Spor Toto Süper Lig'in kapanış haftasında Çaykur Rizespor ile Trabzonspor, Karadeniz derbisinde karşı karşıya geldi. Rize Didi Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi konuk ekip Trabzonspor, 3-2'lik skorla kazandı.
undefined

Rizespor, 16. dakikada Fernando Boldrin'in golüyle öne geçti. Trabzonspor, bu gole 20. dakikada Hugo Rodallega ile cevap verdi ve skoru eşitledi. 23. dakikada Dario Melnjak'ın kendi kalesine attığı golle Trabzonspor öne geçti. 43. dakikada Abdülkadir Ömür, ilk yarının skorunu belirledi.

Rizespor, 65. dakikada Vedat Muriqi attığı golle maçın skorunu belirledi.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, 63 puanla sezonu 4. sırada bitirdi ve UEFA Avrupa Ligi'ne 2. ön eleme turundan katılma hakkı elde etti. Çaykur Rizespor ise sezonu 41 puanla noktaladı.

RİZESPOR BASKILI BAŞLADI, GOLÜ BULDU

Mücadeleye Rizespor baskısıyla ancak düşük tempoyla başladı. İlk dakikalarda oyunu Trabzonspor yarı alanında oynayan Rizespor, 16. dakikada öne geçti.

Mykola Morozyuk'un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Braian Samudio arka direkte kafayla topu Vedat Muriqi'e indirdi. Muriqi bekletmeden pasını Fernando Boldrin'e aktardı ve Fernando Boldrin'in altıpas önünde yaptığı vuruşta meşin yuvarlak Uğurcan Çakır'ın yanından ağlarla buluştu.

TRABZONSPOR ADETA 'UYANDI'

Bu gol Trabzonspor'u deyim yerindeyse 'uyandırdı' ve maça başlattı. 1-0'dan sonra baskıya başlayan Trabzonspor, 20. dakikada skoru eşitledi.

Sol kanatta topla buluşan Anthony Nwakaeme'nin ceza alanına gönderdiği ortasına yükselen Hugo Rodallega, altıpas önünde yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Gökhan Akkan'ın solundan köşede ağlarla buluşturdu.

EKUBAN OYUNA GİRDİ, GOL GELDİ

Baskısını düşürmeyen Trabzonspor'da Jose Sosa, 22. dakikada sakatlandığı için yerini Caleb Ekuban'a bıraktı. Ekuban, sadece 1 dakika sonra Trabzonspor'un öne geçtiği gole katkı sağladı.

23. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Anthony Nwakaeme, Caleb Ekuban, Hugo Rodallega arasındaki üçlü paslaşma sonucunda topla buluşan Hugo Rodallega altıpas önünde vuruşunu yaptı. Gökhan Akkan'dan dönen meşin yuvarlak pozisyonu önlemek isteyen Dario Melnjak'a çarparak kaleye yöneldi ve top ağlarla buluştu. Trabzonspor, bu golle 2-1 öne geçti.

ABDÜLKADİR FARKI ARTIRDI

Trabzonspor, bu golden sonra da baskısını azaltmadı. üst üste ataklar yapan Trabzonspor, 43. dakikada genç yıldızı Abdülkadir Ömür ile farkı 2'ye çıkardı.

Anthony Nwakaeme'nin sol kanattan gönderdiği uzun pasla topla buluşan Abdülkadir Ömür hızla ceza alanına girerek hafif sağ çaprazdan yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Gökhan Akkan'ın yanından ağlarla buluşturdu.

Trabzonspor, bu golle birlikte ilk yarıyı 3-1 önde kapattı. 

RİZESPOR OYNADI, OYNADI, ATTI 

Rizespor Teknik Direktörü Okan Buruk, Musa Çağıran'ı oyundan alırken yerine Aminu Umar'ı sürdü. Rizespor, ikinci yarının başında arka arkaya ataklarla farkı azaltmaya çalıştı. 48'te Aatif, 49'da Muriqi Trabzonspor kalesini yokladı. 52'de Muriqi, Saadane'nin ortasında yaptığı kafa vuruşuyla bir kez daha gol aradı.

Rizespor, topla daha fazla oynamaya ve Trabzonspor yarı alanında oynamaya devam etti. Ev sahibinin baskılı oyunu, 65. dakikada meyvesini verdi ve farkı 1'e indi. 

Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Fernando Boldrin'in ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Vedat Muriqi, altıpas önünde yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı Uğurcan Çakır'ın sağından ağlarla buluşturdu.

TRABZONSPOR OYUNU TEKRAR DENGELEDİ

3-2'den sonra Trabzonspor, oyunu dengeledi ve Rizespor kalesine ataklar yapmaya başladı. Oyunun tekrar Trabzonspor'un kontrolüne geçtiğini gören Okan Buruk, oyundan düşen Aatif'n yerine 73. dakikada Mustafa Saymak'ı sahaya sürdü.

