Bordo-Mavililer’de gözler UEFA’nın Türkiye’deki şike davası ile ilgili kararında. Başta F.Bahçe olmak üzere kulüplere ceza çıkarsa Trabzon yol haritasını çizecek

Transfer ve Güneş krizi zirvede şekillenecek. Ancak UEFA, Türkiye’ye ceza verirse Başkan Şener istifa edecek. Takım büyük ölçüde satılıp, bütçe küçültülecek


Trabzon’da gözler tamamen UEFA’da. Bordo-Mavililer, bu hafta transferde ve Teknik Direktör Şenol Güneş krizinde karar vermeyi planlarken, UEFA’nın şike dosyası ile ilgili karar almaya hazırlanması üzerine sessizce beklemeye başladı. UEFA’nın şike süreci ile ilgili olarak başta F.Bahçe olmak üzere kulüplere ceza vermesi durumunda Şampiyonlar Ligi vizesi alacak olan Bordo-Mavililer, bu durumda tam anlamıyla atağa kalkacak. Trabzon, böylesi bir kararın ardından önce transferde bombaları patlatacak, ardından da Güneş sorununu karara bağlayacak.

Başkan Sadri Şener, Asbaşkan Nevzat Şakar ve Teknik Direktör Güneş’in yarın İstanbul’da ya da Bodrum’da her şeyi masaya yatırmak için bir dev zirve gerçekleştirecekleri belirtildi. Bu zirvede UEFA’nın kararı sonrasında neler yapılabileceği konusunda görüş alış verişinde bulunulurken, kulüplere ceza çıkıp Türkiye’ye ceza verilmemesi durumunda özellikle transferde izlenecek yol haritası belirlenecek.

Ancak Trabzonspor’un UEFA’dan çıkacak kararda, korktuğu başına gelirse tam anlamıyla bir deprem yaşanacak. Başkan Sadri Şener, UEFA’nın Federasyon ve kurullarının şikeyi örtme çabaları üzerine Türkiye’yi Avrupa’dan 1-2 yıl atması durumunda ise görevi bırakacak. Bu tabloda başta yabancılar olmak üzere takımın bütün yıldız isimleri satılarak, tamamen küçülme yoluna gidilecek. İşte Trabzonspor bıçak sırtı gibi UEFA’dan gelecek haberi bekliyor.