UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında sahasında Rusya'nın Rostov takımını yeni transferleri Medjani ve Cardozo'nun golleriyle 2-0 mağlup eden Trabzonspor gruplara katılma yolunda avantaj elde etti. 

 Rostov Teknik Direktörü Bozovic, güçlü ve tecrübeli bir takıma yenildiklerini belirterek, "İlk yarı için bir şey söylemeyeceğim ama gol bizim hatamızdan dolayı geldi. Toparlamaya çalıştık ama olmadı. Maçın çok zor olacağını biliyorduk. Güçlü ve tecrübeli bir takıma yenildik. Rostov'da elimizden geleni yapıp skoru lehimize çevirmeye çalışacağız. 2-0'lık sonuç telafi edilmeyecek bir sonuç değil" ifadesini kullandı.
Takımda bazı değişiklikler yapacaklarını ifade eden Bozovic, "Bizim burada 30 bin kişiye oynayacağımız söylendi. Bunun etkisi üzerimizde vardı. Ama böyle olmadı. Ona göre hazırlık yapmıştık" dedi.

Öte yandan maç içerisinde ayağına darbe alan Mustafa Yumlu'nun maçın ardından tedbir amaçlı hastaneye getirildiği öğrenildi. Durumu hakkında ise daha sonra açıklama yapılacağı belirtildi.