Rize'de yarın düzenlenecek "Sporda Ahlak, Başarı ve Motivasyon" konulu panele, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen katılmayacak.

Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneği'nden yapılan yazılı açıklamada, derneğin öncülüğünde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü katkılarıyla İsmail Kahraman Kültür Merkezi'nde organize edilecek panele, A Milli Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, spor yorumcusu Rıdvan Dilmen ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Aşıroğlu'nun konuşmacı olarak katılacağı belirtildi.

Panelin kamuoyuna duyurulmasının ardından eski milli futbolcu Rıdvan Dilmen'e basın meslek ilke ve ahlakından yoksun bazı sözde gazetecilerin tepki gösterdiği savunularak, şöyle devam edildi:

"Milli Takım formasını yıllarca başarıyla giymiş Rıdvan Dilmen'in panele davet edilmesine provokatif haberlerle tepki gösterilmiştir. Kamuoyunu farklı yönlendirerek Trabzon ile Rize kardeşliğine gölge düşürmeye çalışan ve Trabzonlu dahi olmayan kişiler ile ona destek veren sözde internet haberciliği yapan kişiler, provokatif yayınları ile ortamı germeye çalışmıştır. Rize'de yapılacak bir panele kimin davet edileceğine karar verecek olan Rize kamuoyudur. Rize kamuoyu da bu yönde takdir hakkını kullanmıştır. Buna herkesin saygı duyması gerekmektedir. Trabzonspor'un onurlu ve büyük taraftarını provokatif yayınlarla germeye çalışarak Rize-Trabzon arasında gerginlik yaratmaya çalışan kişi ve kurumları esefle kınıyoruz.

Rıdvan Dilmen 'iki il arasındaki dostluğa gölge düşürmeme' adına panele katılamayacağını, ancak ileriki bir tarihte Rize'ye geleceğini belirtmiştir. Sayın Dilmen'e bu sağduyulu yaklaşımından dolayı teşekkür ederiz. Kamuoyunu Trabzon ve Rize kardeşliğine nifak tohumları ekmeye çalışan kişilere karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz."

Açıklamada, panelin yarın saat 15.00'de milli takımlar teknik direktörü Abdullah Avcı'nın katılımı ile gerçekleşeceği kaydedildi.