Transfer döneminin şampiyonu Trabzonspor'un sürpriz bir şekilde renklerine bağladığı Ganalı Abdul Majeed Waris önemli açıklamalarda bulundu.

19 yaşındayken İsveç Ligi’nde Hacken formasıyla gösterdiği müthiş performansla dikkatleri üzerine çeken Waris, Spartak Moskova'nın yolunu tutmuştu.

Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Valenciennes'te geçiren 1991 doğumlu futbolcunun rotası bu kez Türkiye'ydi... Rus basınında 1991 doğumlu oyuncunun imzası da büyük şaşkınlık yaratırken, Waris'i kısa bir süre önce Chelsea'nin takibe aldığı belirtildi.

NEDEN TRABZONSPOR'A GELDİ?

Trabzonspor'un 6 milyon euroya renklerine bağladığı hücum oyuncusu, kulübünün tüm ısrarlarına rağmen bordo-mavililere gelerek UEFA Avrupa Ligi'nde forma giymek istediğini kaydetti.

Yetenekli futbolcu Itar-Tass'a yaptığı açıklamasında, "Spartak Moskova cephesi takımda kalmamı istiyordu ama başkanla konuştum ve ayrılmama izin vermesini söyledim. Trabzonspor beni ısrarla istedi, UEFA Avrupa Ligi'nde oynamak ve şampiyonluk mücadelesi veren bir takıma gitmek benim için harika bir fırsattı. Trabzonspor'un büyük bir tarihi var ve Türkiye'nin 4 büyük takımından bir tanesi." dedi.

Waris son olarak, "Spartak'ın başkanı, teknik direktörü, oyuncuları, personeli ve taraftarlarına teşekkür ederim. İyi bir sezon geçirmelerini diliyorum" açıklamasını yaptı.