Kadrosunu büyük ölçüde yenileyen Çaykur Rizespor, pek çok ismi kadrosuna katmasına rağmen henüz ilk 11’i oluşturabilmiş değil.

Teknik direktör Hikmet Karaman, direkt olarak oynayabilecek 3-4 futbolcunun alınmasını istiyor. Yeşil-Mavililer, uzun süredir temasta olduğu Avusturyalı orta saha oyuncusu Aleksander Grünwald ile prensipte anlaştı.

Avusturya Wien forması giyen 27 yaşındaki futbolcunun kulübüyle yapılan görüşmelerde de son aşamaya gelindi. 1 hafta içinde başarılı ismin takıma katılması bekleniyor.

Transferi için yoğun mesai harcanan diğer oyuncular da Sefa Yılmaz ve kaleci Ali Şaşal. Itandje’de yaşanan sıkıntılardan dolayı iyi bir file bekçisi arayan Rize, Eskişehirspor’la sözleşmesini sonlandıran Ali ile pazarlık masasında. A Milli Takım’a kadar yükselen 26 yaşındaki başarılı eldiveni Karaman çok istiyor.

Bonservis sorun değil

Sefa Yılmaz konusunda da oyuncuya yeni bir teklif yapıldı. Trabzonspor’un kadro dışı bıraktığı başarılı kanat oyuncusu ikna edilmeye çalışılıyor. Fırtına’da yıllık 1.2 milyon Euro kazanan Sefa’nın bu ücretinde indirime gitmesi de gerekiyor. Sefa’nın bonservisi için Trabzonspor Kulübü’nün kolaylık sağlamaya hazır olduğu öğrenildi.