Rizesor, değişiklikten sonraki bölümde tekrar oyunun kontrolünü aldı. Arka arkaya gelişen ataklarda Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, başarılı performansıyla skorun değişmesine izin vermedi.

Maçın kalan bölümünde başka gol olmadı ve Trabzonspor, sezonu 3 puanla tamamladı.

TRABZONSPOR MAÇI 3 - 2 KAZANDI

87' Rizespor'da Mustafa Saymak, uzaktan vurdu top büük farkla dışarı çıktı. 

84' Rizepor'da Azubuike oyundan çıktı, yerine Muhammed oyuna girdi. 

84' Rizespor'da Vedat ceza sahasında boş kaldı. Kafa vuruşunda top üstten dışarı çıktı. 

82' Trabzonspor'da Nwakaeme'nin pasında Novak topu kontrol edemedi.. Top dışarı çıktı. 

82' Her iki takımda da yorgunluk belirtileri görülüyor. 

81' Rizespor'un kullandığı kornerde Uğurcan topu uzaklaştırdı. 

79' Rizespor atağında Mustafa Saymak, Uğurcan ile karşı karşıya kaldı. Bordo-Mavili kaleci kritik bir kurtarışa imza attı. 

78' Trabzonspor atağında Nwakaeme'nin pasında Ekuban ceza sahasına girerken vurdu Gökhan iki hamlede topu aldı. 

73' Rizespor'da Aatif çıktı, Mustafa Saymak oyuna girdi. 

72' Trabzonpor atağında Rodallega'nın vuruşunda kaleci Gökhan topu kornere gönderdi. 

70' Kullanılan korneri Rizespor savunması uzaklaştırdı. 

69I Yusuf'un kullandığı kornerde Rizespor savunması topu çizgiden çıkardı. Rodallega'nın vuruşunda top yeniden kornere gitti. 

69' Trabzonspor'da Ekuban, ceza sahasına girdi vuruşunda top savunmaya çarpıp kornere gitti. 

66' Trabzonspor atağında Nwakaeme'nin vuruşunda top çok az farkla dışarı çıktı. 

65' kullanılan kornerde Muric'in vuruşunda top ağlarla buluştu. 

65' Rizespor atağında kaleci Uğurcan, çok iyi kurtardı top kornere gitti. 

64' Trabzonspor'da Yusuf'un ortasında Novak vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı. 

YİNE YABANCI MADDELER SAHAYA ATILDI..
63' Maç, sahaya atılan yabancı maddeler nedeniylebir süre durduktan sonra yeniden başladı. 

61' Trabzonpor taraftarı 61. dakikayı kutluyor.. 

60' Rizespor atağında Vedat Muriç, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda Uğurcan kurtardı. Pozisyon ofsayt.

59' Trabzonspor'da Abdülkadir'in pasında Nwakaeme solda topla buluştu. Rakibinin üzerine üzerine gitti. En son Yusuf vurdu top rakipten döndü. 

58' Trabzonspor'da Pereira'nın ortasında Rodallega, Röveşata vurdu ancak top az farkla dışarı çıktı. 

57' Ç. Rizespor takımında Muric sakatlandı. Ancak ayağa kalktı.. 

55' Ç. Rizespor tehliteli geldi. İçeri yapılan ortada Aminu'nun vuruşunda Uğurcan güzel bir refleksle topu kornere gönderdi. Kullanılan korneri bordo-mavili kaleci çıktı aldı. 

53' Trabzonpor'da Pereira'nın ortasında top Rizespor kalecisi Gökhan'da kaldı. 

52' Rizespor atağında Muric'in kafa vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

51' Hüseyin'in tedavisi tamamlandı. Maç yeniden başladı. 

49' Rizespor atağında top kaleye giderken Hüseyin yatarak müdahale etti. Ancak top boşlğuna çarpınca Hüseyin yerde kaldı. Şunada bordo-mavili oyuncunun tedavisi yapılıyor. 

48' Trabzonspor'da Nwakaeme'nin pasında ceza sahasının dışında Abdülkadir Parmak'ın vuruşunda top büük farkla dışarı çıktı. 

45' İkinci yarı başladı. 

Rizespor'da Aminu oyuna girdi, Musa Çağıran oyundan çıktı. 

İLK YARI SONA ERDİ.. 

46'İlk yarının sonuna 3 dakika ilave edildi.

43'GOL Abdülkadir Ömür, Gökhan Akkan ile karşı karşıya kadlığı pozisyonda sol ayağıyla topu kaleye rahatça yolladı ve farkı ikiye çıkardı.

