UEFA Süper Kupa final maçında Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real Madrid, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Atletico Madrid ile karşı karşıya geldi.  Estonya'nın başkenti Talin'de A Le Coq Arena'da oynanan mücadelenin 90 dakikası 2-2 eşitlikle sona ererken uzatmalarda Atletico Madrid bulduğu gollerle sahadan 4-2 galip ayrıldı ve kupanın sahibi oldu.
 
Polonyalı hakem Szymon Marciniak'ın yönettiği maçta Atletico Madrid'in gollerini 1. ve 79. dakikada Diego Costa, 98. dakikada Saul Niguez ve 104. dakikada Koke kaydetti. Real Madrid'in gollerini 27. dakikada Benzema, 63. dakikada penaltıdan Ramos attı.
 
Süper kupa finlinde ilk kez karşı karşıya gelen aynı kentin derbisinde kazanan Atletico Madrid oldu. Bu sonuçla Atletico Madrid, 2010 ve 2012'den sonra 3. kez UEFA Süper  Kupa'yı kazandı. Real Madrid ise bu kupayı 5'er kezle en çok kazanan takımlar Barcelona ve Milan'ı yakalama fırsatını kaçırdı.
 
Modric yedek
Öte yandan Real Madrid  ilk 11'inde Luka Modric'in olmaması dikkat çekti. Inter'e transferi konuşulan Hırvat yıldızın final maçında olmaması İtalyan kulübüne transfer olacağı dedikodularını güçlendirdi. Modric oyuna 57. dakikada dahil oldu.