hafta maçında Trabzonspor ile Demir Grup Sivasspor karşı karşıya geldi. Şenol Güneş Spor Kompleksi Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadelede kazanan 2-1'lık skorla ev sahibi Trabzonspor oldu.

Maçın ardından konuşan Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, “Maçabşalar başlamaz, hemen  başında gol yemek iyi bir şey değil. Bir bakım da iyi bir şey. Başta yersen kurtarma şansımız var. Onu yedikte ikinci yarı yemmemiz gerekiyordu. İkinci yarı toplandık. Bir sürü pozisyon yakaladık. Bugün yine üstümüzde olan şansımızlık var. 3 arkadaşımız sakatlanarak oyundan çıktı. Yasin’in dışında biri yoktu. Yasin’i kullandık o da iyi işler yaptı. Gelirken sıkıntılıydı kadro açısından. O da bugün baş gösterdi. 
Bugüne kadar oynadığımız her maçta gol attık. Bugün de attık. Hiç bir zaman oyundan kopmadık. 
Trabzonspor İlk yarı gibi gol pozisyonları yakalamadı” dedi. 
Sörloth’un kendi maçlarında oynamasını beklemediklerini ifade eden Çalımbay, “Sörloth’un son anda cezalı olacağını tahmin ediyorduk. Hakikaten takım çin çok etkili birisi. Çok iyi şeyler yapan birisi. Oyunu soğutan, gol atan, topu saklayan… Beklemiyorduk…  Böyle bir şey şok etkisi yaptı ama yine de arkadaşlarımızın bilmeleri gerekiyor. Ona göre söyledik, özelliklerini tek tek anlattık ama ilk golde hata yapık. İkinci şansı oldu. Kendi kalemize attık. 
Ben takımımız inanıyorum. Bizim için yeni bir şey başlıyor. 11 günde 3 maç oynadık. Dar kadroyla oynadık. Normal.. Önümüzde Alanya maçı var. Onu çok iyi şekilde geçince normal periyoda giriyoruz. Ondan sonrası çok iyi olacak. Diğer sakat arkadaşlarımız gelecek onların katılımıyla iyi güzel şeyler yaşayacağız” dedi.