43' GOOOOL ABDÜLKADİR

43'Asist Anthony Nuatuzor Nwakaeme

42'Abdülkadir Ömür'ün derinlemesine pasında Rodallega dar açıda karşı karşıya kaldı ve şut çekti ama araya giren savunma topa müdahale etti.

 
41'Hava topu mücadelesi sonrasında Samudio ile Hüseyin Türkmen çarpışarak yerde kaldı. Sağlık görevlileri müdahale için sahaya geldiler.

40'Boldrin bu kez sol köşe gönderiden korneri kullandı. Boldrin'in ortası arka direkteki Samudio'ya geldi ama topu Hüseyin uzaklaştırdı.

38'Rizespor bir korner daha kullandı. Paslaşarak kullanılan köşe vuruşunun ardından Boldrin''n ceza sahasına kısa pası ofsaytta olan Vedat Muriqi'e geldi.

37'Rizespor öşe vuruşunu kullandı. Gelen ortaya savunma içeride müdahale edip uzaklaştırdı.

36'Fernando Boldrin'in sol kanattan yaptığı sert orta ceza sahası içine düştü. Muriqi'in şutundan önce araya Hüseyin girdi ve topu uzaklaştırdı.

34'Ev sahibi, hücuma hızlı çıkma şansı yakalayamadığı dönemlerde geriden paslaşarak çıkmakta güçlük çekiyor ve top kaybı yapıyor.

23' Trabzonspor atağında Nwakaeme ile Ekuban iyi paslaştı. Ekuban ceza sahasına girdi. Rodallega'yı gördü, bordo-mavili oyuncu boş pozisyonda vurdu hem kaleciye hem de defansa çarpan top ağlarlabuluştu. 

23' GOOOOOOL RODALLEGA

TRABZONSPOR'DA ZORUNLU OYUN DEĞİŞİKLİĞİ..
21' Trabzonspor'da zorunlu oyuncu değişikliği. Sosa oyuna devam edemiyor, Ekuban oyuna girdi. 

20' Trabzonspor atağında Nwakaeme, soldan ceza sahasına güzel bir orta yaptı. Rodallega iyi yükseldi ve kafayı vurup golü attı. 

20' GOOOOOLL RODALLEGA

19' Kullanılan Korneri Rize savunması uzaklaştırmaya çalıştı. Ceza sahasında Abdülkadir Parmak'a geldi top. Uzaktan vuruşunda top dışarı çıktı. 

Rize'de Trabzonspor'un futbolcuları hedef alındı

Trabzonspor'da Sosa oyundan neden çıktı?

TRİBÜNLERDEN YABANCI MADDE YAĞDI...
18' Trabzonspor korneri kullanmak için Yusuf, çizgiye itti ancak Rizespor tribünlerinden atılan yabancı maddeler nedeniyle bordo-mavili oyuncu korneri kullanamadı. 

18' Trabzonspor etkili geldi. Nwakaeme'nin vuruşunda top savunmaya çarpıp korneen gitti. 

16' Rizespor 1 - 0 öne geçti. 

7' Trabzonspor'da Sosa'nın pasında Yusuf cezasahasının dışından topla buluştu. Uzaktan vuruşunda top az farkla dışarı çıktı. 

7' Bu dakikaya kadar Rizespor daha etkili bir oyun ortaya koyuyor. 

4' Rizespor atağında yapılan ortada top direkt dışarı çıktı. 

2' Rizespor'da Aatıf'un vuruşunda top yandan dışarı çıktı. 

1' Maç başladı. 

M.Ö. Rize'de İstiklal Marşımız... 

M.Ö. Her iki takım sahaya çıktı.

M.Ö.  Her iki takımın sahaya çıkması bekleniyor. 

M.Ö.Ligin son haftasında oynanacak olan Rizespor - Trabzonspor mücadelesini hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

 M.Ö.İki takımın da başlangıç 11'leri belli oldu.

 M.Ö.ÇaykurRizespor XI: Gökhan, Moroziuk, Awaziem, Saadane, Melnjak, Azubuike, Musa, Samudio, Boldrin, Aatif, Muriqi.

 M.Ö.Trabzonspor XI: Uğurcan, Pereira, Hüseyin, Hosseini, Novak, Sosa, A. Parmak, A. Ömür, Yusuf, Nwakaeme, Rodallega.

 M.Ö.Spor Toto Süper Lig'in kapanış haftasınAda Çaykur Rizespor, Trabzonspor'u konuk ediyor. Maçın canlı anlatımında sizlerle birlikte olacağız.

MAÇTAN DETAYLAR

Trabzonspor'un 11'i resmen açıklandı

Uğurcan Çakır, Pereira, Hüseyin Türkmen, Hosseini, Novak, Sosa, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Nwakaeme, Rodallega.

MAÇ ÖNCESİ

Trabzonspor, Rizespor maçı kamp kadorsunu açıkladı.

