Bank Asya 1. Lig play off ilk maçında Adanaspor, kendi sahasında Çaykur Rizespor ile karşı karşıya geldi.

Adana 5 Ocak Stadı'nda oynanan karşılaşmayı ev sahibi ekip 3-1 kazanarak rövanş için avantajlı bir skor elde etti.

Karşılaşmada Adanaspor'a galibiyeti getiren golleri 55. dakikada Barbaros Barut, 57 ve 60. dakikalarda ise M'Billa kaydetti. Çaykur Rizespor'un ise 62. dakikada Jallow ile bulduğu tek gol ise teselliden öteye gidemedi.

Öte yandan mücadelenin uzatma dakikalarında Çaykur Rizespor lehine gelişen bir pozisyon direkten oyun alanına döndü.

İki takımı ikinci kez karşı karşıya getirecek rövanş karşılaşması 22 Mayıs Salı akşamı Yeni Rize Şehir Stadı'nda saat 18.30'da başlayacak. Bu maçı ise Yunus Yıldırım yönetecek.

Play-off'un bir diğer mücadelesinde ise  Konyaspor, sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayacak. Bu müsabakalarda galip gelen takımlar tarafsız sahada tek maç eleme usulünde final müsabakası yapacak. 27 Mayıs Pazar akşamı oynanacak finali kazanan kulüp, Spor Toto Süper Lig'e yükselecek.

Adanaspor: 3 - Çaykur Rizespor: 1
Stat: 5 Ocak
Hakemler: Süleyman Abay, Cemal Bingül, Mustafa İspiroğlu
Adanaspor: Zülküf, Koray, Mbılla (Dk. 87 Yaser), Adnan, Kibong, Burak (Dk. 74 Rahman), Barbaros, Tuna, İlkem, Talha (Dk. 90 Okan), İzzet
Çaykur Rizespor: Ramazan Kurşunlu, Sezer, Mesut, Cumhur, Fahri (Dk. 79 Ramazan Durdu), Bikoko, Şahinali, Cenk (Dk. 59 Jallow), Murat Sözgelmez (Dk. 79 Engin), Erkan, Osman
Goller: Dk. 55 Barbaros, Dk. 57 ve 60 Mbilla (Adanaspor), Dk. 62 Jallow (Çaykur Rizespor)
Sarı Kartlar: Dk. 22 Cumhur, Dk. 28 Osman, Dk. 45 Sezer, Dk. 71 Murat (Çaykur Rizespor), Dk. 39 İlkem, Dk. 63 Kibong, Dk.90+2 Barbaros Dk.90+3 Zülküf (Adanaspor)