Trabzonspor-Sivasspor karşılaşmasında altın, altın olduğu kadar muhteşem bir gole de imza atan Halil Altıntop, Sabah gazetesinde Murat Özbostan'a konuştu... Milli futbolcuya önce bu üç puanın anlamını sorduk: "Bu üç puan çok önemliydi. Önemli kayıplar yaşadık. Macaristan'ın zayıf bir takımına kaybettik, elendik. Çok eleştiri aldık. Geçen haftalarda alınan sonuçların takımda moral ve özgüven kaybı yaşattığını gördük. Hem de çok büyük. Bu nedenlerle alınan üç puanın büyük anlamı var. Fenerbahçe maçı öncesi üç puanın o kadar iyi oynamasak da bize ilaç gibi geldiğini düşünüyorum. Umarım gelecek haftalarda takım gerçek kalitesini ortaya koyar. Çünkü bizim kalitemiz bu değil.. Trabzonspor ligdeki en iyi ekiplerden biri."

Burası Trabzonspor!
Çok eleştiri aldınız. Hem de daha sezonun başında... Neler diyeceksin? "Ne düşündüğümü kelimelerle anlatmak zor geliyor. Kırgınlık var ruhumda... Benim üzüldüğüm taraf, sanki bir sezon oynanmış ve bitmiş. Yorumlar hep bu yönde yapıldı, yazıldı, çizildi. Sanki ipimiz çekilmişti. Biten ne? Ne oldu? Neyin sonu geldi? Anlamadım ben. Arkadaşlarım da anlam veremedi. Üç haftada çok eleştiri ve olumsuz şeyler ön plana çıktı. Unutmamalıyız ki burası Trabzonspor. Çoğu kişi bunun farkında değil. Ne olursa olsun sonuna kadar elimizden geleni yapacağız."

Ailemin uğuru
Ailesinin Hüseyin Avni Aker Stadı'nda kendisini ilk kez izlediğine de değinen Halil, "Eşim ve oğlum önünde ilk kez oynadım. Attığım golden sonra önce takım arkadaşlarımla sevincimi paylaştım sonrasında ise aileme yöneldim ve onlara el salladım. Takımıma katkı sağlamak ve ailemin izlediği maçta gol atmak çok güzeldi" ifadesini kullandı.

Golümü tam göremedim
Muhteşem bir gol attın.. Bize bu golün hikayesini anlatır mısın? "Her şey çok çabuk oldu. Henrique'yle birlikte ceza sahasındaydık. Henrique ön direğe ben ise arka direğe hareketlendim. Yasin'in sağ kanattan taşıdığı topu güzel bir şekilde ortaladı. Ben de gelişine voleyle topu kaleye gönderdim ama yere düştüğüm için topun filelerle buluşmasını tam anlamıyla göremedim. Bu gole çok sevindim. Bizim için çok önemliydi. Negatif bir dönem geçiriyorduk. Moral bulmamız için galibiyete ihtiyacımız vardı. Bunu da başardık. Bugün mutluyum. Huzurluyum gerçekten.. Kendimi iyi hissediyorum."