Uğurcan Çakır, Arda Akbulut, Muzaffer Cem Kablan ,Zargo Toure, Joao Pereira, Majid Hosseini, Hüseyin Türkmen ,Kamil Ahmet Çörekçi, Filip Novak, Luis Ibanez ,Batuhan Artarslan, Murat Cem Akpınar, Jose Sosa, Abdulkadir Parmak, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Anthony Nwakaeme, Caleb Ekuban, Hugo Rodallega

İki takım arasında oynanan 35 maçta bordo-mavililerin 22'ye 5 üstünlüğü bulunuyor. 8 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük kuramadı. Bordo-mavililerin attığı 71 gole, Çaykur Rizespor 26 golle karşılık verebildi.

MAÇ SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Çaykur Didi Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek. Karşılaşma beIN SPORTS HD 3'ten canlı olarak yayınlanacak.

FIRTINA DEPLASMANDA 102 GÜNDÜR YENİLMİYOR

Trabzonspor, deplasmanda son mağlubiyetini 10 Şubat 2019'da Galatasaray'a karşı 3-1'lik sonuçla aldı. Söz konusu maçın ardından bordo-mavililer dış sahada oynadığı oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlik elde etti. Son deplasman maçında Atiker Konyaspor ile 2-2 berabere kalan Karadeniz ekibi, 102 gündür dış sahada maç kaybetmiyor. Bordo-mavililer, dış sahada bu sezon oynadığı 16 müsabakada 5 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet elde etti. Attığı 22 gole karşılık ise kalesinde 22 gol gördü. Dış sahada 21 puan toplayan bordo-mavililer deplasman puan sıralamasında ise 4. basamakta yer aldı.

36. KEZ KARŞI KARŞIYA GELECEKLER

Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, Rize'de oynanacak maçla ligde 36. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 35 maçta, bordo-mavililerin galibiyetlerde 22-5 üstünlüğü bulunuyor, 8 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

Trabzonspor'un bu maçlarda attığı 71 gole, Çaykur Rizespor 26 golle karşılık verebildi.

Sezonun ilk yarısında Trabzon'da oynanan karşılaşmayı bordo-mavili takım 4-1 kazandı.

RİZE'DEKİ MAÇLARDA TRABZONSPOR ÜSTÜN TARAF

Rize'de oynanan karşılaşmaların 7'sinde Trabzonspor galip geldi. Altı müsabakada taraflar sahadan beraberlikle ayrılırken, 4 maç ise ev sahibi takımın üstünlüğü ile sonuçlandı.

Trabzonspor, bu maçlarda 26 gol atarken, kalesinde 14 gol gördü.

TRABZONSPOR'DA 2 EKSİK

Trabzonspor'da sakatlığı devam eden Onazi ile kart cezalısı Amiri forma giyemeyecek. Teknik direktör Ünal Karaman'ın geçen haftaki ilk onbiri aynen sahaya sürmesi bekleniyor. Sözleşmesi 2 yıl uzatılan başarılı hoca sezonu galibiyetle tamamlayıp tatile moralli çıkmak istediklerini vurgularken, Rizespor'un evinde etkili olduğunu da hatırlatarak oyuncularını uyardı.

RİZESPOR SON 11 MAÇTA 1 KEZ KAZANDI

Trabzonspor ile oynadığı son 11 Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Rizespor (2B 8M), tek galibiyetini Aralık 2015'te aldı (3-0).

TRABZONSPOR SON 4 RİZE DEPLASMANINDA GOL YEMEDİ

Trabzonspor, Rizespor deplasmanında çıktığı son beş Süper Lig maçının dördünde kalesini gole kapattı ve sadece mağlup olduğu tek karşılaşmada gol yedi (3G 1B 1M).

Trabzonspor, Rizespor'u Süper Lig'de mağlup ettiği son dokuz maçın beşinde rakip filelere en az dörder gol gönderdi (toplam 33 gol).

GALATASARAY'IN ARDINDAN İKİNCİ

Süper Lig'de 11 maçtır yenilmeyen Trabzonspor (8G 3B), Galatasaray'ın (19 maç) ardından devam eden en uzun serinin sahibi. Trabzonspor ligde deplasmanda altı maçtır yenilmiyor.

İLK MAÇTA ABDÜLKADİR ÖMÜR 2 GOL ATTI

Abdülkadir Ömür'ün Süper Lig kariyerinde birden fazla gol attığı tek maç, sezonun ilk yarısında Trabzonspor'un Rizespor'u 4-1 yendiği karşılaşma oldu. (iki gol). Yusuf Yazıcı ligde forma giydiği son dört maçta üç gol attı; önceki 28 Süper Lig maçında aynı sayıda gol sevinci yaşamıştı.