Trabzonspor 28 Ağustos Perşembe günü Rusya’nın Rostov takımı ile oynayacağı UEFA Kupası Play-off turu rövanş maçı için dün Trabzon’dan Rusya’nın Rostov kentine gitti. 
Trabzon’dan saat 15.10 sıralarında Rostov’a giden kafileyi taşıyan THY’a ait özel uçak, yaklaşık 2,5 saatlik yolculuğun ardından saat 17.30 sıralarında Rostov Havalimanı’na indi. Pasaport işlemleri sırasında Trabzonspor’un Cezayirli futbolcusu Belkalem’in pasaportundaki yırtık nedeniyle bu futbolcunun kafile ile birlikte havalimanından çıkışına izin verilmezken, bir süre bekleyişin ardından teknik heyet ve futbolcular ve kafiledekiler otobüsle kalacakları otele hareket etti. Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu, oyuncuyla beraber kalırken yaklaşık 4 saatlik bir sürede sıkıntı çözülerek her iki isim de kafileye katıldı. 

Ancak konuyla ilgili bugün Karadenizin Sesi Gazetesinde dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Rusların bu olayı misilleme olarak yaptığı ileri sürüldü. İşte gazetede çıkan haberin o bölümü: 
 Pasaportunda yırdık olduğu gerekçesi ile ülkeye alınmadığı bildirilen Belkalem’in uzun uğraşlar sonucunda Rusya’da kalmasının sağlandığı öğrenildi. Bu arada Rostov’un Trabzon’a gelişi sırasında iki oyuncusuna pasaportundan dolayı sorun çıkartıldığı ve Ruslar’ın da buna misilleme olarak böyle bir hamle yaptığı iddia edildi.