"Milli takımımızda birliktelik yok" 
Milli takımın başarısızlığını birlikteliğin olmamasının kaynaklandığı belirten Reçber, "Şu anda milli takımımızda duygusal anlamda birliktelik yok. Sebebini de söyleyeyim. Daha önce milli takım açıklanırken Galatasaray'dan 7, Beşiktaş'tan 5, Fenerbahçe'den 5 denir sonra Trabzonspor'dan 3, Bursaspor'dan 1 denir bir takım toplanırdı. Şimdi milli takımı toplayabilmek için 20 takımdan bir milli takım oluşturuyoruz. Bu çok zor bir şey. Bunun sebebi de ben yabancıya karşı bir insan değilim sayıya karşı bir insanım. Bu durum yabancı sayısının ortaya getirdiği bir durumdur. Dolayısıyla futbolumuzu yönetenlerin, yön verenlerin aslında atmış olduğu yanlış bir adımdır. Bu adımdan bir an önce dönülmezse biz ruhumuzla, duygularımızla oynayan bir milli takımı bir daha görmekte çok zorlanacağız" şeklinde konuştu. 
Reçber, yerli olarak Türkiye'nin en iyi kalecisinin Medipol Başakşehir'in kalesini koruyan Mert Günok olduğunu, yabancı kaleciler arasında da en iyisinin Galatasaray'ın file bekçisi Fernando Muslera olduğunu söyledi. Reçber kariyeri boyunca da iki kez Galatasaray'dan teklif aldığını ancak Fenerbahçeli olduğu için bu teklifleri reddettiğini sözlerine ekledi. 
Programın sonunda Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rüştü Reçber'e ve programın moderatörü Erdoğan Arıkan'a çeşitli hediyeler takdim ederken isimlerin yazılı olduğu '58' numaralı Sivasspor forması hediye etti. Programa katılan 3 öğrenciye de yapılan çekilişte milli takım forması verildi.